Sokat ígérő együttműködés a mezőgazdasági gépek világában

A kanadai Mojow Autonomous Solutions Inc. (Mojow), a mezőgazdasági gépek autonóm szoftvereit fejlesztő cég idén nyáron partnerséget kezdett a traktorgyártó Versatile-lel, a Buhler Industries Inc. részlegével. A Versatile és a Mojow együtt dolgozott a Mojow autonóm navigációs vezérlőjének (Eyebox™) validálásán a Versatile traktormodellek átfogó kínálatán.

A Versatile mérnöki csapatával való együttműködés felgyorsította a Mojow autonóm navigációs vezérlőjének fejlesztését és traktorokra való alkalmazását. A Versatile mérnöki személyzetével közvetlen kapcsolatban álló Mojow a traktoron lévő CANbuson keresztül átvette a traktor összes funkciójának irányítását. Beleértve a kormányzást, a meghajtást, a külső világítást, a gyújtást és a hidraulikus távvezérlők aktiválását.

A kanadai Mojow Autonomous Solutions Inc. (Mojow), a mezőgazdasági gépek autonóm szoftvereit fejlesztő cég idén nyáron partnerséget kezdett a traktorgyártó Versatile-lel, a Buhler Industries Inc. részlegével
A kanadai Mojow Autonomous Solutions Inc. (Mojow), a mezőgazdasági gépek autonóm szoftvereit fejlesztő cég idén nyáron partnerséget kezdett a traktorgyártó Versatile-lel, a Buhler Industries Inc. részlegével (Forrás: Mojow)

„Közvetlenül a Versatile találékony mérnökcsapatával dolgozunk együtt, akik a traktorcsaládjuk belső működésének szakértői. Ez a kapcsolat racionalizálja az integrációt, hogy a piaci életképesség gyorsan megvalósítható legyen” – mondta Owen Kinch, a Mojow elnöke.

Egy Versatile nagy lóerős, négykerék-meghajtású traktor már működik Albertában a Mojow Eyebox™ vezérlőjével. A traktor számos terepi tesztet végzett különböző alkalmazásokban, igen ígéretes eredményekkel. „Több száz tesztet végeztünk, és bebizonyítottuk, hogy az Eyebox™ képes megbízhatóan működni hosszabb időn keresztül, nagyfokú működési pontossággal” – tette hozzá Kinch. A tesztelést az őszi validálás követi majd a következő őszi szezonban néhány termelő gazdaságában.

„Izgatottan támogatjuk az új technológia integrációját, és lépéseket teszünk a Versatile termékek autonóm működése felé” – mondta Adam Reid, a Versatile értékesítési és marketing alelnöke. „ Ez a partnerség kölcsönösen előnyös; a Mojow képes lesz hatékonyan adaptálni technológiáját a mi traktorainkhoz, és ezzel a Versatile-t az autonóm technológia jövője felé mozdítja el.

A Versatile már régóta olyan iparági vezetőkkel működik együtt, akik megértik az egyszerűség, a megbízhatóság, valamint a könnyű szervizelés és karbantartás sarokköveinket. Ez ezzel a partnerséggel is igaz marad.”

(Forrás: futurefarming.com)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Fejlődnek az orosz traktorok: a korábbinál jobb Ki... Az orosz mezőgépipar igyekszik egyre jobb minőségű, egyre tartósabb és egyre kényelmesebb megoldásokkal elnyerni a gépvásárlók kegyét. A szentpétervá...
Teljessé vált a Start Agro mezőgazdasági munkagépp... A Massey Ferguson, a McHale és a Versatile után a Kverneland márka forgalmazásával vált teljessé a Start Agro Kft. szántóföldi erő- és munkagép portf...