Termékverseny 2015 – Rekordszámú díjazott!

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 2015-ös AGROmashEXPO-t. A miniszter az FM nevében és Harsányi Zsolt (Agrárgépshow, tulajdonos) a MEGFOSZ nevében együttműködési megállapodást írt alá. Csak úgy, mint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége. Bóné Tímea, a Magro.hu ügyvezetője és dr. Soós Sándor, az Agrár Élet Magazin lapigazgatója pedig kihirdették az idei Termékverseny díjazottjainak járó elismeréseket is.

A hazai és nemzetközi fejlesztések díjazására kiírt Termékverseny iránt minden eddigit felülmúló érdeklődés nyilvánult meg. A zsűrit az agrárélet jeles hazai intézményei, a gyakorlati háttér, az oktatás és a szaksajtó képviselői alkották. Valamennyi pályázó korrekt szakmai anyaggal jelentkezett. Amit a bírálók is elismertek, mivel a pályázatokból 41-et találtak díjazásra méltónak. Ez új rekord! Az Input, Gépesítés, és Logisztika kategóriákban csak korszerű, 3 évnél nem régebbi, és Magyarországon forgalomban lévő fejlesztésekkel lehetett pályázni. Kiemelt értékelési szempont volt a termék újszerűsége, újdonság,- ill. referenciatartalma.

Az eredményeket dr. Soós Sándor (Agrár Élet Magazin) és Bóné Tímea (Magro.hu) ismertette.

„Prémium” és az „Elismerő Oklevél” díjazásban részesült pályázatokat benyújtó cégek:

Natur Agro Hungária Kft, Güttler Kft, Omikron Kft – Amazonen-Werke Kft, KITE Zrt, Valkon 2007 Kft – Austro Diesel GmbH, Axiál Kft, Agrolánc Kft – Dorker Kft, AGROTEC Magyarország Kft, Kverneland Group Hungária Kft – Vaderstad Kft, Megazet Kft, DM-Ker Kft – Agió Kft, 4P Agro LXV Kft, Agroázis Kft – Unicomp Kft, Multi Alarm Zrt, RS Bt, és Agrárin Kft.

A díjátadás kezdetét a Pipacs Vadászkürt Együttes kürtjele előzte meg
A díjátadás kezdetét a Pipacs Vadászkürt Együttes kürtjele előzte meg

 

Nagydíjas és különdíjas pályázatok:

Gépesítés kategória

 • Input Kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ-at nyert az ENSIN szabályozott hatású NS műtrágya (IKR Agrár Kft.).
 • Hazai Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ-at nyert a HT300-as, folyamatos erőátviteli rendszerű RÁBA-Steiger nehéz talajművelő traktor (Huntractor Kft.).
 • Szintén Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ-ban részesült a Fliegl ADS 100, letoló rendszerű szervestrágyaszóró pótkocsi (Fliegl-Abda Kft.)
 • Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ-at nyert a CASE IH Magnum CVX 380 hibrid járószerkezetű traktor (Invest Kft.), amely egy másik választáson az év traktora címet is elnyerte 2015-re!
 • Szintén Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ-as az Amazone ZA-TS 3200 Profis Hydro műtrágyaszóró (Amazonen-Werke Kft.).
 • Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ-as a Claas Disco 3600 RC gumihengeres szársértős tárcsás kasza (Axiál Kft.)
 • Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ-at nyert a Deutz Fahr 9340 TTV nehéz univerzális traktor (Dorker Kft). Mely egyben az év legszebb traktora is lett!
 • Szintén Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ-as a Massey Ferguson 7370 Beta kombájn, Power Flow vágóasztallal, MCS rotoros leválasztóval (Austro Diesel GmbH)
 • Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ-asunk a Horsch Leeb GS 6000 vontatott permetező, aktív szórókeret-szabályozása (Axiál Kft.).
 • Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ-at nyert a Väderstad Rapid 300 S hidraulikus adagolási rendszerű vetőgép (Vaderstad Kft.) is.
A Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíj és Különdíjas cím jutalmazottjai
A Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíj és Különdíjas cím jutalmazottjai

 

Logisztika kategória

 • Hazai Termékfejlesztési NAGYDÍJ-at nyert a mAXI-NET gépmárka független RTK korrekciós rendszer (Axiál Kft.).
 • Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ-as lett a John Deere Link erőgép távdiagnosztikai rendszer (KITE Zrt.)
 • A Lemken SR intelligens erőelosztó rendszer (Sió Agrár Kft.), valamint a Tornum IDC intelligens szárítóvezérlő rendszer (Tornum Kft.) is Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ-at nyert.

Ezúton gratulálunk mi is valamennyi pályázónak, akik részvételükkel jelezték a minőség irányába való elkötelezettségüket.

Minden díjazott termék és a Hungexpo vezetői által átadott oklevelek megtekinthetők a standokon az AGROmashEXPO további napjain is.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Dübörög az AgromashExpo, küzdenek az akácmézért és... Az akácméz elismeréséért küzdenek, mégis nőtt a mezőgazdaságból élők száma, elindult az AgromashExpo, gazdasági kapcsolatok kilátásban Azerbajdzsánnal...
A Közös Agrárpolitika 2014-2020-as időszakának kil... Agrár helyzetértékelés – új KAP-támogatások címmel indult az AgromashExpo csütörtöki napján a szakmai programok sora 10 órakor. A programot Petőházi T...
Mezőgazdasági gépértékesítés szeptember hónapban... Következő összefoglaló cikkünkből megtudhatja, hogyan alakult a mezőgazdasági gépek adásvétele, illetve melyek voltak a leginkább keresett gépek. Az ...
Traktort nem vesz az ember naponta – 1 éves a láto... 2 éve, november 14-én tették le az alapkövét, idén pedig már 1 éves születésnapját ünnepelte a Fendt Forum, amely a Fendt új világába vezeti be a láto...
A mezőgazdasági gépforgalmazás piaci helyzete Magy... Az utóbbi években folyamatosan növekedő tendenciát mutatnak a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatos beruházások, amelyek 2013-ra meghaladták a 105 milliá...
Az év traktora 2015-ben… 13 év után újra Case IH típusú traktor hozta el az első helyet az Év traktora szavazáson. Az 1998 óta megrendezett versenyen idén is 23 ország szakújs...