Vételi lendület a Magro.hu-n!

A világ más tájaihoz hasonlóan, összességében hazánkban is kedvezőek a terméskilátások a gabonák tekintetében. Csak búzából 1 millió tonnával többet aratnak le idén a várakozás szerint.

A piactéren is érzékelhető a megnövekedett igény. Csak ezen a héten vevőre vár 1100 t takarmány búza, 200 t búza, 300 t tritikálé és ugyanennyi rozs. 

Az új kínálat is széleskörű a héten gabonából: több mint 3400 t kukorica mellett 5 t takarmányzab, 22 t őszi takarmány árpa és 250 t rozs.A hazai termés mellett jelen van a külföldi gabona is, 200.000 t búzát kínálnak Odessa-i berakodással és 100.000 t kukorica vár vevőre Ukrajnai kikötőben.

A gyümölcsösökben is folyamatosan folyik a betakarítás. Most a korai kajszi és őszibarack fajták szedése kezdődött meg. A cseresznye nagy része már leérett, a piactéren azonban még van igény 1 t-ra.

Hamarosan a hazai dinnye is piacra kerül. Idén nem csak a termés több 25%-kal a tavalyinál, a minőség is nagyon jónak ígérkezik. Ha érdekelt ezen a területen, érdemes Magróznia, mert már most vennének 500 t-át ebből a lédús gyümölcsből.

Itt az újburgonya szezonja is, ám az eltérő csapadékmennyiség miatt még a közeli megyékben is különbözőek a terméshozamok. Bács-Kiskun megyében a rengeteg esőre panaszkodtak, itt olyan rossz minőségű lett az újburgonya, hogy van ahol fel sem szedték. Ezzel szemben Békés megyében a tartós kánikulával és a szárazsággal küzdöttek, locsolni kellett a burgonyaföldeket.

A Magron burgonyából több mint 10 tonnát, zellerből 10.000 t-át kínálnak eladásra, a többi zöldség mellett.

Az olajos növényeket eddig inkább keresték a piactéren. Ez a repcére még mindig igaz, 1700 tonnára azonnal van vevő. Napraforgóból a héten 500 t-át, olajtökmagból 10 t kínálnak.

Takarmány kategóriában továbbra is erős a keresleti és kínálati oldal is, széna, szalma, rétiszéna bálákat talál a Magrón mérettől függően különböző áron, emellett akár napraforgó pellet is beszerezhető.

A kínálatban szerepel még méz, lekvár, palánta, gyümölcsös tálca, és ha valaki új lehetőségen gondolkodik, akár állattartó telepet is vásárolhat, vagy beszerezheti az őszi vetőárpát jó áron.

Nézze meg aktuális ajánlatainkat a piactéren!

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Kukorica Termésverseny – 2013-ban már az ötödik!... Ha visszatekintek arra, hogyan is indult, nem mondhatom azt, hogy az ötlet kipattanásától a megvalósulásig minden magától értetődő volt. Még akkor sem...
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A kukorica átlagárának az idei év januárja óta tartó esése, bár lassuló ütemben, de tovább folytatódott: az elmúlt 4 hét alatt további 3%-ot csökkent....
Egy évesek lettünk! Nézze meg köszöntő videónkat!... Örömmel és büszkén tudatjuk, hogy egy évesek lettünk! :-) Eseménydús volt ez a 12 hónap. Sokat dolgoztunk a Magro.hu-n azért, hogy Önök egyre jobb sz...
Merre tart a búza ára? A májusi csapadékos időszak jó hatással volt a gabonákra, így a közepesnél jobb lehet az idei búzatermés. A várakozások szerint nem elképzelhetetlen, ...
Blog indult… A MHO cikke rólunk Blog indult a gazdák jó kereskedéséhez Magyar Hírlap Online - 2013. június 3., hétfő Hiánypótló mezőgazdasági blogot indított a Magro.hu, az onlin...
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A kukorica átlagárának esése, egy kis megtorpanás után, a 23. héten tovább folytatódott: február közepe óta 9%-ot csökkent. Úgy tűnik, a gazdák eltöké...