Költségcsökkentés kenőanyagokkal? Lehetséges!

A fokozott igénybevételnek kitett mezőgazdasági gépek helyes és költséghatékony működésében a kenőanyagok és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatások fontos szerepet játszanak. Ugyanis, nem csak a gépek tartós megbízhatóságát és a karbantartási költségek minimalizálását biztosítják, de lehetővé teszik az olajcsere-periódusok növelését is. Ezzel csökkenthető a tervezett leállások gyakorisága is.

 Mindez elméletben jól hangzik, de a gyakorlati megvalósítása nehézségekbe ütközik, mert nem könnyű eligazodni a kenőanyagok világában. Különösen igaz ez a speciális mezőgazdasági kenőanyagokra. Mivel nem léteznek teljes körű általános előírások, az üzemeltetők sokszor többféle, azonos specifikációjú olajat tartanak raktáron. Ez nemcsak a beszerzési és raktározási költséget növeli meg, de a kenőanyagok keveredési kockázatát is, ami komoly károkat okozhat a gépekben.

A kenőanyagok optimalizálásával komoly költségcsökkentés érhető el
A kenőanyagok optimalizálásával komoly költségcsökkentés érhető el

 

A kenőanyagok használatának ésszerűsítésével csökkenthető a keveredés kockázata, a beszerzési költség és a raktárkészlet.

A kenőanyagok között az alapján választunk, hogy azok megfeleljenek a gépgyártó által meghatározott követelményeknek. Egy kenőolaj – például a motorolaj – több gyártó előírását is kielégítheti. Másfelől a különböző gyártók gyakran ugyanazt a specifikációt követelik meg, így számos esetben választhatunk tehát olyan kenőanyagot, amelyik maradéktalanul kielégíti több, különböző márkájú gép igényeit.

Ennek áttekintése szakértelmet igénylő, összetett feladat, amiben a MOL kenőanyag specialistái hatékony segítséget nyújtanak. A géppark ismeretében egyedi kenési javaslatot készítenek a kenőanyagok számának csökkentésére úgy, hogy figyelembe veszik a legnagyobb hatékonyságot és megbízhatóságot.

Olaj-és gépdiagnosztikával növelhető az olajcsere-periódus és a rendelkezésre állási idő valamint csökkenthetők a karbantartási költségek

A MOL-LUB LubCheck diagnosztikai eljárása az olajminták vizsgálatán keresztül figyeli a gép állapotát. Az ellenőrzés alapját az képezi, hogy a gépekkel kölcsönhatásban lévő kenőanyagok magukon viselik a motorok, hajtóművek, hidraulikus rendszerek üzemszerű vagy rendellenes működésének nyomait is.

A LubCheck segítségével tudomást szerezhetünk a kezdődő meghibásodásokról. A kapott információk összhangba állíthatók a karbantartással, így növelhető a gépek megbízhatósága illetve pontosabb karbantartással a karbantartási költségek is csökkenthetők. Költséghatékony is, mivel az olajminták rendszeres vizsgálatának költségei általában lényegesen alacsonyabbak, mint az ilyen módon elkerült – nem egyszer súlyos – meghibásodásokat követő javításoké.

Figyelem! Próbálja most ki díjmentesen a LubCheck olajdiagnosztikát! Regisztráljon szeptember 4-30. között a MOL weboldalán és egy díjmentes LubCheck olajvizsgálat-alapcsomagot kap. Tegye átláthatóbbá munkagépe állapotát! Az akcióban való részvételért KATTINTSON IDE >>

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Ismerje meg gépe állapotát olajdiagnosztikával Minden mezőgazdasági vállalat és gazda rémálma gépjárművének vagy munkagépének hirtelen meghibásodása vagy leállása, ami nem tervezett javításokkal ...
6-20 Ft kedvezménnyel tankolhat, de csak egy felté... A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. együttműködésének köszönhetően jelentős kedvezménnyel tankolhat és vehet igén...