Budapesti Nagybani Piacon a 41. héten a belpiaci padlizsán 780 forint/kilogramm leggyakoribb ára mintegy 300 forinttal haladta meg az egy évvel korábbit. A cukkini heti átlagára 340-ről 650, a spárgatöké 235-ről 345, míg a patisszoné 300-ról 600 forint/kilogrammra emelkedett ugyanekkor.
A sóska a 2021. 41. hetit 33 százalékkal meghaladó 800 forint/kilogramm leggyakoribb áron szerepelt a kínálatban, a spenót 900 forint/kilogramm ára pedig 20 százalékkal megemelkedett.
A vizsgált héten a belföldi termesztésű, 16 cm+ méretkategóriájú karfiol a tavalyi azonos hetinél jelentősen magasabb, 510 forint/kilogramm áron, míg az olaszországi származású 580 forint/kilogramm áron került a választékba. A magyar brokkolit a 41. héten kilogrammonként 725 forintért (+45 százalék) kínálták – az AKI PÁIR adatai szerint.

A csiperkegomba 700 forint/kilogramm leggyakoribb áron szerepelt a választékban, ami 17 százalékkal volt több, mint az elmúlt évi 41. heti átlagára, míg a laskagombát az 52 héttel ezelőttit 25 százalékkal felülmúló, 875 forint/kilogramm átlagáron lehetett megvásárolni.
A hazai szelídgesztenyét 1600 forint/kilogramm (40. heti) leggyakoribb áron kínálták, az Olaszországból származót a 41. héten 2380 forint/kilogramm heti átlagáron, ez utóbbi 8 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A belföldi tisztított diót (dióbél) kilogrammonként 3800 (+27 százalék), a külpiacit 3800–4320 forint heti átlagáron értékesítették.
A belpiaci, leggyakoribb almafajták ára 250–322 forint/kilogramm között mozgott, közülük az Idared
262, a Jonathan 250, a Gala almák 300 forint/kilogramm átlagáron szerepeltek a 41. heti választékban. A hazai Chasselas 350, a Hamburgi muskotály csemegeszőlő 590 forint/kilogramm ára 17 és 18 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva, míg az Olaszországból importált fehér csemegeszőlőt 628, a piros csemegeszőlőt pedig 722 forint/kilogramm áron értékesítették (+12,5, valamint 7 százalék).