Hunduna s.r.o. az erdészeti gépek specialistája

A nagyobb gépkereskedők mellett ügyes üzletpolitikájával megtalálja a helyét a magyar piacon a Hunduna s.r.o. is, ami több mint  25 éve szolgálja ki a hazai vevőket. Nadobán Erika ügyvezetőt a Magro.hu kérdezte eddigi sikereik titkáról, illetve arról, hogy most milyen újdonsággal várják az érdeklődőket.

Mutassa be, kérem, az olvasóknak a cége eddigi tevékenységét és a kínálatukat röviden!

A cég már több mint 25 éve működik a piacon, 13 éve szlovákiai székhellyel, Hunduna s.r.o. néven. Célirányosan kezdtem el erdészeti gépeket behozni Magyarországra, mert, azt láttam, hogy ez a terület még nincs lefedve, ellentétben a mezőgazdasági gépek piacával. Az évek alatt aztán a kínálatunkat folyamatosan próbáltuk bővíteni az ügyfeleink igényei és tanácsai szerint.

Az erdészeti területen bozótírtókkal, tuskó- és kőmarókkal, útalap előkészítőkkel, mélyszántó ekékkel, tárcsákkal, altalaj lazítókkal, cölöpverőkkel, kérgezőkkel, rézsűkaszákkal, padkakaszákkal, árokmarókkal, réselőkkel, pásztázókkal, valamint csemeteültető gépekkel állunk az ügyfeleink rendelkezésére.

Ezután a kínálatunk bővült és immár mezőgazdasági szereplőket is kiszolgálunk, de ezen a területen is csak olyan gépekkel és eszközökkel, amiket más kereskedők nem tartanak vagy nem egész gépsor technológiákként. Gondolok itt a dió-, a mogyoró-, a mandula-, alma és a gesztenye-betakarítógépekre, illetve a szőlőültetvényekbe és gyümölcsösökbe kínálunk még különböző egyedi és érdekes adaptereket,

kézi gyümölcs felszedőket, ernyős – rázós, talajról felszedő, a fáról leszedő futó szalagos, traktorra szerelhető vagy önjáró autonóm emelő kosaras begyűjtési rendszereket. A mulcsozó adaptereink a pótkocsira kifújós, bálákat készítő vagy tartályba begyűjtő változatúak. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy amit a természet ingyen ad, azt ne pazaroljuk el, hanem jól hasznosítsuk a továbbiakban.

Akár kazántüzelésre, parkok lefedésére vagy komposztba kerüljenek. MI Tehát nem a fősodorban működünk, hanem a réspiacokra fókuszálunk. Folyamatosan figyeljük a piaci új igényeket és a nemzetközi kiállításokon megjelenő új és hasznos megoldási lehetőségeket.

Emeljünk ki néhány gépet, és beszéljünk ezekről részletesebben.

Fontosnak tartom, hogy az erdészeti gépekre külön kitérjünk, mert ebben a kategóriában ismertek meg bennünket leginkább a magyar, a szlovák és az erdélyi piacokon. Ezek a gépek sok szabadalommal, technikai újításokkal rendelkeznek, amikkel kivívták a hazai és nemzetközi piac elismerését. A vevők is érdekeltek a haszonban, azaz szeretik a megbízhatóságot, és azt, ha a gépek kevesebb idő alatt szebb és több munkát tudnak elvégezni.

A tuskók megsemmisítésére egy olyan rendszert kínálunk, ami tuskó- és talajmaró is egyben. Teljesen megsemmisíti EGY MENETBEN a tuskót és a földben maradt gyökereket, hogy azonnal lehessen a facsemetéket ültetni. Nem szükséges a műtrágya használata, mert a növényi vitamin földben maradása és az összeaprított növényi hulladék komposzttá érése garantált. Itt szintén biztosak lehetünk abba, hogy a gép anyagi költségében és munkafolyamatokban megtakarításokat érhetünk el.

Amint azt már említettem, fontos az életünkben és a munkánkban is a mindenkori megújulás, mert mindig lehetünk még jobbak. A mostani új témánk, amit hasznosnak látunk az eddigi ügyfélkörünknek és az újaknak, azon emelő kosaras rendszerek, amiket nem csak platóra, hanem traktorokhoz is lehet csatlakoztatni, valamint pick-up rendszerő terepjárókra vagy utánfutókra is felszerelhetők. Az emelőkosár segítségével sikerül a magas fákat megmetszeni vagy a villanyvezetékek köré felnövő ágakat levágni. A karácsonyi vagy ünnepi disz világításhoz is használhatóak.

Milyen tendenciák figyelhetők meg jelenleg a piacon?

A változás folyamatosan jelen van. A bozótirtó és tuskómaró adaptereknél eddig a traktoros meghajtás volt a népszerűbb, de jelenleg megfordultak az igények a hidraulikus meghajtás irányába. Sokan elindultak a magasabb kategóriás lánctalpas és távirányítós bozótirtók irányába is.

Ennek két oka van. Egyrészt, az építőipar leállásával felszabadult az ott előszeretettel használt hidraulikus alapgépek, árokásók, homlokrakodók és ezekkel az adapterekkel kibővülhet a tevékenységi körük. Másrészt a felhasználók úgy tartják, hogy a hidraulikus meghajtású gépekkel kevesebb a kockázat.

Nem törik el a kardántengely és nem roncsolódik a fogaskerék, valamint a csapágy, mert direktben kapja meghajtást a szivattyú által.

Miben mások, miben számítanak különlegesnek az Önök által forgalmazott gépek?

A közelmúltban lépett a piacra néhány török, kínai és lengyel márka, amiknek az árfekvése olcsóbb és a műszaki megoldásaik is egyszerűbbek. Így aztán a több lehetőségből mindenki megtalálhatja az anyagi és minőségi igényének megfelelő gépet. Annyit tudok megemlíteni, hogy a mi általunk forgalmazott gépek mögött 30-50 éves gyártási tapasztalat és nemzetközileg is bizonyított minőség áll.

A referenciáink a gépeket több éve folyamatosan használják elégedetten.

A listánkon szerepel az EON, a DÉMÁSZ HM, állami és magán erdészetek, bérmunkákat végző cégek stb.

Vannak e, illetve várhatóan lesznek-e problémáik a koronavírus miatt a szállítással?

A gyárak továbbra is működnek Olaszországban, de a határok nehéz átjárhatósága miatt a gépek nehezebben, lassabban érkeznek meg. Mindenkinek állunk a rendelkezésére a továbbiakban is.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Újabb pályázatot kellett felfüggeszteni Szépen fogynak a támogatásokra szánt összegek. Jól mutatja ezt az is, hogy most egy újabb, az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldo...
6,33 milliárdra növelték, és ismét megnyitották az... A Széchenyi 2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint 2019. december 2-án módosult a VP5-8.6.1-17 Erdészeti technológiákra, valamint erdei terméke...
Jobb termésátlag a magyar géppel, le- és átálltak ... Több, olvasásra érdemes interjút is készítettünk magyar mezőgépgyártó és kereskedő szakemberekkel az elmúlt hónapban. Szóba került a kecskeméti folyé...
Maximálisan kiszolgálja a vevői igényeket a Hundun... Kevés olyan cég van Magyarországon, ami a mezőgazdasági üzemeknek teljes gépparkot kínál az energiaültetvények műveléséhez, a bioeneregia hasznos...