A kőkemény, a finn és az informatikus traktoros

Sokunk kedvencei a mezőgazdasági gépek. Az év nagy részében dolgozunk velük, télen pedig azt keressük, hol és melyik kiállításon lehet a legújabb típusokat és fejlesztéseket megnézni. Összefoglaltuk, milyen cikkek jelentek meg a gépekről és az új technológiákról novemberben és decemberben. Tartson velünk, és olvassa el a legérdekesebb anyagokat!

Páncélozott John Deere a Reborack-tól – kőkemény traktor

Az ablakait nem fogja a golyó, kibírja az aknarobbanást és megfelel a szigorú NATO-előírásoknak. Ilyen a német Rebo cég páncélozott John Deere traktora. Az acélozott gépet hadászati vagy más szempontból veszélyes környezetben vetik be. Cikkünkben több képet is talál az elnyűhetetlen traktorról.

A mezőgazdasági gépek egyik legkeményebb tagja a páncélozott John Deere traktor - Fotó: Rebo
A mezőgazdasági gépek egyik legkeményebb tagja a páncélozott John Deere traktor – Fotó: Rebo
Agritechnica: Nézze meg Az Év Gépe 2018 cím nyerteseit!

Kiosztották a hannoveri Agritechnica mezőgazdasági gépkiállításon a „Machine of the Year 2018”, vagyis Az Év Gépe 2018 díjakat. Tizennégy kategóriában hirdettek győztest, nézze meg Ön is a csúcsszuper gépeket!

Finn lett az Év Traktora az Agritechnica kiállításon

Az idei Agritechnica kiállításon számos új terméket mutattak be a mezőgazdasági vállalkozóknak. Az év traktora pedig Finnországból érkezett. Nagyon menő, modern, és kényelmes. Szinte minden műveletet a fülkéjéből lehet vezérelni. Olvasson róla itt!

A McHale idei újdonsága a rendkezelő

Bővítette a kínálatát a szálastakarmány-betakarítás specialistájának számító McHale vállalat. A hannoveri Agritechnica mezőgazdasági kiállításon a gépgyártó cég rendkezelő bemutatásával lepte meg a közönséget. Cikkünkben képeket is talál az újdonságokról.

Informatikusok lesznek a jövő traktorosai?

Sok fiatal kedvencei a mezőgazdasági gépek. Egyre többen döntenek úgy, hogy mezőgépész szakemberek lesznek. Ez egyfelől jó hír, másfelől komoly kihívásokat támaszt a jelentkezőkkel szemben. Az új gépek ugyanis egyre nagyobb számítástechnikai ismeretet követelnek meg tőlük. Nekik is együtt kell fejlődniük a technológiával. Olvassa el a részleteket!

Digitális Agrár Stratégia – a jövő elkezdődött

A hazai agrárágazatban jelenleg kihasználatlanok a digitális agrárstratégia fejlesztéseiből származó gazdasági előnyök. Ezért a Digitális Jólét Program 2.0 (DJP) keretében, a magyar agrárágazat digitális fejlesztése érdekében elkészült a magyarországi Digitális Agrár Stratégia (DAS). Ide kattintva további érdekességekről olvashat.

Mire jelent megoldást a precíziós gazdálkodás és a helyspecifikus növénytermesztés?

A precíziós gazdálkodás és a helyspecifikus növénytermesztés kapcsolatáról is beszélgettünk Dr. Mesterházi Péter Ákossal, az Axiál Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetőjével. A szakember a Magro.hu Kukorica és Búza Konferenciasorozatán januárban is előad, ahol a csúcstechnikában – a műholdas navigációban, a  távérzékelésben és a térinformatikában – rejlő lehetőségeket, illetve azok szántóföldi növénytermesztésben való használatával járó előnyöket ismerteti majd. Olvassa el a vele készült beszélgetést!

Piramisok helyett számítógép vezérelte fóliasátrak Egyiptomban

Összesen 50 ezer, egyenként 2,5 hektáros modern fóliasátor épül meg Egyiptom területén. A 10 milliárd dolláros beruházás tengervíz-sótalanító berendezés és napenergia erőmű létesítését is magában foglalja. A nagyszabású munkáról itt olvashat bővebben.

Új csapda készül muslica ellen – árammal kínálják meg

A repülő rovarok gyérítésére is bevetik a technikát: közösen fejleszt ki megoldást egy német vállalat és a Hohenheim egyetem a muslica ellen. Lépre csalnák és áramütéssel pusztítanák el az apró rovarokat. Olvassa el a részleteket itt!

3D kamera és okostelefon segítségével követhető a testsúly gyarapodása

A precíziós gazdálkodás a sertéstartók munkájában is hasznos, akár egy mobillal is követhetjük a disznó hizlalását. A technológia segítségével úgy lehet megtudni a hízók tömegét, hogy nem kell hozzá mozgatni, noszogatni és zaklatni az állatokat. A malacmérő szerkezetről itt talál bővebb leírást.

Keresse fel rendszeresen a Technológia kategóriát a Magro.hu agrárhírei között, hogy értesüljön a mezőgazdasági gépek híreiről!

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Mezőgazdasági gépértékesítés szeptember hónapban... Következő összefoglaló cikkünkből megtudhatja, hogyan alakult a mezőgazdasági gépek adásvétele, illetve melyek voltak a leginkább keresett gépek. Az ...
Traktort nem vesz az ember naponta – 1 éves a láto... 2 éve, november 14-én tették le az alapkövét, idén pedig már 1 éves születésnapját ünnepelte a Fendt Forum, amely a Fendt új világába vezeti be a láto...
A mezőgazdasági gépforgalmazás piaci helyzete Magy... Az utóbbi években folyamatosan növekedő tendenciát mutatnak a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatos beruházások, amelyek 2013-ra meghaladták a 105 milliá...
Az év traktora 2015-ben… 13 év után újra Case IH típusú traktor hozta el az első helyet az Év traktora szavazáson. Az 1998 óta megrendezett versenyen idén is 23 ország szakújs...
Eladhatja egyes gépértékesítési központjait az IKR... A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy az Agrofert-csoport egyes tagjai - az IKR Agrár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Pécs-Reménypus...
Több mint 2 millió euró fejlesztésekre Sokan esküsznek a New Holland gépekre. Már 1 éve annak, hogy aki újat szeretne belőle vásárolni, annak az Agrotec Kft-nél kell kopogtatnia. Új telephe...