Többet költünk sertéshúsra az év utolsó hónapjában. A szokásos 2 helyett, ilyenkor 25%-kal többet, mintegy 2,5 kilogrammot fogyasztunk fejenként. Ráadásul már a boltokban is elérhetők a sertésvédjeggyel ellátott húsok.
Decemberben a növekvő sertéshúsfogyasztás összefügg azzal, hogy karácsonykor nem hiányozhat a magyar családok asztaláról sem a töltött káposzta, sem a bőrös virsli, sem a malacsült. A szóban forgó ételek pedig sertéshúsból készülnek. Ezekhez a hagyományos fogásokhoz már országszerte elérhetőek a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjeggyel ellátott sertéshús termékek. Ezek igazoltan magyar gazdaságokból és vállalkozásokból származnak, így is segítve a hazai élelmiszertermelés fellendítését.
Az új termékvédjegy a garancia arra, hogy a termék előállításának minden lépése megfelel a szigorú előírásoknak. A KMS védjegyet viselő, gazdag ásványi anyag és fehérjeforrásnak számító, magyar sertéshúsokat már kínálják a nagyobb bevásárlóközpontokban.
Forrás: MTI