Növénykondicionálás és növénytáplálás Huminisz Technológiával

„Növénykondicionálás és növénytáplálás Huminisz Technológiával” címmel tart előadást Pais István, a Huminisz Kft. ügyvezetője és kereskedelmi vezetője, a Magro KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozatán. Előadásában a saját gazdaságában is megtapasztalt ok-és szakszerű gazdálkodást mutatja be, úgy, hogy a költségek és a várható hozamok optimalizálását gyakorlati oldalról részletezi. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk vele.

Pais István (ügyvezető, kereskedelmi vezető Huminisz Kft.)
Pais István (ügyvezető, kereskedelmi vezető Huminisz Kft.)

Milyen célokat tűztek ki maguk elé a cég megalapításakor?

A Huminisz Kft. azzal a céllal jött létre, hogy természetes alapú, környezetbarát, mégis hatékony és versenyképes, a hazai termelők igényeinek megfelelő kiváló ár/érték aránnyal rendelkező növénykondicionálókat, valamint lombtrágyákat állítson elő.

Milyen érvek szólnak a növénykondicionáló termékek használata mellett?

A növénykondicionáló készítmények közül szakmai szempontból a huminsavak és fulvosavak alkalmazása feltétlenül ajánlott ősszel is, mivel ezek általános vitalizáló, „stresszkezelő” hatásuk révén beindítják a növény élettani folyamatait. A Kondisol-termékcsalád tagjai (Kondisol, Kondisol N, Kondisol B+S) a benne található huminanyagokkal, enzimekkel, koenzimekkel, aminosavakkal, egyéb szerves vegyületekkel harmonikus módon stimulálják, támogatják a kezelt növények élettani folyamatait, emellett növeli azok stresszkezelő képességét. Ez csupán egy, de kétségtelenül fontos hatása készítményeinknek.

Növénykondicionáló készítményeink alkalmazásával növelni tudjuk a termés minőségét, mennyiségét és eltarthatósági idejét, ráadásul egészségesebb, tápanyagokban dúsabb és ízletesebb szőlőt, gyümölcsöt szüretelhetünk, zöldséget, burgonyát szedhetünk.

A Huminisz-technológia másik pillére a növények számára a mikro- és makroelemeket jól felvehető formában tartalmazó – jelenleg 15 taggal rendelkező- Solvitis lombtrágyák.

Kombinált kijuttatás (Kondisol+Solvitis) esetén a mikro- és mezoelemek felvétele a növény számára hatékonyabb, hasznosulásuk jobb lesz.

A III. Kukorica és Búza Konferenciasorozat a 2 fő szántóföldi növényünk termesztéstechnológiai újdonságait mutatja be
A III. Kukorica és Búza Konferenciasorozat a 2 fő szántóföldi növényünk termesztéstechnológiai újdonságait mutatja be

Milyen terveik vannak a közeli jövőben?

Gyártó és forgalmazó vállalkozásként közvetlen rálátásunk van a piaci folyamatokra és igyekszünk is a termelői igényeknek megfelelni. Folyamatosan dolgozunk új fejlesztéseken, termékpalettánk évről-évre bővül. A múlt évben jelent meg a piacon a 3-20-3 NPK-lombtrágyánk, a növény számára gyors és ugyanakkor tartamhatással is bíró foszfortartalommal. Termelőpartnereink visszajelzése és saját tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy 2018. évben az új Solvitis MAGNETO, a Solvitis CAN, és a Solvitis SN termékekkel bővített technológiánk üzemi szinten nagyon sikeresen vizsgázott.
A magas hatóanyag-tartalom önmagában kevés, ez mind a 20 termékünk esetében jó felvehetőséggel is párosul.
Fontos tudni, hogy a növénykondicionálásnak nem szükséges véget érnie késő tavasszal, vagy a nyári időszakban, hanem van létjogosultsága ősszel is. Különösen akkor, ha nem optimálisak az időjárási körülmények, ahogy az idén augusztusban, szeptemberben és októberben is tapasztalható volt. A repce őszi, 2-4-6 leveles állapotban, növénykondicionálóval történő kezelése – többek között – homogenizálja az állományt.

Cégünk gazdálkodása transzparens, önerőből finanszíroztuk ezidáig beruházásainkat. 2015 augusztusában költözött a cég a Gyenesdiási Ipari park területére, ahol már egy teljesen új, korszerű technológia került kialakításra. Az idei évben egy új csarnok felépítésével jelentősen növeltük gyártó és tárolókapacitásunkat.

A Huminisz Kft. kereskedelempolitikájában továbbra is meghatározó szempont termékeink szakmai alapon történő bemutatása, hiteles és korrekt képviselete. Ennek egy fóruma lesz a Magro KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozata.

Tudjon meg még többet a Huminisz-technológiáról és hozzon ki többet a földjéből!

Ehhez jöjjön el a III. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozatra,
Kaposvárra 2018. december 13-án vagy Debrecenbe 2019. január 17-én,
ahol az agrárszakma kiváló eladói számolnak be a kukorica és a búza termesztéstechnológiai újdonságairól, és adnak tanácsokat a korszerűbb és hatékonyabb termesztéshez.

További információ és regisztráció a rendezvényre a konferencia hivatalos oldalán:
https://www.magro.hu/konferencia/
Share Button

Kapcsolódó cikkek

Lombtrágyázás a gyümölcsösben! Növényeink a tápanyag java részét a gyökéren keresztül veszik fel, így a tápanyag-utánpótlásban a lombtrágyázásnak minimális szerepe van. De akkor mir...
Kiemelkedő eredmények őszi káposztarepcében és ősz... A Huminisz Kft. évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a huminsavas növénykondicionálás területén. Cégünk a piac egyik meghatározó szereplőjeként font...
Egy hihető ígéret: a Huminisz-technológia 11,5% tö... Nehéz a gazdálkodók dolga, ha az inputgyártók és -forgalmazók szédítő ígéretei között akar eligazodni. Mekkora termésnövekedés elérése a reális egy új...
Legális energiabomba a növényekre A növénykondícionáló termékek használatával lényegesen javul a növény vízfelvétele és vízhasznosítása. Egyrészt nagyobb lesz a gyökértömeg, másrészt k...
A Huminisz hozamnövelő eredményei kukoricában és n... A Huminisz Kft. évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a huminsavas növénykondicionálás területén. A piac egyik meghatározó szereplőjeként fontos fela...
A cukorrépánál, szójánál és burgonyánál is nagy do... A Huminisz Kft. a huminsavas növénykondicionálás egyik szakértője Magyarországon. Fontos feladatának tekinti, hogy a termelőket szakmailag hiteles inf...