Nyilvános tanfolyamat hirdet a Debreceni Egyetem Kertészettudományi Intézete 2024. március 23-ára, szombatra. A programon az érdeklődők a díszkertek kialakításáról, fenntartásáról és fejlesztéséről kaphatnak ismereteket szakemberektől. A Díszkertek kialakítása és fenntartása című tanfolyamot ajánlják azoknak, akik kertkialakítás előtt állnak, akiknek a kertje kisebb vagy nagyobb felújításra és átalakításra szorul, akik úgy érzik, hogy „hiányzik valami” a kertjükből, akik nem szeretnék, hogy a kertjük rabjai legyenek, nincs szándékukban túl sokat dolgozni benne.

A képzés ideje 2024. március 23. szombat, 9:00-12:00, majd egy órás ebédszünet után 13:00-16:00, összesen 6 óra. A helyszín a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, 4032 Debrecen Böszörményi út 138. A Debreceni Egyetem felhívását szemléztük.

Díszkertek kialakítása és fenntartása tanfolyamot hirdet a Debreceni Egyetem Kertészettudományi Intézete március 23-ra

Az előadások témái:

A kert kialakítása: adottságok, lehetőségek, mennyi időnk és anyagi lehetőségünk van a kert építésére és fenntartására, funkciók, stílusok, szintkülönbségek, burkolatok, víz a kertben, növények a kertben.

 • Miért is kell a tudományos név?
 • Növényválasztás (fák, cserjék, évelők, egy- és kétnyáriak).
 • Pázsitot szeretnénk vagy megelégszünk egy jól használható gyepfelülettel?
 • Harc a nyugalomért (egy kis növényvédelem, csúsznak, másznak, repülnek, túrnak).
 • Kutyák, macskák, gyerekek versus kert.
 • Honnan merítsünk ötleteket?
 • Hogyan ne essünk a tökéletesség keresésének csapdájába?
 • Emlékek kicsit másként.
 • Fenntartási feladatok, tippek.
 • Öntözés, tápanyagutánpótlás.

A képzésben résztvevő szakemberek:

 • Dr. Antal Gabriella, egyetemi adjunktus
 • Zsiláné André Anikó, kertészmérnök

Minimális létszám: 10 fő

Részvételi díj:  15.000+ÁFA, azaz bruttó 19.050 forint

Jelentkezési határidő: 2024. március 13. (szerda), 24:00 óra

A jelentkezés feltételei:

A képzésre jelentkezni a regisztrációs felület kitöltésével lehet a fent megadott jelentkezési határidőig. A regisztráció után elektronikus formában (emailben) küldik meg a számlát. A részvételi díj megfizetése kizárólag átutalással teljesíthető.

A jelentkezés a részvételi díj megfizetésével válik érvényessé. A képzésen való részvétel csak a részvételi díj előzetes megfizetésével lehetséges, a helyek lefoglalása pedig a befizetés sorrendjében történik. További információkat a varga.timea@agr.unideb.hu e-mail címen, vagy a következő telefonszámon: +36 52 508 444 / 88146 telefonszámon lehet szerezni. Regisztrálni itt lehet 2024.03.13-ig.

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Bőséges vérkonzerv kínálat, 53 csípős faj és sok tudás van a nemzeti szúnyoglaborban

2024.07.25.

A PTE Természettudományi Kar adjunktusa, a Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának a tagja, a Virológiai Nemzeti Laboratórium Betegségvektor és Betegségökológia Kutatócsoport vezetője, Dr. Kurucz Kornélia beszélt a szúnyogokról.

Partner

Kertészeti növényvédő gépek, szárzúzók és traktoros villásemelők a Nobilitől

2024.07.25.

A Nobili név említésekor ma már mindenkinek a tradicionálisan jó minőségű, megbízható gépeik jutnak az eszébe. A gyár története 1945-ig nyúlik vissza, amikor a gépesítés még gyerekcipőben járt. Ekkor kezdődött a gépgyártás az olaszországi Molinellában - Efrem Nobili elképzelései szerint. A gyár ma is családi tulajdonban van, önállóan fejleszt és gyárt, a világ szinte minden országában jelen van. A Nobili szárzúzókat, vontatott és függesztett permetezőket és különböző szállító-anyagmozgató eszközöket készít. Hazánkban több mint 60 éve érhetők el a termékei.

Itt vannak az idei hivatalos terméseredmények - vége az aratásnak

2024.07.25.

Július 24-ig a nyári aratás gyakorlatilag véget ért, néhány kisebb terület kivételével, és idén nem voltak jelentős akadályok, amelyek befolyásolták volna a munkálatokat. A raktárkapacitás elegendő, és az idei termés nagy része már a tárolókban van.

Megjelent a Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó és post-harvest fejlesztések támogatása kiírás

2024.07.25.

Megjelent a Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó és post-harvest fejlesztések támogatása kiírás

Visszatér a kánikula, meg is mutatjuk, mikor

2024.07.25.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható. Nagyjából Eger-Békéscsaba tengelyű összeáramlási zóna környezetében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, másutt csapadéknak kicsi az esélye. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Örömmel fogadja az orosz búzát Kína és Törökország is

2024.07.25.

Májusban Kína több mint 141 ezer tonna gabonát és lisztet importált Oroszországból (33 millió dollár értékben), ami 2,9-szerese az előző év azonos hónapjának.

Partnerhírek
Partner

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás