Mikrobiológiai készítmények hatása a kukoricában

A csövenkénti sorok száma már a kukorica 5-6 leveles korában, a soronkénti szemek száma 6 leveles kortól 12 leveles korig eldől. A növények e fenofázisában minden segítséget meg kell adnunk, hogy a lehetőségekhez mérten a legtöbb sorban a legtöbb szem fejlődhessen. Súlyos száz kilókat jelenthet hektáronként 1-2 sor többlettel bíró kukoricacső kialakítása. […]

Tovább…

A hatékony szárbontás kulcsa a mikrobiológiai termékek használata

A növényi maradványok visszajuttatása a talajba hatékony módszer a talaj szerves anyag készletének fenntartására, a talajok biológiai aktivitásának fokozására, a fizikai tulajdonságainak javítására, mellyel csökkenthető a talajerózió kockázata is. A hazánkban forgalmazott tarlóbontó baktériumkészítmények olyan baktériumtörzseket tartalmaznak, melyek bontják a cellulózt és hemicellulózt. […]

Tovább…

Miért hasznos a baktériumos talajoltás vetés előtt?

A különböző baktériumokat, gombákat, mikrobiális közösségeket tartalmazó mikrobiológiai készítmények talajoltással történő kijuttatásával nagymértékben segíthetjük a talajélet aktivitását és ezzel a talajok minőségének javulását. […]

Tovább…