Nyilvános tanfolyamat hirdet a Debreceni Egyetem Kertészettudományi Intézete 2024. március 23-ára, szombatra. A programon az érdeklődők a díszkertek kialakításáról, fenntartásáról és fejlesztéséről kaphatnak ismereteket szakemberektől. A Díszkertek kialakítása és fenntartása című tanfolyamot ajánlják azoknak, akik kertkialakítás előtt állnak, akiknek a kertje kisebb vagy nagyobb felújításra és átalakításra szorul, akik úgy érzik, hogy „hiányzik valami” a kertjükből, akik nem szeretnék, hogy a kertjük rabjai legyenek, nincs szándékukban túl sokat dolgozni benne.

A képzés ideje 2024. március 23. szombat, 9:00-12:00, majd egy órás ebédszünet után 13:00-16:00, összesen 6 óra. A helyszín a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, 4032 Debrecen Böszörményi út 138. A Debreceni Egyetem felhívását szemléztük.

Díszkertek kialakítása és fenntartása tanfolyamot hirdet a Debreceni Egyetem Kertészettudományi Intézete március 23-ra

Az előadások témái:

A kert kialakítása: adottságok, lehetőségek, mennyi időnk és anyagi lehetőségünk van a kert építésére és fenntartására, funkciók, stílusok, szintkülönbségek, burkolatok, víz a kertben, növények a kertben.

 • Miért is kell a tudományos név?
 • Növényválasztás (fák, cserjék, évelők, egy- és kétnyáriak).
 • Pázsitot szeretnénk vagy megelégszünk egy jól használható gyepfelülettel?
 • Harc a nyugalomért (egy kis növényvédelem, csúsznak, másznak, repülnek, túrnak).
 • Kutyák, macskák, gyerekek versus kert.
 • Honnan merítsünk ötleteket?
 • Hogyan ne essünk a tökéletesség keresésének csapdájába?
 • Emlékek kicsit másként.
 • Fenntartási feladatok, tippek.
 • Öntözés, tápanyagutánpótlás.

A képzésben résztvevő szakemberek:

 • Dr. Antal Gabriella, egyetemi adjunktus
 • Zsiláné André Anikó, kertészmérnök

Minimális létszám: 10 fő

Részvételi díj:  15.000+ÁFA, azaz bruttó 19.050 forint

Jelentkezési határidő: 2024. március 13. (szerda), 24:00 óra

A jelentkezés feltételei:

A képzésre jelentkezni a regisztrációs felület kitöltésével lehet a fent megadott jelentkezési határidőig. A regisztráció után elektronikus formában (emailben) küldik meg a számlát. A részvételi díj megfizetése kizárólag átutalással teljesíthető.

A jelentkezés a részvételi díj megfizetésével válik érvényessé. A képzésen való részvétel csak a részvételi díj előzetes megfizetésével lehetséges, a helyek lefoglalása pedig a befizetés sorrendjében történik. További információkat a varga.timea@agr.unideb.hu e-mail címen, vagy a következő telefonszámon: +36 52 508 444 / 88146 telefonszámon lehet szerezni. Regisztrálni itt lehet 2024.03.13-ig.

Megosztás

További híreink

Zümmögés: a méhlegelők jelentősége és szépsége

2024.06.14.

A kertészkedés nyugodt világában létezik egy olyan kifejezés, amely már első előfordulásakot is nagy feltűnést keltett – „méhlegelők”. De mi is pontosan a méhlegelő, és miért hallunk róla egyre gyakrabban? A garden-guide.com írása ennek az elbűvölő koncepciónak az eredetére, jelentőségére és gyakorlati vonatkozásaira fókuszál. Amely nemcsak szeretett beporzóink számára előnyös, hanem színt és életet ad kertjeinknek.

Biodiverzitás a középpontban: elindult "A mi sokszínű kertünk” kampány

2024.06.14.

Családok, iskolák és munkahelyek csatlakozását is várja “A mi sokszínű kertünk” kampány, a résztvevők között 3 millió forint értékben sorsolnak ki ajándékokat.

Partner

Folyékony, szerves (melasz–vinasz alapú) alaptrágyázás - jobb a növénynek, jobb a talajnak

2024.06.14.

Ma már elmondhatjuk, hogy jól működnek a folyékony és szervesanyag-alapú alaptrágyák. Hektáronként pár száz literes dózis nem okoz gondot a permetezőnek. A bedolgozással nem kell kapkodni. A technológia pedig lehet szilárd és folyékony kombinációja. Mutatunk erre példákat.

Megvan, hogy alakult a szójabab, a repce és a napraforgó termelése az év első felében

2024.06.14.

Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon május első hetében az ipari napraforgómag termelői ára 141,9 ezer forint/tonna (–7 százalék), a repcemagé 160,5 ezer forint/tonna (+2 százalék) volt.

Megvannak a húsmarhatartásra vonatkozó állatjóléti támogatás részletei, 10 milliárd forintra lehet pályázni

2024.06.14.

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága közzé tette az „Állatjóléti támogatás a húshasznú szarvasmarha ágazatban” című (KAP-RD31-1-24 kódszámú) pályázati felhívást

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

Partnerhírek
Partner

Folyékony, szerves (melasz–vinasz alapú) alaptrágyázás - jobb a növénynek, jobb a talajnak

2024.06.14.

Ma már elmondhatjuk, hogy jól működnek a folyékony és szervesanyag-alapú alaptrágyák. Hektáronként pár száz literes dózis nem okoz gondot a permetezőnek. A bedolgozással nem kell kapkodni. A technológia pedig lehet szilárd és folyékony kombinációja. Mutatunk erre példákat.

Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás