Turisztikai fejlesztések az Ipoly Erdő Zrt.-nél

Összesen 358 millió forint összegű, Európai Uniós támogatással korszerűsítette három Nógrád megyei helyszín látványosságait az Ipoly Erdő Zrt. A projekt a Börzsönyben, a Cserhátban és a Medves-vidéken a regionális turizmus fellendítését segíti. A beruházás-sorozat részeként példaként a Somoskői Vadaspark fejlesztése is zajlik, amelynek átadása 2015 tavaszán várható.

A Somoskői Vadasparkban kirándulóközpontot alakítanak ki, ehhez biztosítják az infrastrukturális feltételeket, bővítik a tájékozódást, az információszerzést, a hosszabb tartózkodást lehetővé tevő szolgáltatásokat. Ennek részeként már áll a fogadóépület, illetve kialakítják az állatok takarmányának tárolásához szükséges gazdasági létesítményt, valamint az állatsimogatót Somoskőn.

Így néz ki a megújult kilátó Csóványoson
Így néz ki a megújult kilátó Csóványoson

 

Lengyel László, az Ipoly Erdő Zrt. közönségkapcsolati vezetője kifejtette: az elmúlt évben az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai fejlesztéseinek köszönhetően a Börzsönyben megújult a kilátó a Csóványoson, Nógrád és Pest megye határán. Az itt álló geodéziai mérőtorony eddig nem volt alkalmas turisták fogadására.

A másik, az idegenforgalomban fontos szerepet játszó helyszínen, Szendehely-Katalinpusztán egy új élményparkot hoztak létre, kerti vasúttal, mini kilátóval, kötélpiramissal és egy Nógrádot bemutató térgrafikával.

Lengyel László hozzátette: a regionális turizmus fellendítése érdekében az erdészeti társaság új web-oldal üzemeltetését is megkezdte.

Forrás: nak.hu

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Magyar segédlettel a turizmus tönkre tenni készül ... 2017 első tíz hónapjában 40 millió euróval nagyobb értékben importált húst Horvátország, mint az azt megelőző év azonos időszakában, de több egyéb éle...
Újra korlátozhatnák a települések a haszonállatok ... Visszaadnák az önkormányzatoknak a jogot, hogy maguk határozhassák meg, településrészenként milyen állatból hány darabot lehet egy ingatlanon tartani...