Takarék – az agrárium szakértője

A Takarékok hosszú évtizedek óta az agrárium és a vidéki élet meghatározó finanszírozói. Helyben lenni, útba esni jövet-menet nemcsak nagy lehetőség, hanem nagy felelősség is.

Ezt a felelősséget felismerve hozta létre a Takarék Csoport bő három évvel ezelőtt agrárszakmai műhelyét, amely önálló Agrár Igazgatósággá fejlődött. Történt mindez azért, hogy a hazai agrárgazdaság és élelmiszeripar igényeit dedikált termékekkel, valamint lendületes és elkötelezett szakértő csapattal szolgálhassa ki a Takarék Csoport.

Ez a döntés része annak a csoport szintű agrárágazati stratégiának, amely 2021-ig ambiciózus terveket tűzött ki az új üzletek megszerzése terén. Az együttműködések sikere innentől kezdve nem kizárólag banki szakembereken múlik, hanem átfogó agrárszakmai tudással, valamint a hazai és a nemzetközi agrárgazdaság ismeretével felvértezett, és persze az újdonságokra, egyéni megközelítésekre is nyitott kollégák alkotják a teljes országot lefedő csapatot.

Az elmúlt években hazánk agrár- és élelmiszeripari kibocsátása jelentősen növekedett, ám a versenyhelyzet miatt folytatni kell a fejlesztéseket, javítani az eredményeken. Számos esetben már nem elegendő a megszokott, korábban jól bevált termelési szerkezetben gondolkodni, hanem keresni kell az előrelépési lehetőségeket, amelyekkel tovább javítható a hazai termelők versenyképessége.

Életbevágóan fontos a versenyképesség! A teljes körű fejlődéshez pedig egyre több, a rendelkezésre álló vagy kinyerhető információk megszerzésére és azok felhasználására kész, a digitalizálódó világot értő és hatékonyan használó gazdára van szükség, akik például a takarékok szakosodott agrárszakmai hálózatával karöltve széleskörű szakmai és pénzügyi együttműködéseket alakíthatnak ki. Ismét az a cél, hogy mindkét oldal számára nyertes pozíciót eredményező, hosszú távú partnerségben működjünk együtt Ügyfeleinkkel.

Teljeskörű finanszírozási (hitel- és lízing konstrukciókkal) és megtakarítási palettával, valamint magasan képzett és motivált – tanácsadói kvalitásokkal is felvértezett – üzletkötői hálózat működtetésével szolgálja Ügyfeleinek sikereit a Takarék Agrár Igazgatóság, amely hozzáadott értékével és ajánlott megoldásaival elősegíti Ügyfeleink fenntartható fejlődését.

Egy ilyen aktuális tanács, – az idei év is megmutatta – mekkora jelentőséggel bír az állattartó telepeken a higiénia. Legyen szó egy kívülről érkező fertőzés megelőzéséről, vagy akár az állattartó telepen belüli mozgás/mozgatás során az egyes istállók közötti – személy és jármű – forgalom megfelelő higiéniai kontrolljának biztosításáról. A felelős gazdálkodónak minden esetben a fertőzési lánc megszakítására kell törekednie.

Ugyanis az állattenyésztés kapcsán a megfelelő és előírt telepi higiénia betartása nagyban hozzájárulhat az üzemi eredmények javulásához. A megfelelő higiéniai színvonal ugyanakkor nemcsak az állatorvosi költségeket mérsékeli, hanem a stresszmentes környezet az állatok súlygyarapodására és tejtermelésére is jótékonyan hathat. A telepi higiénia védelme érdekében minimalizálni kell a dolgozói, partneri és vendégforgalmat, ezáltal a fertőzések kialakulásának kockázatát is.

Fontos megjegyezni, hogy a megfelelő higiéniai magatartás kialakítása és fenntartása érdekében a dolgozókat rendszeresen kell képezni. Például mindenkinek tudnia kell azt, hogy mikor szükséges és elegendő a kézfertőtlenítés.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Tájékoztató a Tisza Takarékszövetkezettel kapcsola... Ha Ön a Tisza Takarékszövetkezetnél vezetett számlát, az alábbi tudnivalókat mindenképpen olvassa el! Az MVH a teendőkkel kapcsolatban az alábbiak sze...
Továbbra is pozitívan látják a jövőt a gazdálkodók... Elkészült a Takarék Agrárhangulati Index negyedik kiadása, melyből sok új dolgot tudhatunk meg hazánk gazdálkodóinak jövőképéről. Továbbra is többségb...
A Takarék Csoport új agrárigazgatósága élére ismer... Immár Hollósi Dávid alá tartozik a Takarék Csoport új agrárigazgatósága. A három szakterületet magában foglaló igazgatóság - a tervek szerint - a korá...
HOLD: tartsa pénzét szakértőknél Mi a legjobb befektetés? Hogyan lehet jól dönteni a különböző lehetőségek közül? Kötvény, részvény vagy inkább ingatlan? A kérdések megválaszolásához ...
Szántóföldi eredmények 2017-ben Csaknem 18 millió tonna nyári és őszi betakarítású termény kerülhet a magtárakba az idén, szemben a múlt évi majdnem 21 millió tonnával. Az ez évi e...
Teljes körű finanszírozás az agrárium szakértőjétő... Korszerűsítené állattartó telepét vagy kertészeti üzemét? Terményszárítót építene? Fejlesztené borászati termékeit, esetleg öntözési kapacitásait? Ker...