A CNH Industrial, a New Holland, a Case IH és a Steyr traktormárkák anyavállalata együttműködik az Intelsat műholdas vállalattal, hogy a gazdálkodók számára lehetővé tegyék a a gyors internet elérését. Azokon a mezőgazdasági területeken is, ahol nem áll rendelkezésre műholdas kommunikáció.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a Föld felszínének mindössze 33%-a fér hozzá a gyors mobilhálózatokhoz. Viszont a precíziós mezőgazdaság nem valósítható meg azokon a területeken, ahol hiányzik a műholdas kommunikáció.

A brazíliai CNH Industrial ügyfelei, amelyek mobilhálózati lefedettség nélküli mezőgazdasági területeken tevékenykednek, 2024 második felében egy Intelsat műholdas terminálon keresztül jutnak hozzá a gyors internethez. (Forrás: CNH)

A CNH Industrial célja, hogy a legtávolabbi mezőgazdasági területeken is gyors internet-hozzáférést biztosítson. Ezért működik együtt az Intelsat műholdas vállalattal. Ez az együttműködés lehetővé teszi a gépek számára az adatcserét és a GPS-funkciók használatát.

Brazil kezdeményezés

A kezdeményezés Brazília mezőgazdasági területein kezdődik, ahol a terület mindössze 19%-a fér hozzá a gyors mobilinternethez a ConectarAgro szerint. A ConectarAgro célja, hogy 4G internet-hozzáférést biztosítson Brazília távoli mezőgazdasági területein.

A gyors internet 2024 második felében válik elérhetővé ezeken a távoli mezőgazdasági területeken. A CNH márkakereskedők segítségével a brazil gazdálkodók egy Intelsat műholdas terminált telepíthetnek a traktorfülkébe.

A John Deere együttműködik a SpaceX-szel

A brazíliai bevezetést követően más területeket, köztük az Egyesült Államokat és Ausztráliát is célba veszik. A CNH nem az első mezőgazdasági gépgyártó, amely ilyen internetes megoldásokat kínál. Az év elején a John Deere partnerséget jelentett be a SpaceX-szel, hogy megoldásokat fejlesszen ki a precíziós mezőgazdaság számára olyan távoli területeken, ahol nincs internet-hozzáférés. Ez a bevezetés kis léptékben várhatóan az Egyesült Államokban és Brazíliában is megkezdődik.

(Forrás: futurefarming.com)

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Új erősítést és szakembereket kapott a magyar erdőgazdálkodás - videóval

2024.07.22.

Nagy István agárminiszter a Soproni Egyetem Központi Tanévzáróján és az Erdőmérnöki Kar diplomaosztó ünnepségén méltatta az erdészeket.

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 90 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás