Drágulni kezdtek a gyümölcsök

A Budapesti Nagybani Piacra látogatók 7 százalékos átlagos áremelkedést tapasztalhattak az elmúlt héten a belföldi gyümölcsök körében. A fehér húsú őszibarackért 39 százalékkal kellett többet, míg a Cacanska lepotica szilváért 39 százalékkal kevesebbet kellett fizetni.

Alma ára: a nyári alma 4 százalékos áremelkedést követően 250 forintos áron volt megvásárolható a Budapesti Nagybani Piacon.

Körte ára: a korai körte és a nyári körte ára azonos volt, mindkét fajtáért 400 forintot kellett fizetniük a vásárlóknak.

Cseresznye ára: a nem jelölt cseresznye ára 29 százalékkal drágult, így 900 forintba került kilónként.

Meggy ára: az Újfehértói meggy 25 százalékos dráguláson ment keresztül, 450 forintot kértek érte kilónként a kereskedők.

Szilva ára: nyakunkon a szilvaszezon, ez az árakon is meglátszik, minden fajta ára csökkent a növekvő kínálat miatt. A Cacanska lepotica fajta ára 39 százalékos árzuhanást követően 135 forintba került, a Cacanska rana fajtáért 250 forintot kértek el a kereskedők kilónként, míg a Ringló szilvát 28 százalékos árcsökkenést követően 325 forintért kínálták a kereskedők.

Kajszibarack ára: a nem jelölt kajszibarack 18 százalékkal lett drágább az elmúlt héten, így 500 forintot kértek érte az eladók.

Őszibarack ára: a fehér húsú őszibarack ára mérettől függően változik, így a kisebb méret 265 forintért, a közepes 340, míg a nagy 400 forintért lehetett a vásárlóké. A sárga húsú őszibaracknál szintén megfigyelhető a mérettől függő árváltozás, a kicsi 200, a közepes 240, míg a nagy 290 forintba került.

Nektarin ára: a nem jelölt nektarin 7 százalékos árcsökkenést követően 268 forintos áron volt kapható.

Pirosribiszke ára, feketeribiszke ára, köszméte (egres) ára: a pirosribiszkét 870, a feketeribiszkét 887, míg a köszmétét 775 forintért kínálták a kereskedők.

Málna ára, szeder ára: a málna 8 százalékkal lett drágább, így 1025 forintba került, míg a szeder 12 százalékos árcsökkenés után 900 forintért kerülhetett a vásárlók kosarába.

Tisztított dió ára: minimális, 2 százalékos árcsökkenést követően 3725 forintra módosult a tisztított dió ára a Budapesti Nagybani piacon.

Méz ára: az akácméz ára nem változott, 2000 forintért volt kapható az elmúlt héten.

Tojás ára: a sárgított tojás ára is stagnált, 32 forintba került darabja.

Forrás: AKI

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Blog indult… A MHO cikke rólunk Blog indult a gazdák jó kereskedéséhez Magyar Hírlap Online - 2013. június 3., hétfő Hiánypótló mezőgazdasági blogot indított a Magro.hu, az onlin...
Mi a helyzet a zöldség és gyümölcspiacokon? Az Agrárgazdasági Kutató Intézet június 4-én tette közzé legfrissebb gyümölcs és zöldségpiaci árfigyelését, melyből és a két héttel korábbi jelentés...
Így áll a hazai eperszezon + tippek a szürethez!... A szamócatermés ígéretesnek mutatkozik, ami az eddigi kedvező időjárásnak köszönhető. Mivel már a szezon közepén tartunk, érdemes áttekinteni, hogyan ...
Import nagykereskedelmi zöldség- és gyümölcsárak a... Francia Condor burgonya érkezett, melynek kilója 110 forint. Az olasz 15 mm alatti koktélparadicsom ára nem változott, továbbra is 600 forint, míg a n...
Budapesti fogyasztói piacok: a belföldi gyümölcsök... Az Idared alma ára a Fehérvári piacon jelentősen csökkent, a múlt heti 248 forint/kilogrammos ár 198 forint/kilogrammra esett. A Fény utcai piacon vis...
Szamóca piaci körkép itthon és az Európai Unióban... A hazai szamóca ára jóval olcsóbb, mint tavaly ilyenkor, ami az átlagosnál korábbi érésnek köszönhető. Az EU főbb szamócatermesztő országaiban jók a t...