ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Magro.hu piactér és hírportál

Bevezető

Jelen adatkezelési tájékoztató (továbbiakban: Tájékoztató) a Magro.hu piactér és hírportálon (továbbiakban: Weboldal vagy Portál) megvalósított személyes adatok kezeléséről nyújt tájékoztatást az egyes adatkezelési célokra tekintettel, az adatok gyűjtésével egyidőben, annak érdekében, hogy a GDPR 13. cikkében előírt tájékoztatási kötelezettségünknek eleget tegyünk.

A Tájékoztató a keltezés napjától kezdve visszavonásig hatályos a Portálon megvalósított személyes adatok kezelésére vonatkozóan.

Személyes adat minden természetes személyre vonatkozó információ vagy információrészlet, mely alapján közvetlenül (pl. neve alapján) vagy közvetve (pl. személyes egyedi azonosító́ útján) az érintettet (vagyis az adat alanyát) azonosítani lehet. A személyes adatok körébe tartozhat pl.: a családi név, utónév, lakcím, IP cím, e-mail cím, a böngésző által az internetes eszközökre elhelyezett cookie- / süti-azonosító.

A 16. életévüket be nem töltött személyek önállóan nem járulhatnak hozzá a személyes adataik kezeléséhez. Ezért a 16. életévét be nem töltött kiskorú esetén, a kiskorú személyes adatait és az azok kezeléséhez történő hozzájárulást a törvényes képviselőtől kérjük. A törvényes képviselő jóváhagyása egyben a 16. életévét be nem töltött személy felhasználói tevékenységéért történő teljes felelősségvállalást is magában foglalja.

Amennyiben nem vagy még 16 éves: Weboldalunkon ne add meg önállóan az adataidat, ne add hozzájárulásodat az adataid kezeléséhez! Kérd meg a szüleidet, hogy olvassák el ők is ezt az Adatkezelési tájékoztatót és ők adják meg helyetted az adataidat és nevedben a hozzájárulást az adataid kezeléséhez!

 

A Tájékoztatóban nem részletezett kérdésekről irányadó jogszabály:

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban: GDPR).

Az adatkezelő neve és elérhetőségei:

Adatkezelő:

Neve:                                          MagroPontHu Kft.

Székhely:                                    1136 Budapest, Hollán Ernő u. 31.

Levelezési:                                  1136 Budapest, Hollán Ernő u. 31.

Adószám:                                   23866117-2-41

Cégjegyzékszám:                       01-09-982048

Telefon:                                      +36 20 237 3805

E-mail:                                        ugyfelszolgalat@magro.hu

Weboldal:                                   https://magro.hu

Továbbiakban mint: Adatkezelő

Adatkezelő, tekintettel arra, hogy számára ilyen jellegű kötelezettséget a GDPR nem ír elő, úgy döntött, hogy önkéntesen nem jelöl ki adatvédelmi tisztviselőt.

Adatkezelő a Weboldalán elérhető szolgáltatásai teljesítése során alábbi adatkezelési tevékenységeket végzi:

A.1. Cookie-kal kapcsolatos információk

A Weboldal sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön megadott számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyeket egy weboldal felhasználhat arra, hogy még hatékonyabbá tegye a felhasználói élményt. A jogszabályok szerint a sütiket abban az esetben tárolhatjuk az Ön eszközén, ha erre feltétlenül szükség van a weboldalunk működése érdekében. Minden egyéb típusú süti használatához az Ön engedélyére van szükségünk. Jelen weboldal különféle sütiket használ. A weboldalunkon megjelenő némelyik sütit harmadik fél szolgáltatóink helyezik el.

Nem alkalmazunk és nem engedélyezünk a Weboldalon olyan sütiket, amelynek eredményeképpen harmadik személyek a felhasználó hozzájárulása nélkül adatokat gyűjthetnek.

Adatkezelő kizárólag olyan sütiket alkalmaz, amelyekről egyértelműen meg lehet állapítani, hogy milyen adatokat kezelnek a sütin keresztül, illetve milyen célból és mely harmadik személy számára gyűjtenek adatokat, amennyiben erre sor kerül.

A felhasználó́ / Weboldal-látogató által rögzített adatokat tároló sütikről, a hitelesítési munkamenet sütikről, a felhasználóközpontú sütikről, a multimédia-lejátszó munkamenet sütikről, a terheléskiegyenlítő munkamenet sütikről, illetve a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet sütikről az érintettet előzetesen tájékoztatni szükséges, azokhoz az érintett hozzájárulása azonban nem szükséges. Egyéb sütik alkalmazása esetén az érintett előzetes hozzájárulását is be kell szerezni.

A Weboldal-látogató, mint érintett kifejezett hozzájárulása esetén cookie-kat, követőkódokat, mérőkódokat, azonosítómegoldásokat, pixeleket használunk fel arra, hogy a felhasználók / Weboldal-látogatók felé a Google útján reklámokat jelenítsünk meg. Ez vonatkozik az olyan eseményadatok átadására is, mint például az oldalmegtekintés.

Az adatkezelés emberi beavatkozás nélkül történik.

 

A Weboldalon az alábbi sütiket, követőmegoldásokat használjuk:

Alapműködést biztosító sütik

Tájékoztatjuk az oldallátogatókat arról, hogy ezek az úgynevezett munkamenet sütik nem tartalmaznak személyes adatot, így azok alkalmazásuk nem jár személyes adat kezeléssel.

Marketing célú sütik:

 

Név

Domain

Cél

Lejárat

Adatkezelés jogalapja

_ga

Google Analytics,

3rd Party

A felhasználók megkülönböztetésére szolgál.

2 év

 

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

_ga_#

magro.hu

Nyomon követi a látogatót az eszközökön és a marketingcsatornákon keresztül.

2 év

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

__tea_cache_first_#

sf16-website-login.neutral.ttwstatic.com

A TikTok használja a beágyazott szolgáltatások használatának nyomon követésére.

Persistent

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

__tea_cache_tokens_#

sf16-website-login.neutral.ttwstatic.com

A TikTok használja a beágyazott szolgáltatások használatának nyomon követésére.

Persistent

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

__tea_sdk_ab_version_#

sf16-website-login.neutral.ttwstatic.com

Adatokat gyűjt a látogatók preferenciáiról és viselkedéséről a weboldalon – Ezeket az információkat arra használjuk, hogy a tartalmat és a hirdetéseket relevánsabbá tegyük az adott látogató számára.

Persistent

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

__tea_session_id_#

sf16-website-login.neutral.ttwstatic.com

A TikTok használja a beágyazott szolgáltatások használatának nyomon követésére.

Session

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

__tt_embed__mounting

tiktok.com

Adatokat rögzít a weboldal beágyazott videótartalmának teljesítményéről.

Session

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

__tt_embed__storage_test

tiktok.com

Adatokat rögzít a weboldal beágyazott videótartalmának teljesítményéről.

Session

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

HYBRID_SLARDAR_WEBtiktok_pns_web_runtime

sf16-website-login.neutral.ttwstatic.com

A TikTok használja a beágyazott szolgáltatások használatának nyomon követésére.

Persistent

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

msToken

tiktok.com

A felhasználói hitelesítés és az engedélyezés kezelésére szolgál, célzott hirdetések megjelenítése céljából gyűjti a látogatói adatokat a felhasználó weboldalon tett látogatásaival kapcsolatban. A hirdetési cél miatt a marketingsütikhez sorolandó.

10 nap

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

OAID

revive.magro.hu

Az azonosító a célzott hirdetésekhez használatos.

1 év

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

pagead/1p-user-list/#

google.com

 

Session

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

PUMBAA_FREQ

sf16-website-login.neutral.ttwstatic.com

A TikTok használja a beágyazott szolgáltatások használatának nyomon követésére.

Persistent

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

SLARDARtiktok_web_embed

sf16-website-login.neutral.ttwstatic.com

A TikTok használja a beágyazott szolgáltatások használatának nyomon követésére.

Persistent

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

SLARDARwebmssdk

sf16-website-login.neutral.ttwstatic.com

A TikTok használja a beágyazott szolgáltatások használatának nyomon követésére.

Persistent

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

ttwid

tiktok.com

A közösségi hálózati szolgáltatás, a TikTok használja a beágyazott szolgáltatások használatának nyomon követésére.

1 év

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

xmsi

sf16-website-login.neutral.ttwstatic.com

A TikTok használja a beágyazott szolgáltatások használatának nyomon követésére.

Persistent

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

lvcat

magro.hu

A felhasználók azonosítása és a beszélgetések nyomon követése a folyamatos felhasználói élmény biztosítása.

30 nap

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

msToken

sf16-website-login.neutral.ttwstatic.com

Célzott hirdetések megjelenítése céljából gyűjti a látogatói adatokat a felhasználó webhelylátogatásával kapcsolatban, mint például a látogatások száma, átlagosan a weboldalon eltöltött idő és az oldalak betöltése.

Session

Hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A felhasználó beállíthatja webes keresőjét úgy, hogy minden sütit elfogadjon, elutasítsa mindet, vagy értesítse a felhasználót, ha süti érkezik a gépére. A beállítási lehetőségek általában a böngészők „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjaiban találhatók. A cookie-k alkalmazásának tiltásával a felhasználó tapasztalni fogja, hogy cookie nélkül a weboldal működése nem teljesértékű. Az angol nyelvű www.aboutcookies.org weboldalon található részletes tájékoztató szintén segít a különböző böngészőkben történő beállításokban.

A következő linkre kattintással tudhat meg bővebb információt arról, hogy

-   a Google Chrome böngészőben hogyan törölheti, tilthatja le vagy engedélyezheti a sütiket: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu

-   a Firefox böngészőben hogyan törölheti a sütiket: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

-   a cookie-k törlése, letiltása vagy engedélyezése a Microsoft Edge alkalmazásban: https://support.microsoft.com/hu-hu/microsoft-edge/tudnivalók-a-követés-megelőzéséről-a-microsoft-edge-ben-5ac125e8-9b90-8d59-fa2c-7f2e9a44d869

Google Ads konverziókövetés használata

A „Google Ads” nevű online hirdetési platformot használjuk, továbbá annak keretein belül igénybe vesszük a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Amikor a felhasználó a Weboldalt Google-hirdetés által éri el, akkor egy, a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott. Amikor a felhasználó / Weboldal-látogató a Weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az Adatkezelő is láthatja, hogy a felhasználó a hirdetésre kattintott. Minden Google Ads ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az Ads ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az Ads konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Amennyiben a felhasználó nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy a böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a szolgáltatás az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli, illetve olyan országba továbbíthat adatokat, ahol nem biztosítanak megfelelő szintű adatvédelmet. Ha az adatokat az Egyesült Államokba továbbítják, akkor fennáll a kockázata annak, hogy az Ön adatait az amerikai hatóságok ellenőrzési és felügyeleti célokból dolgozzák fel anélkül, hogy Önnek jogorvoslati lehetőségek állnának rendelkezésére. Az alábbiakban egy listát találhat azokról az országokról, amelyekbe az adatok továbbításra kerülnek. Ez különböző célokból történhet, például tárolás vagy feldolgozás céljából: Amerikai Egyesült Államok.

További információ, valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el: google.de/policies/privacy/

A Google Analytics alkalmazása

Weboldalunk a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a felhasználó számítógépére mentenek, így elősegítik az általa látogatott weblap használatának elemzését. A felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. A Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használja a látogató a Weboldalunkat, továbbá arra, hogy a Weboldal aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen részünkre, valamint, hogy a számunkra a Weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen. A Google Analytics keretein belül a Weboldal-látogató böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a felhasználó a böngészője megfelelő beállításával megakadályozhatja. Megakadályozható továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Weboldal-használattal kapcsolatos adatokat (beleértve az IP-címet is), ha a látogató letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a szolgáltatás az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli, illetve olyan országba továbbíthat adatokat, ahol nem biztosítanak megfelelő szintű adatvédelmet. Ha az adatokat az Egyesült Államokba továbbítják, akkor fennáll a kockázata annak, hogy az Ön adatait az amerikai hatóságok ellenőrzési és felügyeleti célokból dolgozzák fel anélkül, hogy Önnek jogorvoslati lehetőségek állnának rendelkezésére.

 

META-hirdetések használata

A META hirdetési rendszerét használjuk, mint Adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe vesszük a Facebook-pixel megoldást. A META-hirdetések a META Inc. (4 Grand Canal Square, Dublin Ireland) szolgáltatása. Amikor egy felhasználó / Weboldal-látogató a Portálunkat felkeresi, a hozzájárulása után egy cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott. Amikor a felhasználó a Portál bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a META és az Adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a Portálon járt, és milyen oldalakat tekintett meg. Minden látogató másik META cookie-t kap. Az információk – melyeket a META cookie-k segítségével szereztünk – azt a célt szolgálják, hogy pontosabban tudjunk hirdetéseket megjeleníteni a Weboldal-látogatóink számára, és a segítségükkel konverziós információkhoz is jutunk. Ha a felhasználó / Weboldal-látogató nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy a böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután nem fog szerepelni a látogatási, illetve konverziókövetési statisztikákban. A Facebook-pixel által telepített cookie segítségével a Weboldalunk látogatóiról kifejezett hozzájárulásuk után olyan eseményeket is gyűjtünk, mint például az oldallátogatás. Ha egy Weboldal-látogató visszavonja a hozzájárulását, amit előzőleg a Facebook-pixelek működéséhez adott, a Weboldal újratöltése után törlődnek a böngészőjéből a kapcsolódó cookie-k.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a szolgáltatás az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli, illetve olyan országba továbbíthat adatokat, ahol nem biztosítanak megfelelő szintű adatvédelmet. Ha az adatokat az Egyesült Államokba továbbítják, akkor fennáll a kockázata annak, hogy az Ön adatait az amerikai hatóságok ellenőrzési és felügyeleti célokból dolgozzák fel anélkül, hogy Önnek jogorvoslati lehetőségek állnának rendelkezésére. Az alábbiakban egy listát találhat azokról az országokról, amelyekbe az adatok továbbításra kerülnek. Ez különböző célokból történhet, például tárolás vagy feldolgozás céljából: Amerikai Egyesült Államok.
A META-n belül a felhasználó módosíthatja a saját hirdetési beállításait ezen a linken keresztül: https://www.facebook.com/ads/preferences. A META adatvédelmi információi itt találhatók: https://www.facebook.com/privacy

A.2. Szervernaplózás

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja az Magro.hu Portál látogatása során a szolgáltatások működésének IT biztonsági szintű ellenőrzése, valamint a visszaélések megakadályozása érdekében a látogatói adatok ellenőrzése.

Az adatkezelés jogalapja:

Az Adatkezelő szolgáltatásnyújtásának biztonságához fűződő jogos gazdasági érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő adatfeldolgozója (lsd: Adatfeldolgozó)

Adatfeldolgozó:

·       Rackforest Kft. (Székhely:1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. 3. em. 3008.) - Tárhelyszolgáltatás

Harmadik országba történő adattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak - GDPR 17.cikk (3) bekezdésében foglaltak körén kívül eső esetben - törlését vagy kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Az érintett személyes adatok kategóriái:

A rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, továbbá a látogató, mint érintett IP-címe, böngészőjére vonatkozó adatok, mint neve, verziója, továbbá operációs rendszer. A rendszer logolja továbbá azt az információt, hogy a látogató melyik oldalról érkezett.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

A naplózott adatok automatikusan törlődnek 30 napot követően. Fenntartjuk a jogot a naplóadatok hosszabb tárolására, ha fennáll annak megalapozott gyanúja, hogy jogellenes hozzáférési kísérlet vagy bármilyen IT biztonsági-támadás történt. Ebben az esetben is megteszünk mindent annak érdekében, hogy a személyes adatok tárolása a minimálisan szükséges időtartamra korlátozódjon és az adatkezelési cél teljesülésével az adatokat minden esetben haladéktalanul töröljük.

A.3. E-mailben vagy a kapcsolati oldal űrlapjának beküldésével történő kapcsolatfelvétel

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja az üzenetben feltett kérdések megválaszolása, kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása a ugyfelszolgalat@margo.hu címen, vagy a kapcsolat oldal űrlapján keresztül.

Az adatkezelés jogalapja:

Az Ön hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

Hozzájárulását bármikor visszavonhatja a fenti elérhetőségeinken, mely a hozzájárulás

visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:

nincs

Harmadik országba történő adattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak - GDPR 17.cikk (3) bekezdésében foglaltak körén kívül eső esetben - törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja a fenti elérhetőségeinken, mely a hozzájárulás  visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy Ön e-mailben nem tudja felvenni a kapcsolatot Adatkezelővel.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Vezeték-és keresztnév, e-mail-cím, telefonszám, az érintett által az „üzenetben” megadott egyéb információ, valamint a rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont.

 

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Az adatokat az adatkezelés céljának megvalósulásáig kezeljük, vagyis amíg az Érintett kérdését, észrevételét sikerült megoldanunk, érdemben megnyugtatóan megválaszolnunk.

 

A.4. A piactérre való felhasználói regisztráció és bejelentkezés

A Portálon való navigálás, közzétett híreink, ismertető videóink és Hirdetőink hirdetéseinek a megismerése, valamint a Hirdetőinktől való vásárlás nincs regisztrációhoz kötve, de a Portálon való kereséshez kényelmi szolgáltatásként, önkéntes alapon a Weboldalon történő regisztrációra is lehetőséget biztosítunk.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

A Felhasználó adatainak rögzítése, hozzáférés megadása és kapcsolattartás a szolgáltatás igénybevételének vagy biztosításának megkönnyítése céljából. Bejelentkezésnél további adatkezelési cél a Felhasználó azonosítása, jogosultságok, kedvezmények biztosítása, a Felhasználó ellenőrzése, adatok módosításának, törlésének biztosítása és a szerződéskötés folyamatának egyszerűsítése.

Az adatkezelés jogalapja:

Az Ön, mint érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

Érintett hozzájárulását bármikor visszavonhatja a fenti elérhetőségeinken, mely a hozzájárulás visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

 

Adatfeldolgozók:

 

·       Rackforest Kft. (Székhely:1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. 3. em. 3008.) - Tárhelyszolgáltatás

·       Webinform IT Kft. (Székhely: Budapest, Szépvölgyi út 176, 1025) Adminisztrációs szolgáltatás, az adminban kezeli az adatokat

 

Harmadik országba történő adattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak - GDPR 17.cikk (3) bekezdésében foglaltak körén kívül eső esetben - törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja a fenti elérhetőségeinken, mely a hozzájárulás  visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

 

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy a Felhasználó nem tudja a Weboldalon a kényelmi szolgáltatásokat igénybe venni.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Az Ön neve, e-mail címe, telefonszáma, valamint számlázási adatai, az Általános Szerződési Feltételek elfogadása és az adatkezeléshez való hozzájárulás megadására vonatkozó információ, valamint a rendszer által generált azonosítók, mint pl. dátum és időpont.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

A Felhasználó bármikor ingyenesen megszüntetheti regisztrált státuszát, amit a felhasználói fiókjában az erre szolgáló gombbal bármikor megtehet. Ebben az esetben az  Ön regisztrációs adatai haladéktalanul törlésre kerülnek. Amennyiben később Ön mégis visszatér a Weboldalunkra, ezeket az információkat már nem lehet visszaállítani. Tájékoztatjuk továbbá, hogy e regisztrációval nyújtott kényelmi szolgáltatásunk az Ön részére okafogyottá válik, amennyiben 2 évig nem lép be a felhasználói fiókjába, így az adatait legfeljebb az utolsó belépéstől számított 2 évig kezeljük.

A.5. Hirdetés feladása

A Szerződés szerinti hirdetés feladás szolgáltatásunk nyújtásának részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) és az abban hivatkozottak rögzítik.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

A személyes adatok kezelése a hirdetésfeleladásra irányuló szolgáltatásunk nyújtására irányuló szerződés (a továbbiakban: „Szerződés”) megkötésének előkészítése és teljesítése érdekében szükséges.

Az adatkezelés jogalapja:

Szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont).

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók), valamint a kézbesítési és fizetési szolgáltatást nyújtó önálló adatkezelők

Adatfeldolgozók:
  • Rackforest Kft. (Székhely:1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. 3. em. 3008.) - Tárhelyszolgáltatás
  • Webinform IT Kft. (Székhely: Budapest, Szépvölgyi út 176, 1025) –Adminisztrációs szolgáltatás, az adminban kezeli az adatokat
  • RED-GARDEN Bt. (Székhely:3713 Arnót, Vörösmarty u 21.) – Könyvelési szolgáltatás
  • KBOSS.hu Kft. (Székhely:1031 Budapest, Záhony utca 7.) – online számlázás
  • Lépéselőny Média Kft  (Székhely: Budapest, Vegyész u. 19-25, 1117) – Call Center
  • OTP Mobil Kft. (Székhely: 1138 Budapest, Váci út 135-139. B. ép. 5. em.) – SimplePay bankkártyás fizetési szolgáltatása, adatkezelésről a https://simplepay.hu/vasarlo-aff honlapon tájékozódhat. 
    A SimplePay Szolgáltatás bankkártyás fizetési funkciója igénybevétele során a Vevő Kártya adatait, így a Kártyán szereplő nevet, kártyaszámot, lejárati dátumot, kártyakibocsátó bank nevét és CVC/CVV biztonsági kódot ad meg az erre szolgáló online felületen. Ezen Kártya adatokat a SimplePay egyrészt MagroPontHu Kft. adatfeldolgozójaként kezeli, amely adatokhoz önálló adatkezelőként hozzáfér az OTP Bank Nyrt., és a Borgun hf., amely a SimplePay szolgáltatás mögött a bankkártya elfogadói hátteret nyújtja.  A Kártya adatokhoz MagroPontHu Kft. nem fér hozzá.

 

Harmadik országba történő adattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak - GDPR 17.cikk (3) bekezdésében foglaltak körén kívül eső esetben -  törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

A személyes adatok szolgáltatása nélkül az Adatkezelő a Szerződés kötését előkészíteni, és a Szerződést megkötni és teljesíteni nem tudja, az Érintett köteles a személyes adatokat az Adatkezelő részére megadni. Az adatszolgáltatás elmaradása esetén az Adatkezelő jogosult az Érintettel történő szerződéskötést, illetőleg a Szerződés teljesítését megtagadni.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Az Érintett elérhetőségi adatai, mint például e-mail-cím, telefonszáma, címe.

Az Érintett azonosítása céljából felvett személyes adatok, például vezeték-és keresztnév, lakcím.

A szerződéskötéshez szükséges egyéb adatok, mint pl. lakcím, bankszámlaszám, a megvásárolt szolgáltatásra vonatkozó információk, a szabadszavas üzenetben esetlegesen leírt személyes adatok, valamint a rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, a rendszer által generált azonosító.

Tárolásra kerül továbbá az ÁSZF elfogadására és az adatkezelési tájékoztató megismerésére és a megrendelés elküldésére vonatkozó információ,.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Az adatokat addig tároljuk, amíg a Portálon feladott hirdetéssel kapcsolatban közöttünk létrejött Szerződés teljesítése érdekében szükséges, de legfeljebb a Szerződés teljesítését követő 5 évig, amíg a Szerződésből fakadó igények elévülési ideje tart.

 

A.6. A hirdetési csomag, hirdetés kiemelésének megvásárlására, megrendelésére irányuló szerződés megkötésének előkészítése és a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés teljesítése

A Szerződés szerinti szolgáltatásnyújtás (pl. konferenciára történő regisztráció és részvétel,, e-könyv megrendelése és annak teljesítése, előfizetői regisztráció) részletes feltételeit a Portál és az Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) rögzítik.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

A személyes adatok kezelése a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés (a továbbiakban: „Szerződés”) megkötésének előkészítése és teljesítése érdekében szükséges

Az adatkezelés jogalapja:

Szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont).

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók), valamint a kézbesítési és fizetési szolgáltatást nyújtó önálló adatkezelők

Adatfeldolgozók:
  • Rackforest Kft. (Székhely:1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. 3. em. 3008.) - Tárhelyszolgáltatás
  • Webinform IT Kft. (Székhely: Budapest, Szépvölgyi út 176, 1025) –Adminisztrációs szolgáltatás, az adminban kezeli az adatokat
  • RED-GARDEN Bt. (Székhely:3713 Arnót, Vörösmarty u 21.) – Könyvelési szolgáltatás
  • KBOSS.hu Kft. (Székhely:1031 Budapest, Záhony utca 7.) – online számlázás
  • Lépéselőny Média Kft  (Székhely: Budapest, Vegyész u. 19-25, 1117) – Call Center
  • OTP Mobil Kft. (Székhely: 1138 Budapest, Váci út 135-139. B. ép. 5. em.) – SimplePay bankkártyás fizetési szolgáltatása, adatkezelésről a https://simplepay.hu/vasarlo-aff honlapon tájékozódhat. 
    A SimplePay Szolgáltatás bankkártyás fizetési funkciója igénybevétele során a Vevő Kártya adatait, így a Kártyán szereplő nevet, kártyaszámot, lejárati dátumot, kártyakibocsátó bank nevét és CVC/CVV biztonsági kódot ad meg az erre szolgáló online felületen. Ezen Kártya adatokat a SimplePay egyrészt MagroPontHu Kft. adatfeldolgozójaként kezeli, amely adatokhoz önálló adatkezelőként hozzáfér az OTP Bank Nyrt., és a Borgun hf., amely a SimplePay szolgáltatás mögött a bankkártya elfogadói hátteret nyújtja.  A Kártya adatokhoz MagroPontHu Kft. nem fér hozzá.

Harmadik országba történő adattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak - GDPR 17.cikk (3) bekezdésében foglaltak körén kívül eső esetben -  törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

A személyes adatok szolgáltatása nélkül az Adatkezelő a Szerződés kötését előkészíteni, és a Szerződést megkötni és teljesíteni nem tudja, az Érintett köteles a személyes adatokat az Adatkezelő részére megadni. Az adatszolgáltatás elmaradása esetén az Adatkezelő jogosult az Érintettel történő szerződéskötést, illetőleg a Szerződés teljesítését megtagadni.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Az Érintett elérhetőségi adatai, mint például e-mail-cím, telefonszáma, címe.

Az Érintett azonosítása céljából felvett személyes adatok, például vezeték-és keresztnév, lakcím.

A szerződéskötéshez szükséges egyéb adatok, mint pl. lakcím, bankszámlaszám, a megvásárolt szolgáltatásra vonatkozó információk, a szabadszavas üzenetben esetlegesen leírt személyes adatok, valamint a rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, a rendszer által generált azonosító.

Tárolásra kerül továbbá az ÁSZF elfogadására és az adatkezelési tájékoztató megismerésére és a megrendelés elküldésére vonatkozó információ,.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Az adatokat addig tároljuk, amíg a közöttünk létrejött Szerződés teljesítése érdekében szükséges, de legfeljebb a Szerződés teljesítését követő 5 évig, amíg a Szerződésből fakadó igények elévülési ideje tart.

 

A.7. A Szerződésből eredő jogi igények előterjesztése, érvényesítése és védelme

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja, hogy az Adatkezelő a Szerződésből eredő esetleges jogait, követeléseit érvényesíthesse, illetőleg védekezhessen az ilyen jogi igények, követelések előterjesztése esetén.

Az adatkezelés jogalapja:

Az Adatkezelő Szerződésből eredő jogainak, követeléseinek érvényesíthetőségéből, illetőleg a védekezés jogához fűződő jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

A személyes adatok címzettje:

nincs

Harmadik országba történő adattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról: 

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak - GDPR 17.cikk (3) bekezdésében foglaltak körén kívül eső esetben - törlését vagy kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

Az adatkezelés elmaradása magával vonhatja a Szerződés megkötésének, illetőleg a Szerződés teljesítésének megtagadását.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Az Érintett elérhetőségi adatai, az Érintett azonosítása céljából felvett személyes adatok, például vezeték-és keresztnév, lakcím, telefonszám, valamint a szerződésben megadott egyéb személyes adatok.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Az érintett Szerződés megszűnését követően nem törölt személyes adatait az Adatkezelő a szerződéskötés meghiúsulását, illetőleg a Szerződés megszűnését követő öt évig, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény általános elévülési szabályai szerint megőrzi.

A.8. Adatkezelés adó- és számviteli kötelezettségek teljesítése céljából

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Törvényben előírt adó és számviteli kötelezettségek teljesítése (könyvelés, adózás).

Az adatkezelés jogalapja:

Jogszabályi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont), 2017. évi CXXVII. tv. 169.§, és 202.§ alapján.

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:

·       RED-GARDEN Bt. (Székhely:3713 Arnót, Vörösmarty u 21.) – Könyvelési szolgáltatás

·       KBOSS.hu Kft. (Székhely:1031 Budapest, Záhony utca 7.) – online számlázás

Harmadik országba történő adattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését vagy kezelésének korlátozását.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

Az adatok megadása kötelező, azt jogszabály írja elő.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

2017. évi CXXVII. tv. 169.§, és 202.§ alapján különösen: név, cím, (egyéni vállalkozó esetén: adószám, adózási státusz)

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

8 év (Számviteli törvény 169.§).

A.9. Panaszkezelés

A Felhasználó és más Weboldal látogató a panaszaival, észrevételeivel Adatkezelő 

ugyfelszolgalat@margo.hu e-mail címére küldött elektronikus levélben tud Adatkezelővel kapcsolatba lépni. Adatkezelő kizárólag a szolgáltatással közvetlen kapcsolatban felmerülő panaszok, észrevételek esetében tud eljárni.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja az érintett által tett panasz teljes körű kivizsgálása.

Az adatkezelés jogalapja:

Jogi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont), a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése, végfogyasztó által tett panasz esetén a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdés.

A személyes adatok címzettje:

nincs

Harmadik országba történő adattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését vagy kezelésének korlátozását.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

A panasz/bejelentés megtétele önkéntes, de a kezelt adatok vonatkozásában az adatkezelés a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. alapján kötelező.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Név, cím, e-mail cím, telefonszám, az igénybevett, illetve panasszal érintett szolgáltatásra, termékre vonatkozó adatok, számla adatai, a panasz részletezése.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Adatkezelő a panaszról felvett jegyzőkönyvet, illetve az írásban beterjesztett panasz esetén a beterjesztett iratot és a panaszra adott válaszát a Fgytv. 17/A. § (7) bekezdése alapján három évig megőrzi, ezt követően megsemmisíti.

Számla esetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 év.

 

A.10. Hírlevél / eDM küldése

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja MagroPontHu Kft. szolgáltatásainak népszerűsítése, szolgáltatásunk bemutatása, reklámozása, valamint a mezőgazdasággal kapcsolatos ismeretek, hírek, aktualitások reklámozása, eljuttatása.

Az adatkezelés jogalapja:

Hír- /eDM-levelünkre feliratkozó természetes személy hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

Érintett a hozzájárulását bármikor visszavonhatja a fenti elérhetőségeinken, mely a hozzájárulás visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozó:

·       MailerLite Limited (Székhely: 38 Mount Street Upper, Dublin 2, D02 PR89 Ireland)- Tárhely és hírlevélkiküldő program üzemeltetője

Harmadik országba történő adattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás. 

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak - GDPR 17.cikk (3) bekezdésében foglaltak körén kívül eső esetben - törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy nem tudjuk hírlevelünket / eDM levelünket eljuttatni.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Vezeték-és keresztnév, e-mail-cím, valamint a rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, arra vonatkozó részletes információ, hogy a levelet megnyitották-e, illetve olvasták-e.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Ön bármikor ingyenesen leiratkozhat a hírlevélről és hozzájárulását visszavonhatja. Ebben az esetben a hírlevélküldéshez használt személyes adatai indokolatlan késedelem nélkül, de legfeljebb 3 napon belül törlésre kerülnek. Leiratkozását, amennyiben személyes profillal rendelkezik, a profilján belül az erre szolgáló beállítás útján megteheti. Amennyiben nem regisztrált felhasználónk, vagyis Portálunkon nem rendelkezik saját fiókkal, akkor leiratkozhat a hírlevelünk láblécében található leiratkozás link segítségével, vagy fenti elérhetőségünkre írt levelében.

A listára feliratkozó érintett erre irányuló kérelme nélkül is töröljük az adatait, amennyiben az érintett inaktivitást mutat a hírlevél adatbázisban, vagyis két éven belül legalább két alkalommal nem nyitja meg a leveleket és nem is kattint bennük. Ebben az esetben az adatok kezelése okafogyottá válik.

A.11. Közösségi oldalakon történő adatkezelés

Közösségi oldalakon tartjuk vásárlóinkkal, szolgáltatásaink iránt érdeklődőkkel a kapcsolatot, így pl. a Facebook közösségi platformon regisztrált nevet, illetve a felhasználói nyilvános profilképet láthatjuk, amennyiben érintett regisztrált erre a közösségi platformra és ezt a beállításai során engedélyezte a közösségi platform üzemeltetőjének.

Az adatkezelés a közösségi platformokon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi platform szabályozása vonatkozik.

A közösségi felületeinkre vonatkozó, így a Facebook-oldalunkkal kapcsolatos adatkezelésünkre vonatkozó jelen tájékoztatónkat az adott közösségi felületünkön is közzétesszük, azon a felületen, ahol az adatkezelés zajlik és mindig ott, ahol az érintettek, vagyis a közösségi oldal, illetve profil felhasználói az adataikat megadják.

Facebook-oldalunk:

https://www.facebook.com/Magrohu/

Instagram-profilunk:

https://www.instagram.com/magro.hu/

YouTube-csatornánk:

https://www.youtube.com/@magroponthu

 

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja MagroPontHu Kft. szolgáltatásainak népszerűsítése, reklámozása, híreinek eljuttatása, bemutatkozás, közösségépítés, valamint a mezőgazdasággal kapcsolatos ismeretek növelése.

Az adatkezelés jogalapja:

Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

Érintett a hozzájárulását bármikor visszavonhatja az oldal kedvelés / követés visszavonásával, a hozzászólása törlésével. A saját hozzászólásait a felhasználó bármikor törölheti. A hozzájárulás visszavonása az ezt megelőző adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő adatfeldolgozója (lsd: Adatfeldolgozó), valamint a közösségi platform üzemeltetője, pl. Facebook, a közösségi platform üzenőfalának, hírfolyamának, hozzászólásainak stb. olvasói, mert a felhasználók egymás bejegyzéseit a közösségi platform szabályzatától, beállításaitól függően láthatják és különböző információkat tudhatnak meg egymásról.

Az adatok címzettjei:

      META Inc. (4 Grand Canal Square, Dublin Ireland)

      Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)

Harmadik országba történő adattovábbítás:

META Inc. és Google LLC.: Harmadik országba történik adattovábbítás.

2023. július 10-én az Európai Bizottság elfogadta az EU és az Egyesült Államok közötti Adatvédelmi Keretrendszerre (EU – U.S. Data Privacy Framework – a továbbiakban: DPF) vonatkozó, régóta várt megfelelőségi határozatát. A határozat megállapítja, hogy az Amerikai Egyesült Államok megfelelő szintű védelmet biztosít az EU-ból a DPF-ben részt vevő amerikai szervezeteknek továbbított személyes adatok számára, ezért az uniós országokból (valamint Izlandról, Liechtensteinből és Norvégiából) további adatvédelmi garanciák alkalmazása nélkül továbbíthatóak személyes adatok a DPF-ben részt vevő amerikai szervezetek részére.

A META Inc. SCC és DPA (adatfeldolgozói szerződés) dokumentumai itt érhetőek el:

https://www.facebook.com/about/privacy/update/printable

A Google LLC. SCC és DPA (adatfeldolgozói szerződés) dokumentumai itt érhetőek el:

https://cloud.google.com/terms/data-processing-terms

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak - GDPR 17.cikk (3) bekezdésében foglaltak körén kívül eső esetben - törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy nem tudunk közösségi portáljainkon kapcsolatot tartani Önnel.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Közösségi platformonként változó adatokat kezelünk, a közösségi platform felépítésétől és adatkezelési beállításaitól, szabályzataitól függően. Legtöbb esetben kezeljük a közösségi platformon használt nevet, valamint minden olyan adatot, melyet érintett nyilvánossá tett, például profil adatait, hozzászólásait, bejegyzéskedveléseit, un. lájkolást stb.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Törlési kötelezettség beállta, hozzájárulás visszavonása.

Az adatkezelés a közösségi platformokon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi platform szabályozása vonatkozik.

Megfelelő biztonság

Adatkezelő biztonsági rendszerének kialakítása során figyelembe vette a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Adatkezelő a szerver üzemeltetőivel együtt olyan technikai, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatok biztonságáról, ami az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt. Az adatokat védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.

Adatkezelő számítógépein, illetve hálózatán tárolt személyes adatok biztonsága érdekében az adatokhoz csak érvényes, személyre szóló, azonosítható jogosultsággal, legalább felhasználói névvel és jelszóval lehet csak hozzáférni, a jelszavak cseréjéről Adatkezelő rendszeresen gondoskodik.

Mit jelentenek az érintetti jogok?

Érintett személyes adatainak kezelésével kapcsolatos kérdéseit és kérelmeit várjuk

postai úton:

MagroPontHu Kft., 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 31.

telefonon: +36 20 237 3805 vagy

e-mailen: ugyfelszolgalat@margo.hu címen.

Az érintettek az adatkezelés teljes ideje alatt élhetnek az alábbi jogosultságokkal:

Hozzáférés a személyes adatokhoz

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz hozzáférést kapjon, valamint adott esetben azok elektronikus másolatát is kérheti.

Helyesbítéshez való jog

Az érintett kérheti személyes adatainak helyesbítését.

Személyes adatok törléséhez (elfeledtetéshez) való jog (GDPR 17. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha az adatkezelésnek nincs célja, hozzájárulását visszavonta és nincsen egyéb jogalapja, tiltakozás esetén nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy ha az adatokat eleve jogellenesen kezelték, továbbá az adatokat jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell. Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését. 

Ezen érintetti joggal kapcsolatban fontos azonban megjegyezni, hogy a személyes adatok törlésére és „elfeledtetésére” nincs lehetőség, amennyiben az általános adatvédelmi rendelet 17. cikk (3) bekezdésében meghatározott esetek valamelyike fennáll, vagyis

amennyiben az adatkezelés szükséges:

1.   a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

2.   a Személyes adatok kezelését előíró, Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

3.   Munkahelyi egészségügyi vagy népegészségügy területét érintő közérdek alapján;

4.   Közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben az (1) bekezdésben említett jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy

5.   jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

Személyes adatok korlátozásához való jog

Az érintett kérheti adott esetben az adatkezelés korlátozását, ameddig elbírálják igényét.

Például, ha tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, vagy megkérdőjelezi a kezelt adatok pontosságát.

Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Az érintett jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen tiltakozhat. Ebben az esetben az adatkezelést meg kell szüntetni, kivéve, amennyiben az adatkezelést kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek az érintett jogaival szemben elsőbbséget élveznek, illetve amennyiben az adatkezelést jogi igény előterjesztése, érvényesítése, védelme indokolja.

Adathordozhatóság

Az érintett hozzájárulásán, illetve szerződés teljesítésén alapuló adatkezelések esetében az érintettet megilleti az adathordozhatósághoz való jog. Az érintett ez alapján jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta. Kérheti továbbá személyes adatainak más adatkezelő részére történő továbbítását. Ezen jogának gyakorlása azonban nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

Automatizált döntéshozatal, illetve profilalkotás

Az érintettet speciális jogok illetik meg automatizált döntéshozatal, illetve profilalkotás esetében. Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá́ nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Adatkezelő eljárása

Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja érintettet az intézkedésekről, vagy az intézkedés elmaradásának okairól. Ha a kérelem összetett, a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A tájékoztatás és az intézkedés díjmentes, kivéve az egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó kéréseket. A kezelt személyes adatok másolata első esetben ingyenes, a további másolatokért felmerült költségeinkkel megegyező összegű díjat számolunk fel.

Panasztételi lehetőség: 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 

H-1055 Budapest, 

Falk Miksa utca 9-11.

Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.

Tel.: +36 (1) 391-1400 

ugyfelszolgalat@naih.hu  

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz is fordulhat.

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek).

Kelt: Budapest, 2024.06.03., MagroPontHu Kft.

 

 

 

Hirdetésfeladás