A Csongrád-Csanád megyei kábítószertermesztő trió azt hitte, jó álca lesz a madárfarm, de számításuk nem jött be. A KR NNI szegedi nyomozói lecsaptak rájuk. Összesen 1630 tő kannabiszt, valamint több mint 8 kiló növényi törmeléket foglaltak le tőlük. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb hazai drogfogása 2022. június 8-án történt meg. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) Szegedi Osztálya a KR bevetési egységeivel közösen hajtotta végre az akciót. Egyszerre hat helyen tartottak kutatásokat Csongrád-Csanád megyében az indiai kender ültetvényen.       

Az akcióra azután került sor, miután gyanú volt arra, hogy egy háromfős társaság kábítószert termeszt, majd azt saját vevői körének értékesíti. A gyanú beigazolódott, a csapat egyik Csongrád-Csanád megyei telepén a rendőrök összesen 1630 kannabisztövet találtak, melyek között voltak kisebbek és nagyobbak is - írta a magyar Rendőrség oldala. A szomszédos tanyájukban a magról nevelés zajlott, illetve a már leszüretelt kannabisz csomagolása, legalábbis a kutatás során megtalált növények és a különböző eszközök erre utaltak. A nyomozók összesen 8837 gramm kannabisztörmeléket foglaltak le. Ugyan a pontos hatóanyagtartalom megállapítása szakértői kérdés, de a gyorstesztek egyértelműen kimutatták a növényekben a kábítószer jelenlétét.

Hatalmas kábítószerfogás Hódmezővásárhelyen: strucctartással álcázták az indiai kender termesztést

A több mint 8 kilogramm kannabisz feketepiaci értéke hozzávetőlegesen 22 millió forint, míg a több mint 1600 tő leszüretelése után a trió további 80 kilogramm kannabisztörmelékre tehetett volna szert, amivel akár 80-120 millió forintot is kereshettek volna.

 A lefoglalt drog több mint 100 millió forintot ért volna a feketepiacon. A három kábítószerkereskedő akár életfogytiglant is kaphat – hangzott el az M1 Híradóban.

Strucctenyésztéssel próbálták leplezni a marihuánatermesztést a hódmezővásárhelyi gazdaság tulajdonosai. A madarak kifutóját pontosan a kannabiszültetvény mellett helyezték el, hogy a növényeket feltűnés nélkül, teljes nyugalomban gondozhassák.

Strucc a háttérben, indiai kender az előtérben

Strucctartás fedte az illegális növénytermesztést

A 41 éves M. Zoltán Attila, valamint élettársa, a 34 éves T. Judit és a páros barátja, a szintén 34 éves B. István Norbert egy struccfarmot üzemeltetett, amivel vélelmezhetően álcázni akarták illegális tevékenységüket. A kábítószerültetvény közvetlenül a szárnyasok kifutója mellett helyezkedett el. A strucc állomány azonban nem tudták elfedni a titkos tevékenységet - írták. A csapat a drogkereskedelmet a páros 12 éves kislánya jelenlétében végezte. 

Egy strucc szemléli a rendőrök rajtaütését Hódmezővásárhely határában

Erős vádak az akció után, bent is tartották mindhármukat

A KR NNI szegedi nyomozói mindhárom kábítószertermesztőt elfogták, majd mindegyiküket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezik letartóztatásukat. Ezen túl a KR NNI a három gyanúsított tulajdonában lévő hat ingatlan zár alá vételére is soron kívül intézkedett. 

A 41 éves M. Zoltán, valamint élettársa, a 34 éves T. Judit és barátjuk, a szintén 34 éves B. István június 17-én, péntek délelőtt már a Szegedi Járásbíróság előtt állt. Egyenként vitték őket a nyomozási bíró elé. Az ügyész azért kérte a letartóztatásukat, mert 

álláspontja szerint, ha szabadlábon hagynák őket, akkor megszökhetnének, összebeszélhetnének, bizonyítékokat tüntethetnének el, vagy újabb bűncselekményt követhetnének el. B. István védője ezt vitatja.

“Az már most látszik, hogy azért ennek az ügynek vannak gyenge és erős pontjai és a védelem azt meg fogja találni” – mondta a bíróság folyosóján Kecskés Ákos ügyvéd.

A meghallgatások után a nyomozási bíró elrendelte mindhárom gyanúsított letartóztatását.

Súlyos büntetés várható az ügyben

“Ez a bűncselekmény rendkívül magas büntetési tétellel fenyegetett. 5-től 20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Két gyanúsított élettársként látszik elkövetni a bűncselekményt, harmadik társuk személyi körülményei pedig rendezetlenek” – mondta Horváth-Tóth Imola, a Szegedi Törvényszék szóvivője.

A végzés kihirdetése után a nőt és a két férfit a rendőrök azonnal büntetésvégrehajtási intézetbe szállították. A pár gyermekét és a struccokat az asszony testvérére bízták – számolt be róla a Hirado.hu.

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Zümmögés: a méhlegelők jelentősége és szépsége

2024.06.14.

A kertészkedés nyugodt világában létezik egy olyan kifejezés, amely már első előfordulásakot is nagy feltűnést keltett – „méhlegelők”. De mi is pontosan a méhlegelő, és miért hallunk róla egyre gyakrabban? A garden-guide.com írása ennek az elbűvölő koncepciónak az eredetére, jelentőségére és gyakorlati vonatkozásaira fókuszál. Amely nemcsak szeretett beporzóink számára előnyös, hanem színt és életet ad kertjeinknek.

Biodiverzitás a középpontban: elindult "A mi sokszínű kertünk” kampány

2024.06.14.

Családok, iskolák és munkahelyek csatlakozását is várja “A mi sokszínű kertünk” kampány, a résztvevők között 3 millió forint értékben sorsolnak ki ajándékokat.

Partner

Folyékony, szerves (melasz–vinasz alapú) alaptrágyázás - jobb a növénynek, jobb a talajnak

2024.06.14.

Ma már elmondhatjuk, hogy jól működnek a folyékony és szervesanyag-alapú alaptrágyák. Hektáronként pár száz literes dózis nem okoz gondot a permetezőnek. A bedolgozással nem kell kapkodni. A technológia pedig lehet szilárd és folyékony kombinációja. Mutatunk erre példákat.

Megvan, hogy alakult a szójabab, a repce és a napraforgó termelése az év első felében

2024.06.14.

Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon május első hetében az ipari napraforgómag termelői ára 141,9 ezer forint/tonna (–7 százalék), a repcemagé 160,5 ezer forint/tonna (+2 százalék) volt.

Megvannak a húsmarhatartásra vonatkozó állatjóléti támogatás részletei, 10 milliárd forintra lehet pályázni

2024.06.14.

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága közzé tette az „Állatjóléti támogatás a húshasznú szarvasmarha ágazatban” című (KAP-RD31-1-24 kódszámú) pályázati felhívást

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

Partnerhírek
Partner

Folyékony, szerves (melasz–vinasz alapú) alaptrágyázás - jobb a növénynek, jobb a talajnak

2024.06.14.

Ma már elmondhatjuk, hogy jól működnek a folyékony és szervesanyag-alapú alaptrágyák. Hektáronként pár száz literes dózis nem okoz gondot a permetezőnek. A bedolgozással nem kell kapkodni. A technológia pedig lehet szilárd és folyékony kombinációja. Mutatunk erre példákat.

Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás