A CNH Industrial, a New Holland, a Case IH és a Steyr traktormárkák anyavállalata együttműködik az Intelsat műholdas vállalattal, hogy a gazdálkodók számára lehetővé tegyék a a gyors internet elérését. Azokon a mezőgazdasági területeken is, ahol nem áll rendelkezésre műholdas kommunikáció.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a Föld felszínének mindössze 33%-a fér hozzá a gyors mobilhálózatokhoz. Viszont a precíziós mezőgazdaság nem valósítható meg azokon a területeken, ahol hiányzik a műholdas kommunikáció.

A brazíliai CNH Industrial ügyfelei, amelyek mobilhálózati lefedettség nélküli mezőgazdasági területeken tevékenykednek, 2024 második felében egy Intelsat műholdas terminálon keresztül jutnak hozzá a gyors internethez. (Forrás: CNH)

A CNH Industrial célja, hogy a legtávolabbi mezőgazdasági területeken is gyors internet-hozzáférést biztosítson. Ezért működik együtt az Intelsat műholdas vállalattal. Ez az együttműködés lehetővé teszi a gépek számára az adatcserét és a GPS-funkciók használatát.

Brazil kezdeményezés

A kezdeményezés Brazília mezőgazdasági területein kezdődik, ahol a terület mindössze 19%-a fér hozzá a gyors mobilinternethez a ConectarAgro szerint. A ConectarAgro célja, hogy 4G internet-hozzáférést biztosítson Brazília távoli mezőgazdasági területein.

A gyors internet 2024 második felében válik elérhetővé ezeken a távoli mezőgazdasági területeken. A CNH márkakereskedők segítségével a brazil gazdálkodók egy Intelsat műholdas terminált telepíthetnek a traktorfülkébe.

A John Deere együttműködik a SpaceX-szel

A brazíliai bevezetést követően más területeket, köztük az Egyesült Államokat és Ausztráliát is célba veszik. A CNH nem az első mezőgazdasági gépgyártó, amely ilyen internetes megoldásokat kínál. Az év elején a John Deere partnerséget jelentett be a SpaceX-szel, hogy megoldásokat fejlesszen ki a precíziós mezőgazdaság számára olyan távoli területeken, ahol nincs internet-hozzáférés. Ez a bevezetés kis léptékben várhatóan az Egyesült Államokban és Brazíliában is megkezdődik.

(Forrás: futurefarming.com)

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

A NAK-elnökkel erősödött a magyar küldöttség és a gazdák érdekképviselete az Európai Parlamentben

2024.06.21.

A legutóbbi Európa Parlamenti választás merősítette a gazdák érdekérvényesítését az EU központjában, és az agrárium is hangsúlyosabban jelenhet meg az Európai Parlament napirendjén – közölte Nagy István agrárminiszter.

Sivatagból az otthonainkba: 5 gyakorlati tipp a pozsgás növények beltéri gondozásához

2024.06.21.

Akinek volt valaha jáde növénye, és nem tudott rájönni, miért hullanak le folyamatosan a levelei, vagy miért zsugorodott össze váratlanul egy rutin öntözés után, akkor értékelni fogja a poszgás növények gondozására vonatkozó tanácsokat. Ezek a hasznos tippek mindent tartalmaznak, amit tudni kell a beltéri életben tartásukhoz, a megfelelő öntözéstől és fénytől a legjobb talajtípusig.

Ez már nem játék, két vármegyére harmadfokú riasztást adtak ki mára

2024.06.21.

Pénteken változó vastagságú és mennyiségű fátyolfelhőzet, illetve szaharai por szűri, zavarja a napsütést. Emellett az ország északi, északkeleti harmadán az alacsonyabb szintű felhőzet fokozatosan csökken, gomolyosodik. Csapadék estig általában nem lesz, de a nyugati, délnyugati határvidékre már estefele kis eséllyel besodródhat zápor, zivatar. A keleties irányú szél elkezd déli irányba fordulni és helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható. A déli országrészben lesz a legmelegebb. Késő estére 22 és 31 fok közé hűl le a levegő. Bács-Kiskun és Csongrád vármegyében harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Áder János szerint víztározók és csatornák kellenek az árvíz elleni védekezéshez

2024.06.21.

A következő generációnak alkalmazkodnia kell a megváltozott életkörülményekhez a mindennapi életben, és az energia- és vízgazdálkodás szempontjából is - mondta Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Bővül a kínálat Keszthelyen: Növényvédelmi szakmérnök képzés indul az ősszel

2024.06.21.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Növényvédelmi Intézete posztgraduális képzés keretében lehetőséget nyújt agrárszakemberek számára növényvédelmi szakmérnöki szakirányú továbbképzési szakon.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás