Lejtmenetben az importzöldségek ára

Minimálisan ugyan (2 százalékkal), de csökkent az importból származó zöldségek átlagára a Budapesti Nagybani Piacon. Előfordult áremelkedés és csökkenés is az elmúlt héten: a marokkói tölteni való édes paprika például 18,6 százalékkal drágult, ezzel szemben az olasz karfiol 23 százalékos árcsökkenésen ment keresztül.

Burgonya ára: a Franciaországból származó Condor és a nem jelölt fajtájú burgonya egyaránt 140 forintos áron volt megvásárolható.

Paradicsom ára: a gömb paradicsom (spanyol import) 10 százalékkal került kevesebbe, így 484 forintot kértek érte, míg a szintén spanyol, fürtös paradicsom 16 százalékos árcsökkenés után 522 forintért kerülhetett a vásárlók kosarába. Az Olaszországból származó koktélparadicsom ára nem változott, 820 forintba került.

Paprika ára: az Egyiptomból behozott tölteni való édes paprika 980 forintos áron volt kapható, míg a marokkói társáért 982, a törökért 1050 forintot kellett fizetni. A spanyol hegyes paprika 720, az olasz kaliforniai 600, míg a spanyol kaliforniai 670 forintért lehetett a vásárlóké.

Padlizsán ára, uborka ára, cukkini ára: a spanyol padlizsán 474, a szintén spanyol kígyóuborka 380 forintos áron volt megvásárolható. Az Olaszországból hozott cukkiniért 468 forintot kértek a kereskedők.

Ismét bőséges volt a választék az importzöldségek körében
Ismét bőséges volt a választék az importzöldségek körében

 

Leveszöldségek ára: a belga sárgarépa 160, az olasz 190 forintba került. A gumós zeller, amely Hollandiából lett importálva, 10 százalékos árcsökkenés után 180 forintért lehetett a vásárlóké. Eközben az olasz karalábé 105 forintos áron volt kapható.

Salátafélék ára: a spanyol jégsalátát 240 forintért kínálták a kereskedők.

Káposztafélék ára: a Hollandiából importált fehér fejes káposzta ára 150 forint volt, míg a szintén holland vörös fejes káposztát 200 forintért adták. Az olasz kelkáposzta 240, a lengyel bimbóskel 408 forintba került.

Karfiol ára, brokkoli ára: az olasz karfiol 248, míg az olasz brokkoli 600 forintos áron volt megvásárolható a kereskedőktől.

Retekfélék ára: az olasz import hónapos retek ára nem változott, továbbra is 100 forintért kínálták a kereskedők csomóját.

Lencse ára: a Kanadából importált lencse 7 százalékkal drágult, így 390 forintot kellett fizetni érte.

Hagymafélék ára: az osztrák vöröshagymát 130, a holland lilahagymát 200, az olasz zöldhagymát 120, míg a kínai fokhagymát 760 forintért adták a kereskedők.

Forrás: AKI

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Blog indult… A MHO cikke rólunk Blog indult a gazdák jó kereskedéséhez Magyar Hírlap Online - 2013. június 3., hétfő Hiánypótló mezőgazdasági blogot indított a Magro.hu, az onlin...
Mi a helyzet a zöldség és gyümölcspiacokon? Az Agrárgazdasági Kutató Intézet június 4-én tette közzé legfrissebb gyümölcs és zöldségpiaci árfigyelését, melyből és a két héttel korábbi jelentés...
Import nagykereskedelmi zöldség- és gyümölcsárak a... Francia Condor burgonya érkezett, melynek kilója 110 forint. Az olasz 15 mm alatti koktélparadicsom ára nem változott, továbbra is 600 forint, míg a n...
Vidéki nagybani piacok: a belföldi zöldségek brutt... A Kecskemét Nagybani piacon a szabadföldi Desire burgonya ára csökkent 10 százalékkal, a 22. héten 100 forintba került kilója. A Condor szabadföldi b...
Budapesti fogyasztói piacok: a belföldi zöldségek ... A Rozella szabadföldi burgonya ára a Fehérvári piacon 128 forint/kilogramm, míg a Fény utcaiban 149 forintot kérnek el kilójáért. A primőr újburgonya...
Budapesti fogyasztói piacok: a belföldi zöldségek ... 5-10 százalékkal csökkent a belföldi zöldségek többségének termelői ára a Budapesti Nagybani Piacon a 24. héten, de volt ami drágult. A részleteket az...