Decemberben 25%-kal több sertéshúst fogyasztanak a magyar emberek

Többet költünk sertéshúsra az év utolsó hónapjában. A szokásos 2 helyett, ilyenkor 25%-kal többet, mintegy 2,5 kilogrammot fogyasztunk fejenként. Ráadásul már a boltokban is elérhetők a sertésvédjeggyel ellátott húsok.

Decemberben a növekvő sertéshúsfogyasztás összefügg azzal, hogy karácsonykor nem hiányozhat a magyar családok asztaláról sem a töltött káposzta, sem a bőrös virsli, sem a malacsült. A szóban forgó ételek pedig sertéshúsból készülnek. Ezekhez a hagyományos fogásokhoz már országszerte elérhetőek a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjeggyel ellátott sertéshús termékek. Ezek igazoltan magyar gazdaságokból és vállalkozásokból származnak, így is segítve a hazai élelmiszertermelés fellendítését.

Az új termékvédjegy a garancia arra, hogy a termék előállításának minden lépése megfelel a szigorú előírásoknak. A KMS védjegyet viselő, gazdag ásványi anyag és fehérjeforrásnak számító, magyar sertéshúsokat már kínálják a nagyobb bevásárlóközpontokban.

Forrás: MTI

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Érdekes tények a mezőgazdaságból Tudta, hogy a pulykáknak több mint 3500 db tolluk van? És azt, hogy a marháknak 4 gyomruk van, és majd’ 10 km-ről is érezni a produktumuk szagát? Ha n...