A hatóanyag-készítmény ellátási láncok sérültek, a Covid-19 óta nem álltak helyre

Számos növényvédő szer gyártó néz szembe a formulázáshoz szükséges egyes alapanyagok hiányával. Mindezek még az energiaválság okozta nehézségekkel is párosulnak. Globális szállítmányozási problémák a jövőben is jelentkezhetnek, aminek következtében a készítményeknek az országba időben történő megérkezése is veszélybe kerülhet.

Ebben a helyzetben felértékelődnek az elérhető, rendelkezésre álló készletek, amelyeket a Nitrogénművek Zrt. Növényvédőszer – kereskedelmi üzletágának nemcsak a hazai kereskedelmi forgalomból, hanem párhuzamos import behozatali és forgalmazási engedély birtokában, az Európai Unió területéről egyaránt lehetősége van beszerezni. Így történt ez idén ősszel is, hogy 3000 hektár kalászos gabonára alkalmazható (Trinity) őszi gyomirtót értékesítettünk végfelhasználók és viszonteladó partnerek részére.

Jól ismert gyártók, közismert készítményei közül 75 darab párhuzamos import behozatali és forgalmazási engedéllyel rendelkezünk, melyek közül 1 nematicid , 5 inszekticid, 8 fungicid, 33 herbicid került forgalomba a Nitrogénművek Zrt által.

Párhuzamos import termékek

Ahhoz, hogy a gazdálkodók sikeres gazdasági évet zárjanak, mindinkább előtérbe kerül az okszerű növényvédelem fontossága. Büszkék vagyunk a párhuzamos import portfóliónkra, hiszen a négy fő szántóföldi kultúra növényvédelmi problémáira van megoldási javaslatunk.

A herbicidek közül kiemelendők a napraforgó hibrid specifikus gyomirtók, mint az EXPRESS 50 SX (SU toleráns napraforgó) PULSAR= LISTEGO, PULSAR PLUS (CL, CLP toleráns napraforgó) készítmények. A vetőmagválasztás kapcsán már eldől a gyomirtási technológia. Kihívásokkal teli évet zártunk idén is, a csapadék mennyisége és eloszlása nem kevés fejtörést okozott a gazdálkodóknak. Ennek ellenére, bízva egy csapadékosabb tavaszban a napraforgótermesztők részére preemergens herbicideket (DUAL GOLD, GARDOPRIM PLUS GOLD, RACER, STOMP AQUA) és szelektív egyszikű írtókat (AGIL, FUSILADE FORTE, LEOPARD) ajánlunk. Meghatározó az import portfólió kukorica gyomirtó szer szegmense is, melyek főbb készítményei: ADENGO, LAUDIS, PRINCIPAL PLUS. Repcében őszi és tavaszi komplex gyomirtókat ajánlunk: a BELKAR, BUTISAN STAR, BUTISAN COMPLETE, IKARUS – GALERA SUPER NÉVEN, RUNWAY és GALERA, KORVETTO mellett a szelektív egyszikű irtók széles választéka áll rendelkezésre.
Most aktuális a repce regulátorok beszerzése, melyek közül a FOLICUR SOLO, TILMOR, TOPREX import készítmények állnak rendelkezésre.
Tavaszra a kalászos kultúrában alkalmazandó REVYCARE fungiciddel bővült a szortiment, a NATIVO, PRIAXOR, PROSARO készítményeken felül.

A rovarölő szerek közül kapszulázott piretroidok kerültek engedélyeztetésre (KARATE ZEON, RAPID CS). A 2023-as szezonra újdonság a Sumi alfa készítmény. A repcetermesztők figyelmébe ajánljuk az INAZUMA készítményt. Őszi és első tavaszi kezelésre ajánljuk. A méhekre nem jelölésköteles készítmények közül MAVRIK és MOSPILAN szerezhető be a Genezis szántóföldi üzletkötő kollégák ajánlatából.

2023-ban is forduljon bizalommal a Nitrogénművek Zrt. értékesítési csapatához, vásároljon Ön is hazai kereskedelmi forgalomból vagy párhuzamos importból beszerzett készítményt. Amiben biztos lehet, hogy hatóanyagban és adalékanyagban, formulációban nem lehet különbség a készítmények között, ami megengedett a kiszerelésben történő eltérés. A párhuzamos import engedély Nébih által történő kiadásának feltétele, hogy a növényvédő szer ugyanazon gyártásból származzon, mint a referenciatermék.

A hajnali fagyok megérkeztével, külföldről vegyszer beérkeztetést nem végzünk. Készleteink raktárainkban temperált hőmérsékleten tárolva, csak belföldön mozognak kora tavaszig. Az értékesítés folyamatos.

A nálunk vásárló partnerek eldönthetik, hogy az import vagy hazai beszerzésből származó növényvédő szert vásárolják és alkalmazzák. A gazdáé a választás, de az import termékek ára jellemzően annyival kedvezőbb, hogy eléri a gazdák ingerküszöbét.

Tematikus csokorba rendezett ajánlatunk:

– kalászos gyomirtó és gombaölők

– kukorica gyomirtók

– napraforgó vetés utáni, kelés előtti herbicidek

– szelektív egyszikű irtók

– SU, CL, CLP herbicidek napraforgóban

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Integrált szervezet szolgálja ki a növénytermesztő... A Nitrogénművek Zrt. sajtótájékoztató keretében mutatta be új, integrált szervezetét, amely a vetőmagtól a terménykereskedelemig átfogóan szolgálja ki...
Meleg étellel várja a rászorulókat a Bige Holding... Tíz napon át összesen 10.000 adag ételt oszt ki az ünnepek alatt a rászorulók számára a Bige Holding. A helyi szokások szerint jellemző karácsonyi éte...
Tovább nőtt a magyar óriás A Nitrogénművek Zrt. a mezőgazdaságban tevékenykedők előtt nem lehet ismeretlen név, hiszen a magyar műtrágyagyártás egyik legismertebb láncszeméről v...
Kétmilliárdos flottabővítés a Genezis Partnerhálóz... A Gyümölcs Trade Kft. 2 milliárd forint értékben flottabővítést hajt végre, amelynek keretében több tucat kamiont és pótkocsit szerez be. Idén év végé...
Műtrágya-milliárdos a GVH-s vizsgálatról: ez zakla... Zaklatásnak minősítette Bige László, a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), kartellgyanúra vonatkozó sorozatos v...
A műtrágyapiac helyzetéről adott interjút a Nitrog... A műtrágya a mezőgazdaság egyik legmeghatározóbb inputanyaga. A tápanyagpiac működése azonban eléggé összetett, ezért érdemes közelebbről és részlete...