Axiál: csillagos ötös az AgrárgépShow pályázaton

Öt kategóriában is nevezett a 2018-as AgrárgépShow Termékverseny pályázatán az Axiál, és végül öt díjat meg is nyert. A bajai központú vállalkozás a gépesítés kategóriában érte el a sikereket. Erőgép, rakodógép, gépkezelő támogató rendszer, rövid tárcsás borona és kultivátor szerzett elismerést a jövő januári kiállításhoz kapcsolódó pályázaton.

Eredményes volt az AgrárgépShow pályázaton az Axiál

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont Kerámia termében hirdették ki december közepén a hazai mezőgazdasági szaksajtó, illetve az országos sajtó képviselőinek a nyertes termékek és cégek neveit. Ezután szakmai előadásokon és interjúkban mutatták be a nyertes pályázatokat.

A 2018-as Termékversenyre összesen 36 pályázat érkezett. A legtöbben a Nemzetközi díj Gépesítés kategóriájában indultak, ezért a legtöbb elismerés is itt született. A zsűri kétfordulós értékelés után hozta meg döntéseit, melynek eredményeképp 5 díjat is elnyert Gépesítés kategóriában az Axiál.

Melyik ötös nyert az AgrárgépShow pályázaton?
Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat nyert a CLAAS Lexion kombájnokhoz készült Cemos Automatic gépkezelő támogató rendszer.

Ez új Cebis Mobile terminállal és Cemos Auto Thresting programmal segíti a vezetőt a hatékony betakarításban.

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíj: CLAAS Lexion kombájnokhoz készült Cemos Automatic gépkezelő támogató rendszer
Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíj: CLAAS Lexion kombájnokhoz készült Cemos Automatic gépkezelő támogató rendszer
Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert a Fendt 211 V Vario speciális erőgép.

A kompakt Fendt 200 Vario és 200 V/F/P Vario traktorok most már automata kormányzással készülnek. Az ultrahangos sorvezérelt- vagy pozícióvezérelt rendszer közül lehet választani.

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíj az AgrárgépShow pályázaton: Fendt 211 V Vario speciális erőgép
Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíj az AgrárgépShow pályázaton: Fendt 211 V Vario speciális erőgép
Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert a Manitou MLT 940 MLT 140 V+ rakodógép.

A Manitou a hannoveri Agritechnica kiállításon mutatta be új mezőgazdasági rakodógép szériáját, mely 2018. év elejétől kapható. Ezeknél a rakodógépeknél a ZF által gyártott fokozatmentes hajtómű hidrosztatikus erőátvitellel párosul, ezek együtt biztosítják a 3,5-4 tonna teher gyors mozgatását.

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíj: Manitou MLT 940 MLT 140 V+ rakodógép
Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíj: Manitou MLT 940 MLT 140 V+ rakodógép
Hazai Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Framest Regular 4000 rövid tárcsás borona.

A borona nagy sebességű munkavégzésre lett tervezve, optimális munkasebessége 10-12 km/h. A gép a középnehéz rövidtárcsa kategóriába tartozik, 610 mm-es gömbsüveg lapjai jó penetrációs képességgel bírnak, extra tömeg ráhelyezése nélkül.

Hazai Termékfejlesztési Prémium Oklevél: Framest Regular 4000 rövid tárcsás borona
Hazai Termékfejlesztési Prémium Oklevél: Framest Regular 4000 rövid tárcsás borona
Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Horsch Terrano GX kultivátor.

A GX egy 3- vagy 4-gerendelyes univerzális kultivátor, melynek húzástávolsága 28,5 és 31,5 cm közötti a gazda igényének megfelelően. A Terrano GX kultivátorra műtrágya- és zöldtrágya-kijuttató egységet (MiniDrill) is fel lehet szerelni.

Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevél: Horsch Terrano GX kultivátor
Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevél: Horsch Terrano GX kultivátor
Januárban jön az AGROmashEXPO, ahol személyesen is megnézeti a gépeket

Az Axiál a díjazott termékeket 2018. január 24. és 27. között állítja ki a közel 5000 négyzetméteres standján, a Hungexpo D pavilonjában, ahol számos más gépet, technológiai megoldást is szemügyre vehet az érdeklődő.

A Termékverseny díjait az AGROmashEXPO szakmai kiállításán, január 24-én 14:00 órakor adják át az AgrárgépShow szektorban, a Hungexpo G pavilonjának Fórum színpadán. A nagyszabású rendezvényről ebben a cikkünkben olvashat beharangozót.

A tavalyi rendezvényről készült videót ezen a hivatkozáson nézheti meg.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Dübörög az AgromashExpo, küzdenek az akácmézért és... Az akácméz elismeréséért küzdenek, mégis nőtt a mezőgazdaságból élők száma, elindult az AgromashExpo, gazdasági kapcsolatok kilátásban Azerbajdzsánnal...
A Közös Agrárpolitika 2014-2020-as időszakának kil... Agrár helyzetértékelés – új KAP-támogatások címmel indult az AgromashExpo csütörtöki napján a szakmai programok sora 10 órakor. A programot Petőházi T...
Termékverseny 2015 – Rekordszámú díjazott! Ünnepélyes keretek között nyitotta meg Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 2015-ös AGROmashEXPO-t. A miniszter az FM nevében és Harsányi Zs...
AgrárgépShow kiállítás jön januárban Hamarosan jön a legnagyobb hazai mezőgazdasági kiállítás, az AgrárgépShow a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A sajtóközleményük szerint hatalmas és...
Az Év traktora a Budapesti Vásárközpontban A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvénye minden évben az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, mely az ágazat pihenő idejében mutatja be az újd...
Ők a 2018-as AGROmashEXPO Termékdíjasai Január 24-27. között rendezik a 36. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítást. Ezen belül lesz a 8. AgrárgépShow Termékverseny, amir...