3 százalékos átlagos árcsökkenést figyelhettek meg a vásárlók a vidéki nagybani piacokon az elmúlt hét során. Pontos részleteket cikkünkben olvashat!

Alma: Debrecenben 60, Kecskeméten 100, Szegeden 120, míg Miskolcon 9 százalékos áremelkedést követően szintén 120 forintba került az Idared alma. Szegeden a Jonagold fajtáért 8 százalékos árcsökkenés után 110 forintot kellett fizetniük a vásárlóknak. A Jonagored alma ára Debrecenben 60 forint, Miskolcon 100, Kecskeméten 110 forint volt. Debrecenben a Jonathan almát 60 forintért kínálták a kereskedők, míg Kecskeméten a Mutsu 100 forintos kilónkénti áron volt kapható. A Starkingot Kecskeméten és Szegeden is 120 forintért lehetett megvásárolni, míg a Golden fajta Debrecenben 60, Szegeden 120 forintba került.

Körte: az Alexander fajta Kecskeméten 300, Miskolcon 350 forintos áron volt megvásárolható. A nem jelölt körtét 300 forintért adták Debrecenben, miután 6,5 százalékos árcsökkenésen ment át.

Tisztított dió, mandula, mogyoró és földimogyoró: a tisztított dió kilója Miskolcon 2100, Szegeden 2200, Debrecenben 2800 forintba került. A tisztított mandula ára nem változott Debrecenben, továbbra is 3200 forintért kínálták az eladók. A tisztított mogyoró árában sem történt változás, Debrecenben 100 forintba került kilója. A földimogyorót 900 forintért kínálták Debrecenben.

Mák: Debrecenben és Kecskeméten 800, Szegeden 850, Miskolcon 900 forintba került a mák kilója.

Méz: az akácmézért Kecskeméten és Szegeden is 2200 forintot kellett fizetniük a vásárlóknak, míg a vegyes méz Kecskeméten 1600 forintos áron volt kapható.

Sárgított tojás: Debrecenben és Miskolcon 32 forintért, Kecskeméten 30, míg Szegeden 35 forintért adták a sárgított tojás darabját.

Forrás: AKI

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Partner

Önjáró hígtrágya-kijuttató gépek a speciális betakarítógépek vezéralakjától

2024.06.07.

Az Oxbo „AT” önjáró kijuttató gépcsalád 2024-től a KITE-nél is elérhető, kiváló megoldást nyújtva azon állattartók számára, akiknek fontos a gyors és pontos hígtrágya-kijuttatás kiemelkedő komfort és teljesítmény mellett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás