Közösen készít terepi elemzéseket a gazdák számára a DroneDeploy és a Corteva

A DroneDeploy és a Corteva Agriscience összefogásának célja, hogy skálázható, helyszíni elemzéseket nyújtsanak a gazdáknak szerte a világon. A DroneDeploy felhasználta a Corteva gépi tanulási algoritmusait az új Stand Assessment megoldás elkészítéséhez. A Stand Assessment egy teljes repülési, rögzítési, elemzési és jelentési munkafolyamat, amelynek célja a növények megjelenésének meghatározása a korai termesztésű mezőkön.

A DroneDeploy bejelentette együttműködését a Corteva Agriscience céggel, hogy a gazdálkodók egész évben sikeresebben menedzselhessék saját tevékenységüket, és jobb döntéseket hozhassanak. A Corteva üzemelteti a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági drónflottáját, amelynek célja a gazdák segítése a hatékony, biztonságos és fenntartható ültetésben és betakarításban.

A Stand Assessment egy teljes repülési, rögzítési, elemzési és jelentési
 munkafolyamat
A Stand Assessment egy teljes repülési, rögzítési, elemzési és jelentési
munkafolyamat (Fotó: Pixabay)

A DroneDeploy korszerűsített adatrögzítési és elemzési lehetőségeket biztosít a Corteva több mint 600 drónból álló flottájához, és az első olyan – harmadik félnek számító – vállalat, amely engedélyt kapott a Corteva szabadalmaztatott mesterséges intelligenciájának és gépi tanulási technológiájának licencelésére.

A korai termesztés áttekintése

A DroneDeploy legutóbb a Corteva bevált gépi tanulási algoritmusait használta fel új Stand Assessment megoldásának felépítéséhez. A Stand Assessment egy teljes repülési, rögzítési, elemzési és jelentési munkafolyamat, amelynek célja a növények megjelenésének meghatározása a korai termesztésű mezőkön.

A Stand Assessment célja, hogy gyorsabb, automatizált és korszerű munkafolyamatokat biztosítson a korai növénytermesztés felülvizsgálatához, hogy segítse a gazdálkodókat az újratelepítéssel kapcsolatos döntések meghozatalában, a vetőmagok és a növények egészségének ellenőrzésében, valamint a területen meglévő problémák diagnosztizálásában, még mielőtt nagyobb problémák merülnének fel.

A Stand Assessment ajánlata a DroneDeploy ügyfeleinek

A Stand Assessment jelenleg a Corteva globális flottájához tartozó drónjainál használatos, de hamarosan elérhető lesz a DroneDeploy valamennyi mezőgazdasági ügyfelének az Egyesült Államokban. Az asztali gépes funkcionalitás mellett a DroneDeploy platformja közvetlenül telefonon vagy táblagépen is használható, adatalapú betekintést nyújtva a mezőn dolgozó mezőgazdasági szakembereknek.

55 millió (angol) holdnyi terület feltérképezve

„Örülünk, hogy szorosabban együttműködhetünk a Corteva Agriscience-szel, így globálisan nyújthatunk élvonalbeli eszközöket a gazdálkodóknak” – fogalmazott Mike Winn, a DroneDeploy társalapítója és vezérigazgatója. „A mezőgazdasági ipar a drón-technológia egyik legkorábbi alkalmazója volt, és továbbra is a DroneDeploy egyik kiemelt piaca. 2020-ban a DroneDeploy mezőgazdasági ügyfelei elérték a feltérképezett 55 millió (angol) holdnyi területet (egy angol hold kb. 4046,86 m², azaz kb. 0,4 hektár) – ez új mérföldkő a vállalat számára.”

A mezők felderítésének hatékonysága

„Mivel a gazdálkodókat arra ösztönzik, hogy még többet tegyenek, ez nincs ellentmondásban annak szükségességével, hogy az egész vegetációs időszak alatt szorosan figyelemmel kísérjék növényeiket” – mondta Jeremy Groeteke, a Corteva Agriscience Digital Ag részlegének vezetője. „A DroneDeployjal való együttműködéssel mostantól segíthetünk a gazdálkodóknak a mezők hatékony felderítésében, adatközpontú elemzéseket és betekintést nyújthatunk a használni kívánt termékekről, mérlegelhetjük az újratelepítés lehetőségeit, és jobban tájékozódhatunk a mezőik teljesítményéről. Ezek az eszközök segítséget nyújtanak a mezőgazdasági termelőknek – ideértve az agronómusokat, a vetőmagok képviselőit és a kutatókat –, olyan eszközökkel, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy ügyfeleik számára felismerjék a lehető legnagyobb hozampotenciált.”

Adatközpontú elemzéseket és betekintést nyújthatnak a használni kívánt termékekről
Adatközpontú elemzéseket és betekintést nyújthatnak a használni kívánt
termékekről (Fotó: Pixabay)

Frissített Live Map-élmény

A DroneDeploy a közelmúltban egy frissített Live Map-élményt is bemutatott, amely lehetővé teszi a mezőgazdasági ügyfelek számára, hogy a valós idejű információkat jobban megörökítsék, és a több száz hektárnyi területet megosztható és közös használatú térképekké alakítsák.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Egy méh agya lehet a jövő drónjainak pilótája... Egy háziméh agyának komplett, digitális újraalkotásával akarnak önállóan repülő robotokat létrehozni a Green Brain Project kutatói – írja az IFLS-re h...
Ezek a legjobb drónok 2015-ben! Mennyit szánna egy drónra? Magának, vagy ajándékba venné? Profi vagy kezdő használó? Ügyes vagy nagytudású gépet venne? Ma már a mezőgazdaságban sem r...
Így lehet Önből képzett drónpilóta! Bár a drónok szinte maguktól repülnek, a tapasztalatok azt mutatják, hogy sok még a fehér folt a vezetése terén. Arról nem is beszélve, hogy a mezőgaz...
A Magro.hu nyereményjátékának nyertesei! Köszönhetően a CSER Könyvkiadónak és a DroneSys Kft-nek, még az ünnepek előtt rendezhettünk egy remek nyereményjátékot. Kisorsoltuk a 12 + 1 nyertest,...
Mikrochip segíti a takarmányozást A mezőgazdaság az utóbbi időben erőteljesen megindult a digitalizáció útján. A GPS, a drónok elterjedése a növénytermesztésben már mindennaposnak teki...
Applikáció mondja meg a gazdának, mennyi nitrogént... A digitalizáció térhódítása megkérdőjelezhetetlen. A mezőgazdaságban is újabb és újabb technológiák jelennek meg, melyek segítik a mezőgazdasági terme...