Hatékonyabb és egyszerűbb zöldítés a Güttler moduláris rendszereivel

A felülvetés során néha előfordul, hogy gyengék a kelési eredmények a lenemezesedett gyepen vagy a gazdálkodó küzd a vízkonkurens és gyenge tápértékű gyomok visszaszorításával, illetve nehezen teljesíti a zöldítési feltételeket. Mindhárom esetben a Güttler moduláris rendszerű GreenMaster gépei jelentheik a megoldást, amelyekkel egyszerűbben, hatékonyabban és olcsóbban tudja ezeket a problémákat orvosolni.

Ezek a gépek egyaránt mérsékelik a szél és víz talajpusztító hatását, javítják a kiszáradó, tömör talajszerkezet és csökkentik a tápanyagkimosódást.

A Güttler zöldítők minden részegységét tudja egyszerre vagy külön-külön is használni, így nem csak hamarabb fog megtérülni befektetése, de akár 15%-kal magasabb hasznot is elérhet a jövő évi fővetésű növényeivel!

GreenMaster gyepápoló rendszer

Ez a moduláris rendszerű gyepfelújító eszköz ideális a hozamfokozáshoz, a gyepápoláshoz, a szántóföldi felhasználáshoz vagy akár hegyvidéki használatra is.

Munkaszélessége 1,5-12,4 méter, a szállítási szélessége 1,5-3 méter, a vonóerő igénye 60-150 LE, míg a tömege 673-9500 kg.

Magágykészítés, vetés és növényápolás egy menetben

A GreenMaster gyepápoló moduláris rendszer minden eleme használható önállóan és kombinálva is; így beruházása gyorsabban megtérül, mintha önálló egységeket vásárolna! Olvasson tovább, és megtudhatja, hogyan lehetséges egy menetben előkészíteni a magágyat, kiirtani a gyomokat, elvetni a magokat, és lezárni a talajt!

A GreenMaster simító a felülvetést megelőzően elegyengeti a göröngyös felszínt, elsimítja a vakondtúrásokat. A dupla boronasor hatékonyan távolítja el a talaj felső részét borító, elhalt, lenemezesedett gyepréteget, megnyitja a talajt a kiszórni kívánt magok számára, egyúttal a kijuttatott műtrágyák bedolgozását is elvégzik.

A GreenMaster Alpin változata, front hidraulikára kapcsolt borona sorral, jobb súlyelosztást biztosít így a hegyvidéki területeken, a lejtős részeken segíti a traktor irányíthatóságát.

A gyomok irtása egy menetben történik a gyep felülvetésével (Krummenacher EPS-5), ami költséghatékony megoldás bármelyik gazda számára.

Szántóföldi felhasználás esetén a GreenMaster univerzális vetőkombinációval nem csak az aratás utáni zöldítés valósítható meg, de a Güttler SuperMaxx kultivátorral előkészített talajba köztes növényként rozst, repcét is vethet.

Vesse a köztes növényeket közvetlenül a kukoricatarlóba! A GreenMaster talajsimítója a kukoricaszárakat a talaj felszínéhez közel eltöri, míg a kettős boronasor a talaj legfelső rétegét fellazítja. A szórva vető egység erre a talajra juttatja ki a vetőmagot.

A hagyományos szórvavetős technológiákkal szemben a GreenMasterrel pontosabban beállítható a vetőmag mennyisége és a vetési egyenletesség is.

A pneumatikus vetőgép alkalmazható gyepfelújításra és szántóföldi felhasználásra, különböző méretű magok egyidejű vetésére. Állítható a vetőmag mennyiség és egyenletesség, valamint a magmennyiséget sebességtől függetlenül adagolja.

A beépített Güttler Standard henger gondoskodik a speciális Güttler magágyszerkezet kialakításáról, a gyorsabb kelésről és a bokrosításról.

Annak érdekében, hogy a talaj ne veszítsen nedvességtartalmából és ne cserepesedjen le a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadéktól, a vetést követően minél előbb vissza kell tömöríteni azt.

A pneumatikus vetőgép a magokat közvetlenül a Güttler henger elé juttatja, ami a magágykészítési folyamat utolsó fázisaként lezárja a talajfelszínt. A Güttler hengerek speciális prizmaprofilú kialakítása gondoskodik a tökéletes magágyszerkezet kialakításáról.

A hengerezés hatására egy vízmegtartó réteg jön létre magágymélységben, ahol a vetőmag gyorsan beágyazódik a finom morzsás talajszerkezetbe, és hamar csírázásnak indul a rendelkezésre álló nedvesség miatt.

A henger önállóan is alkalmazható, ezáltal a munkagép tavasszal és ősszel is igénybe vehető. A Güttler henger olyan szántóföldi munkákra is használható, mint például rögtörés, vetés előtti és utáni hengerezés, vagy az őszi kalászosok bokrosító hengerezése.

A Güttler Standard henger kiemelkedően jól követi a talajt, kiváló az öntisztító képessége és használatával minimum 10-15%-os termésnövekedés érhető el vele.

További információt a kultivátorokról ide kattintva talál.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

A gazda szavának ereje Mennyi jut tanyafejlesztésre; mikor teszik közzé a KAP rendeleteket; milyen módszer készül a zöldítési program teljesítése érdekében; hogy végződött a...
Mire érdemes figyelni a zöldítésnél? Zöldítési támogatás igénylésekor előfordulhat, hogy más a terület nagysága, amire teljesíteni kell a követelményeket, mint amely után a kifizetés megt...
Mi az a zöldítés? Mindenhol arról hallani, hogy milyen szabályoknak kell megfelelniük a gazdáknak, milyen rendelkezéseket kell betartani, de mit jelent igazából a zöldí...
Zöldítés a gyakorlatban Írtunk már a zöldítés fontosabb fogalmairól, a zöldítés követelményeiről. Mai cikkünkben összeszedjük, hogy hogyan is néz ki a gyakorlatban és a földt...
Mentesség a zöldítési kötelezettség alól Cikksorozatunkban több oldalról is megközelítettük már a zöldítési követelményt. Mai írásunkban arról lesz szó, hogy milyen esetekben lehet mentesülni...
Újabb kézikönyveket adott ki a NAK! Mint arról már bizonyára értesültek, az agrártámogatások rendszere az idei évtől megváltozik. A támogatások jelentős részének igénybevételéhez azonban...