Gasztrokincsek acélcsarnokai

Hazánkban nagy hagyományai vannak a kulináris élvezeteknek, s a magyar konyha szerte a világban kitűnő hírnévnek örvend. A magyarság csúcsteljesítményeit számon tartó Hungarikumok Gyűjteményében kéttucatnál is több ízes örökségünk található az agrárium vagy a gasztronómia bőségszarujából. Ám nemcsak a hagyományok és a helyi gazdasági fejlődés szempontjából különösen fontos a helyi élelmiszeripar, hanem a magyar vidék lakóinak jólléte is nagyban függ tőle. Nem mindegy tehát, milyen körülmények között készülnek a kulináris kincsek. Népegészségügyi jelentőség Hogy a helyi élelmiszeripar népegészségügyi jelentőségű, ahhoz sok kétség nem is férhet: az import élelmiszerrel nemritkán tartósítószerek és adalékanyagok garmadája jár, ellenben vitaminban nem nagyon dúskálnak ezek […]

Tovább…