Teljes körű finanszírozás az agrárium szakértőjétől

Korszerűsítené állattartó telepét vagy kertészeti üzemét? Terményszárítót építene? Fejlesztené borászati termékeit, esetleg öntözési kapacitásait? Keresse takarékos megoldásainkat a Vidékfejlesztési Program keretén belül elnyert beruházási jogcímekre.

Fejlessze vállalkozását teljes körű finanszírozással!

Takarékok hosszú évtizedek óta az agrárium és a vidéki élet meghatározó finanszírozói. Helyben lenni, útba esni jövet-menet nemcsak nagy lehetőség, hanem nagy felelősség is. Ezt felismerve hozta létre a Takarék Agrár Igazgatóságát. Történt mindez azért, hogy a hazai agrárgazdaság és élelmiszeripar igényeit dedikált termékekkel, valamint lendületes és elkötelezett szakértő csapattal szolgálhassa ki a Takarék Csoport.

A beköszöntött újesztendő a vidékfejlesztési beruházások rohamát indítja el hazánkban, ám ezek gyors és professzionális megvalósítása sokszor óriási anyagi terhet rónak a gazdatársadalomra. További nehézségek forrása lehet ugyanakkor a támogatások utófinanszírozottsága. Ezt az igény szolgálja ki a Takarék VP Komplex termékcsomag, amely teljes körű finanszírozási megoldást kínál az agrárvállalkozásoknak.

A termékcsomag tartalmazza a Vidékfejlesztési Program beruházási jogcímeken pályázatot nyert mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásainak megkezdéséhez szükséges támogatási előleg lehívásához nélkülözhetetlen bankgaranciát. Valamint a támogatási előlegként le nem hívott és fennmaradó támogatási összeg megelőlegezésére szolgáló előfinanszírozási konstrukciót, mely akár beruházás közben is felhasználható.

A saját erőt kiegészítő beruházási hitelt a megpályázott fejlesztések megvalósítására, melynek türelmi ideje a beruházás üzembe helyezésétől számított 1 év és legfeljebb 10 éves futamidővel igényelhető. Végül, de nem utolsó sorban, arra is felkészültünk, hogy új beruházása működtetéséhez forgóeszközök beszerzésére szorul, ezért a termékcsomag tartalmaz egy a vidékfejlesztési beruházásokhoz kapcsolódó forgóeszköz hitelt is.

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességével, a vállalkozások a termékcsomag beruházási és támogatás előfinanszírozásra összesen maximum 500 millió forint, garancia esetén 300 millió forint, valamint a kiegészítő forgóeszköz hitel esetén 200 millió forint finanszírozást vehetnek igénybe. A magasabb összegeket igénylő finanszírozást kérő Ügyfeleknek egyedi konstrukciókkal szolgálja ki a Takarék Csoport.

A jelenlegi kedvező kamatkörnyezetnek is köszönhető kondíciókat sokan kihasználják forrásbevonásra a fejlesztések, egyéb beruházások megvalósításához.

Miközben a Takarék Csoport maga is gyors ütemben fejlődik, nagy hangsúlyt helyez arra, hogy agrárügyfelei kiszolgálása minél gördülékenyebb és teljesebb legyen. Ennek érdekében a Takarék Agrár Igazgatóság elkötelezett kollégái kiváló agrárszakmai felkészültségükkel segítik ügyfeleinket a számukra optimális megoldások kiválasztásában. Ennek középpontjában a szakmaiság, a személyes jelenlét, az innováció, és a hozzáadott érték áll.

(x)

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

A Takarék Csoport új agrárigazgatósága élére ismer... Immár Hollósi Dávid alá tartozik a Takarék Csoport új agrárigazgatósága. A három szakterületet magában foglaló igazgatóság - a tervek szerint - a korá...
Takarék – az agrárium szakértője A Takarékok hosszú évtizedek óta az agrárium és a vidéki élet meghatározó finanszírozói. Helyben lenni, útba esni jövet-menet nemcsak nagy lehetőség...
HOLD: tartsa pénzét szakértőknél Mi a legjobb befektetés? Hogyan lehet jól dönteni a különböző lehetőségek közül? Kötvény, részvény vagy inkább ingatlan? A kérdések megválaszolásához ...
Szántóföldi eredmények 2017-ben Csaknem 18 millió tonna nyári és őszi betakarítású termény kerülhet a magtárakba az idén, szemben a múlt évi majdnem 21 millió tonnával. Az ez évi e...
Változóban az agrárfinanszírozások: nőhetnek a kam... Mire számíthat a magyar termelő, ha hitelt venne fel a gazdasága bővítéséhez vagy fejlesztéséhez? Milyen feltételekkel tudja ezt megvalósítani? Ezekr...