Megújult traktorok: jobb lett a Case IH Magnum, a Puma és a Vestrum is – videókkal

Hasznos újdonságokkal szerelte fel a gépeit a Case IH: a Vestrum a Puma és a Magnum modellek fejlesztései könnyebbé és hatékonyabbá teszik a traktorosok munkáját. Anyagunkban ezekből a változtatásokból szemezgettünk. A Case IH-újdonságokkal idén november 10. és 16. között Németországban, a hannoveri Agritechnica kiállításon lehet majd élőben is találkozni a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállításán. Ajánljuk a cikkünkben található látványos videókat is a traktorokról!

Az Agrárágazat riportja számolt be a Case IH újdonságairól, ezt az anyagot szemléztük.

Éjszakai műszakban a Vestrum CVXDrive - Fotó: Case IH
Éjszakai műszakban a Vestrum CVXDrive – Fotó: Case IH

Ezekkel lett jobb a Vestrum CVXDrive

A 2019-es SIMA kiállításon bemutatott, és a középkategóriában az év traktorának választott Case IH Vestrum CVXDrive traktor a nagyobb modellek prémium megoldásait egyesíti a könnyű manőverezhetőséggel és kompakt méretekkel. A 100-130 lóerős kategóriában dolgozó gép üzemanyag-hatékonyan működik, megfelel az EU legújabb, Stage V. károsanyag kibocsátási előírásainak. Az alapfelszereltségben található Active Hold Control fékezés nélkül is álló helyzetben tartja a traktort emelkedőn és lejtőn, akár vontatmánnyal is.

A Vestrum CVXDrive kényelmet és hatékonyságot javító újdonságokat kap- Fotó: Case IH
A Vestrum CVXDrive kényelmet és hatékonyságot javító újdonságokat kap- Fotó: Case IH

A 2020-as Vestrum modellek olyan további extrákat is kínálnak, mint a tetőablak, a 235°-ban tisztító ablaktörlő, a kormánykerék előtti hűtőrekesz, valamint az AFS AccuGuide™ automatikus kormányzási rendszer, ami már ismerős lehet a nagyobb Maxxum modellekből.

Puma 185-240

A Case IH kiterjesztette a Hi-eSCR2 kipufogógáz utókezelési technológiáját a Puma 185-240 traktorokra is, hogy azok megfeleljenek az EU Stage V. szabályozásának. A Hi-eSCR2 technológia alkalmazással a legújabb Puma 185-240 modelleknél a motorolaj-csere intervalluma 750 üzemóra vagy 18 hónap, míg a sebességváltó-olaj cseréje csak 1500 óránként lesz esedékes, ami nemcsak idő-, hanem költségmegtakarítást is eredményez. A Stage V Case IH Puma 185-240 modellek újdonságai között szerepel egy új, konfigurálható gyors léptetést lehetővé tévő menü az AFS Pro 700 monitorhoz.

Az AFS Pro 700 monitor a Case IH Puma traktorában - Fotó: Case IH
Az AFS Pro 700 monitor a Case IH Puma traktorában – Fotó: Case IH

A PowerDrive váltóval szerelt Puma Multicontroller modelleken a Power Management a 16. és a fölötte található sebességfokozatoknál segíti a maximális teljesítmény hatékonyabb elérését és fenntartását. Ennek különösen a nehéz terhek közúton történő szállításánál van jelentősége.

Magnum AFS Connect

Megjött a Magnum traktorok hetedik generációja, a Magnum AFS Connect. A legnagyobb fejlesztések a kabinban és a traktor vezérlőrendszerében találhatók. Az új Magnum AFS Connect technológiai fejlesztése kétirányú kapcsolatot biztosít a fülkében lévő új AFS Pro 1200 kijelző és a mycaseih.com weboldalon elérhető Case IH AFS Connect portál között.

Az AFS Connect információs bázisa és alkalmazhatósága nem csupán az olyan működési adatokra terjed ki, mint a gépek helye, a teljesítményük vagy az üzemanyag-felhasználásuk, hanem például a földterület adataira is. A traktorvezető rögzítheti az adatokat, és valós időben, biztonságosan, menet közben továbbíthatja azokat az AFS Connect telematikai technológiával. Az új traktorok lehetővé teszik, hogy a tulajdonosok és a kezelők kedvük és igényük szerint állítsák be, ellenőrizzék és továbbítsák az adatokat.

A gazdaságok vezetői megoszthatják az általuk kiválasztott agronómiai adatokat egy harmadik féllel, például az agronómusukkal.

Továbbíthatják a traktor üzemeltetési adatait a kereskedőjüknek is, hogy ő megállapíthassa a szervizelési és üzemeltetési feladatokat, továbbá még szerviz előtt beazonosíthassa a szükséges alkatrészek számát és típusát.A kétirányú vezeték nélküli adatátvitel pedig lehetővé teszi, hogy a traktornak változó mennyiségeket tartalmazó recepttérképet küldjenek a vetőmag vagy műtrágya precíziós kijuttatásához.

Kapcsolódó:

Új forgalmazó vette át a Case IH magyarországi értékesítését

Augusztus elsejétől a nagyigmándi központú Agri CS Magyarország Kft. látja el a nagy múltú gépgyártó traktorainak, kombájnjainak, bálázóinak és teleszkópos rakodóinak képviseletét.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Melyek voltak az év traktorai az elmúlt 18 évben?... 18 éve hirdetik ki minden évben az Év traktora díj győztesét. Az elmúlt években vegyesen alakult a díjat megnyerő gyártók névsora, a John Deer-től a F...
Gyöngyházfényezésű erőgépet dob piacra a Case IH s... A cég alapításának 175. jubileumát ünnepli idén a Case IH mezőgazdasági gépgyártó. A jeles ünnep alkalmából egy limitált darabszámú traktort dobnak pi...
Ezek a legjobb szántóföldi gépek a német gazdák s... A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) közvélemény-kutatást végzett a tagjai között. Arra voltak kíváncsiak, hogy melyik mezőgazdasági erő- és munkagép...
Új forgalmazó vette át a Case IH magyarországi ért... Új forgalmazóhoz került a Case IH hazai kereskedelme. Augusztus elsejétől a nagyigmándi központú Agri CS Magyarország Kft. látja el a nagy múltú gépg...
12 fejes ekével, 5 hektáron mérték össze a traktor... Egy John Deere 9620 RX és egy Case IH 620 traktor munkáját hasonlították össze a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. területén. Mivel mindkét erő...
Három traktormárka, amikért nagyot dobban a magyar... Az Agrár Élet magazin és a Magro.hu a Bábolnai Gazdanapok 2019 mezőgazdasági kiállításon az oda ellátogató gazdák megkérdezésével felmérte, hogy közö...