Flottakövetés extrákkal – ez az AGROTEC új AConnect szolgáltatása

Az AGROTEC Magyarország Kft. szervizszolgáltatási kínálata újabb elemmel bővül 2023-ban. Ennek apropójából a vállalat ügyvezetője, Illés Zoltán, és Fodor Krisztián főmérnök egy sajtótájékoztató keretében mutatta be az új, AConnect nevű flottakövető rendszerüket, amelynek kifejlesztésével az volt a cél, hogy egy komplex, a gépek üzemeltetését támogató informatikai eszköz álljon a gazdálkodók rendelkezésére.

Az AGROTEC arra törekszik, hogy ügyfelei számára minden évben modern és fejlett eszközöket és műszaki megoldásokat nyújtson, hogy azok minél hatékonyabban tudjanak munkát végezni és gazdálkodni. Ez különösen fontos a jelenlegi, háborúval, inflációval, forintárfolyam-romlással és energiakrízissel nehezített környezetben.

Részben ezekre a kihívásokra válaszul fejlesztette ki a cég az AConnect szolgáltatást, aminek az alapja egy flottakövető rendszer, ami egy gazdaságban használt gépek vezérlésdiagnosztikai hálózatának ellenőrzésével és GPS-alapú nyomon követésével egészül ki. A szolgáltatás az eseményekről figyelmeztetést küld, az AConnect pedig ezeket az értesítéseket helyspecifikus üzemi paraméter figyeléssel és igény szerinti naplózással kezeli, és az adatokat tárolja is – fejtette ki Illés Zoltán, az AGROTEC ügyvezetője.

Illés Zoltán, az AGROTEC ügyvezetője

Az AConnect működtetéséhez előzetesen egy elektronikai kezdőcsomag beépítésére van szükség. Ez végzi a gépek pozíciójnak GPS-alapú figyelését, illetve kapcsolja hozzá az üzemi paraméterek értékeit vagy az esetleges hibaüzenetek adatait. A felhasználó felület webes alapú, a hozzáféréshez előfizetés szükséges. A gazdálkodó a felületen láthatja a gazdálkodás gépeit és azok elhelyezkedését egy Google Maps alapú térképen.

Fodor Krisztián, az AGROTEC főmérnöke

A rendszer megjeleníti a gépek aktuális állapotát és paramétereit, a sebességét, a teljesítményét, a hozamadatokat, a fogyasztást – akár táblaszinten is – és naplózza a tevékenységüket. Segítségével a karbantartási feladatok ütemehetők és kimutatások készíthetők – sorolta Fodor Krisztián, főmérnök.

Az AConnect rendelkezik egy egyszerűsített mobilapplikációs felülettel is, amelyben számos webes funkció használható, így laptop nélkül is hozzáférünk a gépeinket érintő értékes információkhoz. A kezelő felület könnyen érthető és használata gyorsan tanulható.

A rendszer a telepítés és beállítás után bizonyos üzemi eseményekről automatikusan értesítést küld a felügyeletet végző kollégáknak, akik így riasztani tudják a területileg illetékes szakembereket, hogy elvégezzék a szükséges beavatkozást.

Így a hibaelhárítás a lehető leghamarabb megkezdődhet. A rendszer különlegessége, hogy azonnali beavatkozásra is lehetőséget biztosít a távdiagnosztika használatával. Egy szakképzett technikus az adott gépre csatlakozva be tudja olvasni a hibakódot és el tudja végezni a hiba feltárását. Mivel a tulajdonos is hozzáfér a gép bizonyos adataihoz, maga is ellenőriheti és monitorozhatja azokat – hangzott el.

Az azonnali beavatkozás lehetőségével csökken a hibaelhárításhoz szükséges idő és az állásidő is, összességében pedig csökken a gépek fenntartási költsége.

Az AConnect szolgáltatás a 2023-ban szerződött minden új New Holland gépre, illetve igény szerint új Case IH és a korábban eladott Steyr, CAN-busszal ellátott gépekre is igénybe vehető.

Az új rendszer célja, hogy az egyre komplexebb gépek kihasználtsága növekedjen és az üzemeltetésük költséghatékonyabbá váljon. Használata folyamatos kontrolt biztosít a gép, az ember és az elvégzett munka felett, általa javul a munka minősége és kevesebb lesz a veszteség, csökkennek a műveleti költségek, kevesebb lesz a kieső munkaidő, valamint csökken és tervezhetővé válik a szervizköltség.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Több mint 2 millió euró fejlesztésekre Sokan esküsznek a New Holland gépekre. Már 1 éve annak, hogy aki újat szeretne belőle vásárolni, annak az Agrotec Kft-nél kell kopogtatnia. Új telephe...
Hogyan látja a magyar mezőgépek piacát a hazai ért... Az Agrotec Magyarország Kft. a New Holland gépmárka kizárólagos magyarországi értékesítője Magyarországon. A cégvezetőt, Illés Zoltánt az Agrárszektor...
Munkagépek precíziós gazdálkodáshoz: ha rosszul vá... Mi múlik a precíziós gazdálkodásban a gazda műtrágyaszóró - vontatott permetezőgép - szemenkénti vetőgép választásán? Aki jártas a precíz növényterme...
A New Holland bemutatta az új T7 Heavy Duty modell... A New Holland Agriculture egy virtuális rendezvény keretében bemutatta az európai szakmai sajtónak az új zászlóshajó T7 Heavy Duty (HD) traktort. Az ...
A világ első metán hajtású erőgépe a New Hollandtó... A New Holland környezettudatos vállalatként fontosnak tartja az ökológiai lábnyom csökkentésére, valamint a CO2-semleges mezőgazdaság megvalósítására...
A precíziós gazdálkodás következő szintjét a precí... „A szemünk előtt alakult át a világ, mióta 2005-ben a férjem mellett belefogtam a gazdálkodásba. Változtak a termény- és az inputanyagárak, de talán ...