2024 márciusában mintegy 57 százalékkal kevesebb traktort vettek a magyar gazdák, mint egy évvel korábban, 2022 harmadik hónapjához képest pedig 54 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka márciusban a Claas volt, amelyből 29-et adtak el a hónapban, a második helyen a John Deere végzett, abból 22 darab fogyott.

2022-höz képest szintén csökkent az eladott traktorok száma, akkor 391 traktort értékesítettek, 54 százalékkal többet, mint most - Fotó: Magro.hu

A John Deere lecsúszott az élről

A népszerűségi lista harmadik helyén a Solis, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Fendt volt az év harmadik hónapjában. A sok éven át mindig vezető John Deere most már második hónapja nincs a lista élén.

2024 márciusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a Claas, a John Deere, a Solis, a New Holland és a Fendt voltak – derül ki a carinfo.hu adataiból. Claas-ból 29-et adtak el márciusban, 28-cal kevesebbet, mint egy évvel korábban, John Deere-ből 22 darab talált gazdára, 72-vel kevesebb, mint 2023 azonos időszakában.

Solis-ból 17-et, 14-gyel kevesebbet vásároltak most a gazdák, New Hollandból 10-et, 54-gyel kevesebbet, míg Fendt-ből 10-et, 19-cel kevesebbet értékesítettek 2024 márciusában, mint egy évvel korábban. Az eladási listát sok éven át vezető John Deere már a második hónapja marad le a lista éléről, februárban is mindössze a hetedik helyen végzett, 9 darab eladott traktorral. A márciusi népszerűségi lista 6. helyén a Case szerepel, 7. lett a Massey Ferguson, 8. a Kubota, 10. pedig a Deutz-Fahr. 

2022-höz képest brutális csökkenés

2024 márciusában összesen 180 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 57,1 százalékkal jelent kevesebbet, 2023 márciusában ugyanis 420 traktor kelt el. 2022-höz képest szintén csökkent az eladott traktorok száma, akkor 391 traktort értékesítettek, 54 százalékkal többet, mint most. 2024-ben eddig összesen 488 traktort adtak el Magyarországon, ami 2023 első három hónapjához képest 51,4 százalékos csökkenést jelent, akkor ugyanis 1005-öt értékesítettek. 2022-höz képest szintén drasztikus csökkenés figyelhető meg, akkor 956 traktor kelt el az említett időszakban, ez 49 százalékkal jelent többet.

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás