Annyi havat sodort el egy vonat Ausztriában, hogy ki kellett menteni alóla egy zergét – videó

Nagy mázlija volt egy osztrák zergének az ausztriai Stájerországban található Gesäuse Nemzeti Parkban. Miután az állat a vonat elől félreugrott, teljesen beborította a hókotró vonat lapátjáról rázúduló hó. Az osztrák államvasút munkatársai lapáttal siettek a zerge megmentésére, és videóra is vették az esetet.

Nem mindennapi eset történt a rendkívüli időjárási viszonyok miatt az ausztriai Stájerországban. Egy hókotrást végző vonat által félrelökött hómennyiség maga alá temetett egy zergét, amelyik a sínek feletti havon állt, majd a szerelvénytől megijedve félreugrott annak útjából.

Egy osztrák zerge dolga sem mindig könnyű - a rendkívüli havazás a hegyi állatok életét is megnehezíti
Egy osztrák zerge dolga sem mindig könnyű – a rendkívüli havazás a hegyi állatok életét is megnehezíti

Az Osztrák Államvasutak – Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) munkatársai szerencsére azonnal észrevették az esetet, és a szerencsétlenül járt állat segítségére siettek. A zergét teljesen betemette a hó, de az emberek segítségével néhány perc alatt mégis kiszabadulhatott a szorult helyzetéből.

Ők mentették meg a zerge életét

Az először peches, majd mázlista zerge az ÖBB SAE/ASC Selzthal-i csapatához tartozó Günter Buchner, Patrick Götzenbrugger, Johannes Seebacher, Josef Pechhacker, valamint Martin Hösele, Johannes Gottsbacher és a mozdonyvezető Thomas Weißensteiner közreműködésével menekült meg – írta az osztrák Kleine Zeitung lap.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!