Bemutatta az AGRITECHNICA 2023 kiállításra tervezett új standkoncepcióját a John Deere, amellyel újabb lépést tesz az intelligens ipari vállalattá válás útján. A standon a fő európai termelési rendszerek, az állattenyésztés és a gabonatermesztés – mellett megtekinthetők más gyártók, például a Lemken, a Xarvio és a Yara által gyártott eszközök is. Azzal, hogy a John Deere helyet ad standján ezeknek a márkáknak is, azt szeretné üzenni a vegyes flottával rendelkező és különböző technológiákat alkalmazó gazdálkodóknak, hogy őket is szívesen látják, és számítanak rájuk.

A John Deere „Okos gazdaság, nagyobb nyereség” mottójával összhangban a vállalat a legkiválóbb gyakorlati megoldásokat és termékeket kínálja a termelési ciklus egészére, betakarítástól betakarításig. Az egyes fázisok során gyűjtött adatok a hozam növelésére szolgálnak a növényvédőszer- és műtrágyahasználat csökkentése mellett. A John Deere Operations Center a feldolgozott adatok felhasználásával optimalizálja a termelési folyamatokat a gazdálkodók, tanácsadók és más érintettek számára.

Bemutatta az AGRITECHNICA 2023 kiállításra tervezett új standkoncepcióját a John Deere - Fotó: KITE Zrt.

Tejtermelés és állattenyésztés

A John Deere a termelési ciklus minden egyes lépéséhez kínál technológiai megoldásokat, a szerves trágyázástól a vetésen, a kaszáláson és betakarításon át a szarvasmarhák takarmányozásáig. Az AutoPath és a HarvestLab a John Deere két fő technológiai megoldása a tejgazdaságok és az állattenyésztők számára. A HarvestLab a trágya érzékelésével lehetővé teszi a tökéletes szerves trágyázást. Segítségével a szerves trágya sávos talajművelési technológiával juttatható a talajba a vetés előtt. Az AutoPath lehetővé teszi a vetőmagok pontos elhelyezését a trágyázott sávra a vetés során. A See & Spray technológia komoly megtakarítási lehetőségeket kínál a szükséges vegyszerek mennyiségének minimalizálásával.

A gabonatermesztés megoldásai

A John Deere a Németországban, Hannoverben zajló AGRITECHNICA 2023 kiállításon bemutatja az egyes termelési lépések optimalizálását szolgáló technológiai újításokat az első talajmintavételtől kezdve a művelésen, a vetésen, a növényvédelmen és a trágyázáson át egészen a betakarításig. A gabonaérzékelő technológia például betakarítás közben vizsgálja a termés minőségét. Az olaj- és fehérjetartalom mérése lehetővé teszi a minőség valós idejű nyomon követését közvetlenül a kombájnból betakarítás közben. A rögzített adatokból differenciált térképek készülnek, amelyek segítenek csökkenteni a műtrágyahasználatot.

A John Deere kiállítóterületei a hannoveri AGRITECHNICA-n

Porondon a partnerkapcsolatok

Sok gazdaság vegyes gépparkot és többféle digitális megoldást használ. A John Deere számára fontos, hogy a John Deere Operations Center™ adatai könnyen integrálhatók és megoszthatók legyenek, ezért alakít ki új és hosszú távú együttműködéseket. Az AGRITECHNICA kiállításon olyan partnerek mutathatják be a termelési rendszereiket, mint a Xarvio és a Yara.

A John Deere nem csak más digitális interfészek, hanem más gyártók felé is nyitott. Az AGRITECHNICA kiállításon először lesznek láthatóak más cégek, például a Joskin és a Lemken eszközei és gépei a John Deere termelési rendszereiben.

John Deere Connected Support™ és viszonteladók

A John Deere gépek csatlakoztathatóságának és műszaki megoldásainak a megfelelő szerviz biztosít stabil hátteret. A Connected Support™ rendszer segítségével az üzemeltetési vezetők és a viszonteladók szükség esetén könnyen kapcsolódhatnak a szükséges géphez. Az esedékes kötelező karbantartások és az üzemzavarok időben, még az esetleges meghibásodás előtt észlelhetők. Ez csökkenti az állásidőt, és növeli a John Deere gépek üzemidejét. 

A John Deere a termelési ciklus minden egyes lépéséhez kínál technológiai megoldásokat, a szerves trágyázástól a vetésen, a kaszáláson és betakarításon át a szarvasmarhák takarmányozásáig

A forgalmazóknak kulcsfontosságú szerepe van mindebben, hiszen ők jelentik a kapcsolódási pontot a John Deere és az ügyfelek között. Ezért az AGRITECHNICA 2023 kiállításon reflektorfénybe kerülnek a forgalmazók. Az ügyfelek a helyszínen találkozhatnak közvetlen kapcsolattartójukkal, hogy egyéni megoldásokat találjanak a gazdaságuk termelési rendszeréhez.

A fenntarthatóság fontossága

A John Deere standjánál lehetőség nyílik közvetlen eszmecserére a szakmabeliekkel. Stefan Vogelsang német gazdálkodó azt mutatja be, hogyan teljesítette a John Deere technológiájával „A termelőtől a fogyasztóig” EU-stratégiához kapcsolódó előírások követelményeit. A standon más gazdálkodók is elérhetők lesznek, akikkel megvitathatók a mezőgazdasági ágazat előtt álló aktuális kihívások.

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás