Ahogy a kukorica és a szója ára tovább emelkedik, hasonló tendenciára lehet számítani az aminosavak esetében is. Az ellátási lánc végén lévő alacsony vagy nem létező készletszintek, valamint a világszerte működő gyárak tervezett karbantartási leállásainak sorozata általában tovább erősítené ezt a tendenciát. Azonban egy gyors pillantás néhány kiválasztott aminosav adataira másról árulkodik.
A globális árak stabilizálódnak, és a világ számos régiójában az árak már csökkennek. Hogyan történik ez? A gyártók először alacsonyabb árajánlatokat küldenek legnagyobb vevőiknek, abban a reményben, hogy még a piac további csökkenése előtt nagy eladásokat tudnak biztosítani. Ezek a vevők tárgyalnak az árakról, és az egész ellátási láncban értesítik kapcsolataikat a piaci változásról.
Takarmány-adalékanyagok piacai
Az allaboutfeed.net együttműködött a Glowlittel, hogy az olvasók számára hozzáférést biztosítson a takarmány-adalékanyagok valós idejű árazásához.
„Csirkemunka”
Ahogy a csökkenő árakról szóló hírek elterjednek, a lefelé irányuló piaci elmozdulásra váró kereskedők és vevők nagyobb mennyiségekről szóló tárgyalásokkal kezdik tesztelni a piacot. Attól való félelmük, hogy túl sokat és túl korán vásárolnak olyan piaci körülmények között, amely még tovább csökkenhet, amerikai szóhasználattal egyfajta „csirkemunkát” eredményez, amelyben két játékos küzd azért, hogy ki fog utoljára termelni. A teli raktárakkal rendelkező termelők állnak szemben az üres tételekkel rendelkező vevőkkel és kereskedőkkel.
A kérdés csak az, hogy melyikük fog előbb meghátrálni.