Megművelnek egy holdat? Nem! Megművelik „a” Holdat!

Ahhoz, hogy „bolygóközi fajokká válhassunk”, meg kell találnunk a módját, hogyan lehet fenntartható módon termeszteni az élelmiszereket idegen környezetben. Három év múlva a NASA először küld űrhajósokat a Holdra az Apollo óta. Az Artemis III. néven ismert misszió jelenleg 2024 októberében indul a NASA azon céljának részeként, hogy az „első nőt és a következő férfit” a Holdra küldjék.
Ezen túlmenően a NASA Artemis programja minden szükséges infrastruktúra létrehozását szorgalmazza egy „fenntartható holdkutatási program” megvalósításához. Ez a Lunar Gateway építéséből áll majd, amely lehetővé teszi a rendszeres utakat a Holdra oda és vissza, valamint az Artemis Basecamp, amely hosszú távú tartózkodást tesz lehetővé a Hold felszínén. […]

Tovább…

HOLD: tartsa pénzét szakértőknél

Mi a legjobb befektetés? Hogyan lehet jól dönteni a különböző lehetőségek közül? Kötvény, részvény vagy inkább ingatlan? A kérdések megválaszolásához nem árt a befektetési piac pontos ismerete, és az sem, ha tisztában vagyunk a pénzügyi fogalmakkal, a kockázatvállalási hajlandóságunkhoz illeszkedő lehetőségekkel. A jó hír, hogy nem kell iskolát vagy tanfolyamot elvégezni ahhoz, hogy befektetéseinket a legjobb helyen tudhassuk: rábízhatjuk a feladatot hozzáértő szakemberekre. Például a HOLD Alapkezelőnél.

[…]

Tovább…