Megszökött egy húsmarha a horvátországi partvidéken található Kastel Stari vágóhídjáról, majd a nehezen járható dalmáciai hegyekben keresett menedéket. A Jerry nevű, 650 kilogramm tömegű állat elfogására indított kísérletek eddig mind kudarcot vallottak, sőt, már egy csapdából is sikerült kereket oldania. A bika ezután még magasabbra vette be magát a hegyekbe – idézte a horvát sajtó Petar Skejo mészárost.
A szenzációs szökés és menekülés miatt a bika kifejezetten népszerű lett a horvát sajtóban, a 24sata.hr hírportál például ezzel a mondattal zárta a témáról írt cikkét: Sok szerencsét, Jerry! – számolt be róla a 444.hu oldal. A nagy hírverés és a filmbe illő történet hatására természetesen időközben javultak Jerry esélyei arra, hogy végleg megmeneküljön a vágóhídra kerüléstől. Ha egyszer már sikerült a biztos halál elől megmenekülnie, akkor életben kell maradnia – mondta Ivan Bozic, Jerry gazdája. Ha megtalálják, Jerry szabadon marad – tette hozzá.
További képeket és egy videót itt lehet nézni a szökésben lévő húsmarha történetéből:
Kapcsolódó: A húsmarhatenyésztés a hazai állattenyésztés megirigyeltebb ágazata
A húsmarhatenyésztés a hazai állattenyésztés legdinamikusabban fejlődő ágazata – jelentette ki a mezőgazdaságért felelős államtitkár egy szakmai fórumon. Feldman Zsolt hozzátette, a magyar húsmarha ma döntően külföldön kel el. A hazai húsmarha állomány az utóbbi évtizedben folyamatosan növekedett. Mára meghaladta a 300 ezres létszámot, amelynek több mint a fele tehén. Az állomány döntő részben családi gazdaságok kezében van, az ágazat szervezettsége ugyanakkor még messze elmarad a kívánatostól, amelyen változtatni kell. A magyar húsmarhának jó piaca van, túlnyomó részt külföldön talál vevőre. A mezőgazdaságért felelős államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy idehaza a marhahús fogyasztás elmarad az uniós átlagtól. Ennek növelése előnyös lenne a fogyasztónak és biztos piacot adna a termelőknek. A marhahús-fogyasztás Magyarországon az összes húsfogyasztás 3-5 százalékát adja csupán, ami évi 3 kg/fő mennyiséget jelent és az EU átlagfogyasztás alig harmada. Így a hazai marhahúsfogyasztásban van fejlődési potenciál. Ehhez azonban egyrészt megfelelő minőségű feldolgozott árualapot szükséges előállítani, másrészt erősíteni kell a magyar kiskereskedők és az éttermek, valamint a magyar tenyésztők közötti szakmai együttműködést – tette hozzá.