Meleg étellel a meghitt karácsonyért

Idén sem maradhat el a nehéz helyzetben lévő családok megsegítése Nyíregyházán. Az ételosztás december 22. és 31. között történik az Otthon Étterem START vendéglátó egységében és a Bujtosi Bujdosó Étteremben, ahol összesen 10.000 adag ételt nyújtanak a nehéz helyzetben lévő családok és egyedül élők számára.

A Bige Holding Csoport idén is ételosztást szervez, hogy azok a Nyíregyháza és környékén lakók is meleg ételhez jussanak a téli időszakban, akik számára ez nehézséget jelentene. „Mint a térség meghatározó vállalata, kiemelt figyelmet fordítunk a térség nehezebb körülmények között élő embereire. Ehhez hozzátartozik a karácsonyi ételosztás, ami, nyugodtan mondhatom, ma már hagyománynak számít nálunk, hiszen idén nyolcadik alkalommal szervezzük meg itt Nyíregyházán. Ennek megfelelően a környéken élő rászoruló családok és egyedülállók számára ételt biztosítunk a teljes karácsonyi időszakban” – mondta el a rendezvény főszervezője.

Az ételosztás során december 22. és 31. között naponta ezer, összesen 10.000 adag ételt osztanak szét a rászorulóknak. Az ételosztást hagyományosan a START Nonprofit Kft. bonyolítja, akik a menüsor összeállítása és az ízletes, magyaros fogások elkészítése mellett az ételek gördülékeny szétosztásában is segítséget nyújtanak. Az ételek kifejezetten olyan tápláló ételek, amelyek a téli időszakban megfelelő tápanyagot tartalmaznak, és természetesen idén sem maradhat el a nyírségi töltött káposzta sem.

„Ahogy a karácsony közeledtével szeretteink ajándékait tervezzük, ugyanolyan természetességgel készülünk ma már az ételosztásra is, hiszen közel egy évtizede ez is hozzátartozik számunkra az ünnepekhez. Büszkék vagyunk rá, hogy ebben részt vehetünk, ugyanakkor az is ugyanennyire fontos számunkra, hogy a hétköznapok során lehetőséget biztosítsunk a legnehezebb sorsú emberek számára, hogy dolgozhassanak, értéket teremthessenek” – hangsúlyozta ki Balogh Zoltán.

Az ételosztás pontos helyszínei:

– Otthon Étterem START vendéglátó egysége (Nyíregyháza, Fazekas J. tér 9/A.)
– Bujtosi Bujdosó Étterem (Nyíregyháza, Bujtos u. 34.)

Nyíregyháza mellett Szolnokon is támogatják a rászorulók étkeztetését, ahol szintén ezekben a napokban kezdődik az ételosztás. A város Polgármesteri Hivatala által szervezett programban  3000 adag ételt biztosítanak az ünnepi időszakban a rászorulóknak.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Meleg étellel várja a rászorulókat a Bige Holding... Tíz napon át összesen 10.000 adag ételt oszt ki az ünnepek alatt a rászorulók számára a Bige Holding. A helyi szokások szerint jellemző karácsonyi éte...
Élelmiszerlavina program: milliók vetőmagra Idén már hatodik alkalommal indult el az Élelmiszerlavina programja, évről-évre több nehéz helyzetű családot segítve. Az önkormányzatok és civil szerv...
Kétmilliárdos flottabővítés a Genezis Partnerhálóz... A Gyümölcs Trade Kft. 2 milliárd forint értékben flottabővítést hajt végre, amelynek keretében több tucat kamiont és pótkocsit szerez be. Idén év végé...