A CNH Industrial, a New Holland, a Case IH és a Steyr traktormárkák anyavállalata együttműködik az Intelsat műholdas vállalattal, hogy a gazdálkodók számára lehetővé tegyék a a gyors internet elérését. Azokon a mezőgazdasági területeken is, ahol nem áll rendelkezésre műholdas kommunikáció.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a Föld felszínének mindössze 33%-a fér hozzá a gyors mobilhálózatokhoz. Viszont a precíziós mezőgazdaság nem valósítható meg azokon a területeken, ahol hiányzik a műholdas kommunikáció.

A brazíliai CNH Industrial ügyfelei, amelyek mobilhálózati lefedettség nélküli mezőgazdasági területeken tevékenykednek, 2024 második felében egy Intelsat műholdas terminálon keresztül jutnak hozzá a gyors internethez. (Forrás: CNH)

A CNH Industrial célja, hogy a legtávolabbi mezőgazdasági területeken is gyors internet-hozzáférést biztosítson. Ezért működik együtt az Intelsat műholdas vállalattal. Ez az együttműködés lehetővé teszi a gépek számára az adatcserét és a GPS-funkciók használatát.

Brazil kezdeményezés

A kezdeményezés Brazília mezőgazdasági területein kezdődik, ahol a terület mindössze 19%-a fér hozzá a gyors mobilinternethez a ConectarAgro szerint. A ConectarAgro célja, hogy 4G internet-hozzáférést biztosítson Brazília távoli mezőgazdasági területein.

A gyors internet 2024 második felében válik elérhetővé ezeken a távoli mezőgazdasági területeken. A CNH márkakereskedők segítségével a brazil gazdálkodók egy Intelsat műholdas terminált telepíthetnek a traktorfülkébe.

A John Deere együttműködik a SpaceX-szel

A brazíliai bevezetést követően más területeket, köztük az Egyesült Államokat és Ausztráliát is célba veszik. A CNH nem az első mezőgazdasági gépgyártó, amely ilyen internetes megoldásokat kínál. Az év elején a John Deere partnerséget jelentett be a SpaceX-szel, hogy megoldásokat fejlesszen ki a precíziós mezőgazdaság számára olyan távoli területeken, ahol nincs internet-hozzáférés. Ez a bevezetés kis léptékben várhatóan az Egyesült Államokban és Brazíliában is megkezdődik.

(Forrás: futurefarming.com)

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Érzékeli a növényi stressz vészhelyzetben leadott jeleit

2024.06.16.

A növényi jelzőmolekulákat észlelő érzékelők kimutathatják, ha a növényeknek túl sok fényt vagy túl sok hőt kell eltűrniük, ha növényi stressz éri, illetve ha rovarok vagy mikrobák támadják meg őket. Az MIT és a Szingapúr-MIT Kutatási és Technológiai Szövetség (SMART) kutatói szén nanocsövekből készült szenzorpár segítségével olyan jeleket fedeztek fel, amelyek megmutatják, ha a növényeket stressz éri, például hő, fény vagy rovarok, illetve baktériumok támadása.

15 olyan növény, amelyet hangyák ellen lehet alkalmazni

2024.06.15.

A hangyákról ismert, hogy menedéket nyújtanak a rovaroknak, például a levéltetveknek és a fehérlegyeknek, és sok kárt okozhatnak a kertben. Ráadásul a hangyatelepek hatalmasak, és megakadályozhatják, hogy a pázsit egy részét használjuk! Szóval hogyan javítsuk ki? Olyan növények ültetésével, amelyek ellenségei a hangyáknak, és távol tartják őket.

Hatékony gépeket, eszközöket és megoldásokat mutatott be a KITE Zrt. Mezőfalván - képekkel

2024.06.15.

A KITE Zrt. idén is mozgó- és állógépbemutatóval vett részt a Mezőfalván rendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n, ráirányítva a figyelmet a legújabb technológiai fejlesztésekre és gépújdonságokra.

Itt a sajt, ami soha nem látott tehenet

2024.06.15.

A NewMoo, Ltd. élelmiszer-technológiai startup cég a „boldog tehén” világában debütál: növényi molekuláris gazdálkodást alkalmaz a sajtkészítéshez szükséges kazeinfehérjék előállítására. A kazein a tejfehérjék körülbelül 80%-át teszi ki. Az így létrejött termék költséghatékony, állatmentes és fenntartható módon teszi lehetővé a sajtkészítők számára, hogy ugyanazt a sajtélményt nyújtsák, mint a hagyományos, tejjel készült sajtok.

Pénz érkezik a termelőknek, 171 kérelemre 10,84 milliárd forintot kapnak

2024.06.15.

Pénz érkezik a termelőknek, a Vidékfejlesztési Program felhívásaiban újabb 171 kérelem vonatkozásában 10,84 milliárd forint értékben hozott támogatói döntéseket.

A legjobb 7 hazai egyetem között maradt a MATE a Quacquarelli Symonds elemzése alapján

2024.06.15.

Az előző években megszerzett helyezését tartva idén is a legjobb 7 magyar felsőoktatási intézmény közé került a MATE a Quacquarelli Symonds (QS) elemzőközpont 2025-ös világrangsorában.

Partnerhírek
Partner

Folyékony, szerves (melasz–vinasz alapú) alaptrágyázás - jobb a növénynek, jobb a talajnak

2024.06.14.

Ma már elmondhatjuk, hogy jól működnek a folyékony és szervesanyag-alapú alaptrágyák. Hektáronként pár száz literes dózis nem okoz gondot a permetezőnek. A bedolgozással nem kell kapkodni. A technológia pedig lehet szilárd és folyékony kombinációja. Mutatunk erre példákat.

Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás