Az innovációé a főszerep idén a KITE Zrt.-nél

A mezőgazdaságban tért nyerő digitalizáció a KITE Zrt. kiállításán nagy hangsúlyt kapott az idei AgrárgépShow-n. A kiállítási terület pedig a KITE Gépéletút szerint került felosztásra.

2019-ben az innováció kapta a főszerepet a budapesti vásárvárosban, a KITE Zrt. pavilonjában. A tevékenységük szerteágazó bemutatásába minden szinten belefűzték az újdonságok megjelenítését. A legújabb műszaki csodáktól egészen az óránként megjelenő fény- és lézershow-ig minden látványelem azt szolgálta, hogy bemutassák, ma a mezőgazdaság elképzelhetetlen a modern eszközök nélkül.

A John Deere traktorok sorfala idén is pompás látványt nyújtott
A John Deere traktorok sorfala idén is pompás látványt nyújtott

De nem csak ezt láthattuk az idén a vállalat pavilonjában, hanem egy nagyszerű fogással azt is bemutatták, hogyan gondolkoznak ők komplexen a gépértékesítésről.

A cégnél egy adott gép megvásárlásának útja azzal kezdődik, hogy a gazdálkodó piaci áttekintés után megtalálja az ott fellelhető összes gép közül a számára legmegfelelőbbet. Ezek után, amennyiben lehetősége nyílik rá, kipróbálja a kiválasztott gépet a KITE Bérgép szolgáltatásával. Majd megvizsgálja a finanszírozási lehetőségeket is a KITE Hiteliroda kínálatából, mielőtt a vásárlás mellett dönt. A történet azonban nem ér véget a gépvásárlással. Fontos mérlegelni azt is, hogy rendelkezésre állnak-e a megvásárolt beruházási eszközhöz képzések, oktatások, hogy a gépekből és így a gazdaságából a legtöbbet tudja kihozni, hogy van-e megfelelő szerviz- és alkatrész-ellátás, valamint szükséges-e biztosítással csökkenteni a kockázatot. Előbbi célt a vállalat Műszaki Igazgatósága, valamint az Alkatrészüzletág kínálata szolgálja, a gazdaságra szabott és termeléséhez igazított személyes biztosítási ajánlatokat pedig a KITE Alkusz szolgáltatja. Az új gépből pedig idővel használt gép lesz, amelyen, ha gyorsan és kényelmesen tud túladni, ismét belevághat egy újabb gép megvásárlásába. A Gépkereskedelmi Üzletág ebben is a szolgálatukra lesz.

A már évtizedek óta fennálló szolgáltatási rendszer, ami az elmúlt időszakban egészült ki számos új taggal, tökéletesen megbízható hátteret nyújt egy műszaki beruházáshoz. A kiállítási terület felosztása ezekkel a szolgáltatásokkal kiegészített gépbeszerzés ciklikus folyamatát, az ún. KITE Gépéletutat mintázta.

A KITE Gépéletút szolgáltatásáról:

 

A KITE Hiteliroda a finanszírozás gondját leveszi a partnerek válláról, gyors, egyszerű és kényelmes ügyintézést biztosít, és a folyamat teljes körű menedzselését is vállalja.

Új és használt gép vásárlásakor is lehetőség van használtgép-beszámításra, így a vásárlónak nem kell időt és energiát fektetnie használt gépének, gépeinek eladásába. A vállalat az agronómia területén a vetőmag-, növényvédőszer-, és műtrágya-kereskedelem mellett terménykereskedelemmel is foglalkozik. Ez azt jelenti, lehetőség van a gépvásárláskor terménnyel is fizetni.

 

A piacon jelen lévő társaságok számos ajánlata között nehéz és időigényes megtalálni azt a biztosítást (gép, növény, állat, vagyon, felelősség és baleset), amely a mezőgazdasági termelést megfelelően tudja támogatni. A KITE Alkusz célja, hogy a gazdaságára szabott és termeléséhez igazított személyes ajánlattal időt, energiát és pénzt takarítson meg Önnek.

Szakmailag hozzáértő tanácsadóink segítségével kínáljuk Önnek a jelenleg fellelhető biztosítások közül a legkedvezőbb ajánlatot.

 

Annak érdekében, hogy partnereik maximális hatékonysággal és gazdaságosan tudják használni a tőlük megvásárolt új gépeket, egy oktatási rendszert alakítottak ki, amelyben alap-, közép- és felső szintű ismereteket sajátíthatnak el a gépkezelők.

Utóbbi a gödöllői Szent István Egyetemmel kötött együttműködésüknek köszönhetően emelt szintű oktatási anyagokat tartalmaz a GPS rendszerek és a KITE-RTK hálózat használatával kapcsolatban.

Amennyiben új gépkezelő kezd dolgozni a géppel az oktatások újra felvehetők. Évente több mint 2000 ember vesz részt a vállalat által szervezett kurzusokon. 2016-ban indult a KITE komplex szaktanácsadási szolgáltatás, amely megoldást nyújt a precíziós gazdálkodás eszközrendszerének teljes körű kiaknázására. (precíziós gazdálkodási tanácsadás, gépüzemeltetési tanácsadás, agronómiai tanácsadás).

 

A cég által értékesített gépek a vevő nevén szerepelnek a gyártó garanciarendszerében, és ez folyamatos szervizfelügyeletet jelent a gazdálkodó számára. A több mint 250 fős, terv szerint képzett szervizapparátus közvetlen gyártói háttértámogatással segíti a gazdálkodókat a problémáik megoldásában.

A vállalat, mint a John Deere és JCB gépek hivatalos magyarországi forgalmazója, gyári jótállás ellátására és a termékfejlesztő programok elvégzésére kizárólagos jogokkal rendelkezik. A javításokhoz, karbantartásokhoz európai szintű és rövid határidejű szervizszolgáltatással, országos lefedettségű hálózattal, jelentős szervizműhelyi kapacitással áll partnerei rendelkezésére.

 

A cég az általa forgalmazott valamennyi gépmárkához teljes körű alkatrészellátást biztosít. Átlagosan mintegy 60 000 féle cikk található a raktárakban. Logisztikai háttere lehetővé teszi, hogy a raktáraiból az ország bármely pontjára, rövid szállítási határidővel tudjon alkatrészeket szállítani. A 24 órás alkatrészellátás hátterében a saját raktárkészleteken felül a John Deere és a JCB európai és amerikai raktárkészletei is rendelkezésre állnak, melyekből naponta menetrendszerinti járatok szállítják az árut a vevőkhöz.

A különböző agronómiai szezonokban alkatrészellátási ügyeletet biztosítanak a partnerek számára, hogy a megrendelt alkatrészt minél gyorsabban eljuttassák a meghibásodott géphez – legyen az akár a szántóföldön. Igény esetén, a szervizszerelők kiszállítják az alkatrészt, és szakszerűen, garanciával javítják a meghibásodott gépet.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

2,3 milliárdos beruházást tervez jövőre a KITE... Erősödik a precíziós gazdálkodás, Szerbiában terjeszkednek, faiskolát alapítottak, és speciális szakműhelyt építenek. A Szabó Leventével, a KITE Zrt. ...
Garmadányi géppel ünnepel a John Deere és a KITE a... A KITE 45 éves, a John Deere pedig 100 éves születésnapját ünnepli idén. Ezzel kapcsolatban tartott sajtóbejárást és szakmai bemutatót az egyik legnag...
A precíziós eszközök kompatibilitása nélkül elmara... A precíziós eszközök gyártóinak meg kellene teremteniük a kompatibilitást egymás termékei, illetve az azok által gyűjtött adatok között, ugyanis jelen...
A precíziós gazdálkodást nem lehet megvásárolni &#... A KITE 45 éves, a John Deere pedig 100 éves születésnapját ünnepli idén. Ennek apropóján adott exkluzív interjút Balogh Viktor, a KITE Zrt. üzletág-ig...
Startertrágyázási technológia nyerte az idén az Ag... A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium döntése alapján Magyarországon a KITE Zrt. által kifejlesztett folyékony startertrágyázási technoló...
A KITE Zrt. már a „holnap kereskedője” 45 éves a KITE Zrt., a legnagyobb hazai mezőgazdasági integrátor. Ebből az alkalomból a cég nem csak egy születésnapot, hanem ennek a közel fél évszáz...