A Csongrád-Csanád megyei kábítószertermesztő trió azt hitte, jó álca lesz a madárfarm, de számításuk nem jött be. A KR NNI szegedi nyomozói lecsaptak rájuk. Összesen 1630 tő kannabiszt, valamint több mint 8 kiló növényi törmeléket foglaltak le tőlük. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb hazai drogfogása 2022. június 8-án történt meg. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) Szegedi Osztálya a KR bevetési egységeivel közösen hajtotta végre az akciót. Egyszerre hat helyen tartottak kutatásokat Csongrád-Csanád megyében az indiai kender ültetvényen.       

Az akcióra azután került sor, miután gyanú volt arra, hogy egy háromfős társaság kábítószert termeszt, majd azt saját vevői körének értékesíti. A gyanú beigazolódott, a csapat egyik Csongrád-Csanád megyei telepén a rendőrök összesen 1630 kannabisztövet találtak, melyek között voltak kisebbek és nagyobbak is - írta a magyar Rendőrség oldala. A szomszédos tanyájukban a magról nevelés zajlott, illetve a már leszüretelt kannabisz csomagolása, legalábbis a kutatás során megtalált növények és a különböző eszközök erre utaltak. A nyomozók összesen 8837 gramm kannabisztörmeléket foglaltak le. Ugyan a pontos hatóanyagtartalom megállapítása szakértői kérdés, de a gyorstesztek egyértelműen kimutatták a növényekben a kábítószer jelenlétét.

Hatalmas kábítószerfogás Hódmezővásárhelyen: strucctartással álcázták az indiai kender termesztést

A több mint 8 kilogramm kannabisz feketepiaci értéke hozzávetőlegesen 22 millió forint, míg a több mint 1600 tő leszüretelése után a trió további 80 kilogramm kannabisztörmelékre tehetett volna szert, amivel akár 80-120 millió forintot is kereshettek volna.

 A lefoglalt drog több mint 100 millió forintot ért volna a feketepiacon. A három kábítószerkereskedő akár életfogytiglant is kaphat – hangzott el az M1 Híradóban.

Strucctenyésztéssel próbálták leplezni a marihuánatermesztést a hódmezővásárhelyi gazdaság tulajdonosai. A madarak kifutóját pontosan a kannabiszültetvény mellett helyezték el, hogy a növényeket feltűnés nélkül, teljes nyugalomban gondozhassák.

Strucc a háttérben, indiai kender az előtérben

Strucctartás fedte az illegális növénytermesztést

A 41 éves M. Zoltán Attila, valamint élettársa, a 34 éves T. Judit és a páros barátja, a szintén 34 éves B. István Norbert egy struccfarmot üzemeltetett, amivel vélelmezhetően álcázni akarták illegális tevékenységüket. A kábítószerültetvény közvetlenül a szárnyasok kifutója mellett helyezkedett el. A strucc állomány azonban nem tudták elfedni a titkos tevékenységet - írták. A csapat a drogkereskedelmet a páros 12 éves kislánya jelenlétében végezte. 

Egy strucc szemléli a rendőrök rajtaütését Hódmezővásárhely határában

Erős vádak az akció után, bent is tartották mindhármukat

A KR NNI szegedi nyomozói mindhárom kábítószertermesztőt elfogták, majd mindegyiküket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezik letartóztatásukat. Ezen túl a KR NNI a három gyanúsított tulajdonában lévő hat ingatlan zár alá vételére is soron kívül intézkedett. 

A 41 éves M. Zoltán, valamint élettársa, a 34 éves T. Judit és barátjuk, a szintén 34 éves B. István június 17-én, péntek délelőtt már a Szegedi Járásbíróság előtt állt. Egyenként vitték őket a nyomozási bíró elé. Az ügyész azért kérte a letartóztatásukat, mert 

álláspontja szerint, ha szabadlábon hagynák őket, akkor megszökhetnének, összebeszélhetnének, bizonyítékokat tüntethetnének el, vagy újabb bűncselekményt követhetnének el. B. István védője ezt vitatja.

“Az már most látszik, hogy azért ennek az ügynek vannak gyenge és erős pontjai és a védelem azt meg fogja találni” – mondta a bíróság folyosóján Kecskés Ákos ügyvéd.

A meghallgatások után a nyomozási bíró elrendelte mindhárom gyanúsított letartóztatását.

Súlyos büntetés várható az ügyben

“Ez a bűncselekmény rendkívül magas büntetési tétellel fenyegetett. 5-től 20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Két gyanúsított élettársként látszik elkövetni a bűncselekményt, harmadik társuk személyi körülményei pedig rendezetlenek” – mondta Horváth-Tóth Imola, a Szegedi Törvényszék szóvivője.

A végzés kihirdetése után a nőt és a két férfit a rendőrök azonnal büntetésvégrehajtási intézetbe szállították. A pár gyermekét és a struccokat az asszony testvérére bízták – számolt be róla a Hirado.hu.

Az elfogásról és a rajtaütésről két helyszíni videót is közzétett a Rendőrség:

Nem jött be a struccpolitika

https://www.youtube.com/watch?v=6Z_gcIe7yUQ
Strucc és cucc - elfogták a kendertermesztőket

Nem jött be a struccpolitika - 2.

https://www.youtube.com/watch?v=hLoDl-H4IBg

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Új génmódosított román fokhagyma kerülhet piacra augusztusban

2024.07.23.

Génmódosított fokhagymával veszi fel a versenyt a kínai importtal egy román gazda: új, Danubius nevű fokhagymája 2024. augusztusában kerülhet piacra.

A klímaváltozás letaglózó hatása: 9 nap alatt 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon

2024.07.23.

Az elmúlt kilenc napban összesen 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a nyári hőség egyre intenzívebben érezteti hatását. A hőmérséklet emelkedésének köszönhetően több helyszínen is új csúcsértékeket regisztráltak, ami különösen az ország déli és középső részén volt szembetűnő.

Óriási bajokat okoz a magyar vizekben a busa - videóval

2024.07.23.

A fehér és a pettyes busa a vizek planktontartalmát olyan szegényesre csökkent, hogy az őshonos halak ivadékai kiéheznek miattuk.

Növényvédelmi teendők az őszibarack-ültetvényekben a nyári hónapokban

2024.07.23.

A nyári hónapok, különösen a július és az augusztus, kritikus időszakot jelentenek a magyarországi őszibarack-ültetvények számára. Az időjárási viszonyok, a kártevők és a betegségek egyaránt komoly kihívást tartogathatnak, ezért a gazdáknak számos feladatot kell elvégezniük a növényvédelem és termésbiztonság elősegítése érdekében. Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb teendőket.

Érkezik a vihar: hatalmas zivatarok és felhőszakadások várhatók

2024.07.23.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére, amely július 23-a kedd éjfélig érvényes.

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás