spin

Az oldal töltődik, kérjük, várjon.

Ön is több nyereséget szeretne?
5 termelőből 4 nem tud ezekről:
ismerje meg a legújabb technológiákat a

II. Kukorica és Búza Konferenciákon!

Kaposvár 2017.12.14
Debrecen 2018.01.18
Regisztráció

Miről lesz szó?

Miért termelnek nyugaton másfélszer annyi kukoricát vagy búzát hektáronként, mint itthon? Hogyan lehet elérni azt a hatékonyságot? Az előadások részletezik a legújabb tudnivalókat, a legfrissebb kutatások eredményeit a talajelőkészítéstől a betakarításig. Garantáljuk, hogy még az „öreg rókák” is sok újdonságot fognak hallani.

Kiknek szól?

Azoknak a fiatal gazdáknak és kezdő termelőknek, akik keresik a legjobb megoldásokat, többet és hatékonyabban akarnak termeszteni, mint az elődeik. Azoknak, akik nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, de talán pont ezért a megszokásaik rabjai és nem mondtak le arról, hogy egyszer utolérjék termelékenységben a nyugatot.

Mitől különleges?

Itt nem egy cég termékbemutatóját láthatja, hanem teljes körű képet kap a talajelőkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem legmodernebb és leghatékonyabb lehetőségeiről, hogy így választhassa ki az optimális megoldást a problémájára.

Miért érdemes eljönnie?

A hallott gyakorlati tanácsokat és az információt a legfrissebb technológiai újdonságokról már tavasszal alkalmazhatja, hogy 2018-ban még eredményesebben gazdálkodhasson. Ráadásul minden résztvevő garantált ajándékot kap és értékes nyereményeket is kisorsolunk közel 1 millió forint értékben.

Kiknek javasoljuk

 • • gazdálkodók, termelők
 • • családi gazdálkodók, őstermelők
 • • agrár vállalatok döntéshozói
 • • gépforgalmazók, inputgyártó vállalatok képviselői
 • • integrátorcégek képviselői
 • • szaktanácsadók
 • • agrárszervezetek képviselői számára.

PROGRAM

Részletesen végigvesszük mind a kukorica, mind a búza teljes termesztési ciklusát többféle nézőpontból. Piacvezető cégek és kisebb vállalkozások is bemutatják megoldásaikat, köztük olyan újdonságokat, amikről eddig szinte biztos, hogy nem hallott. Az egyetemi helyszínek pedig garantálják a szakmai hitelességet, minőséget, a tárgyilagosságot és az elhangzottak megalapozottságát. Témáink:

 • Hogyan orvosoljuk az aszály okozta problémákat már a vetőmagválasztáskor?
 • Milyen pluszt tudnak hozzátenni az organikus készítmények a kukorica tápanyagellátásához?
 • Mire számíthatunk, ha élő algás lombtrágyát használunk a gabonatermesztésben?
 • Hogyan érjük el, hogy a kijuttatott nitrogén mennyisége pont annyi legyen, amennyit a növény igényel?
 • Milyen változások tapasztalhatók a kukorica kártevői között és hogyan védekezzünk ellene?
 • Hogyan nyerjünk milliókat csupán csak az értékesítés jobb időzítésével?
 • Melyek a legnagyobb hibák, amiket a terménytárolásban elkövetünk?
 • Mire figyeljünk a szárítás és tisztítás során?
 • Mik azok a legfontosabb tények, amiket mindenkinek tudnia kellene a kultivátorozással kapcsolatban?
 • Mit jelent és mit eredményezhet a csúcstechnika alkalmazása a szántóföldi növénytermesztésben?
 • Öntözni pedig előbb-utóbb muszáj le, de hogyan kezdjünk a rendszer kialakításához?
 • Hogyan tudjuk 3D-ben monitorozni a talajnedvességet és mit kezdjünk a kapott adatokkal?

Olvassa el részletes programunkat!

Köszöntő és Megnyitó

Köszöntő és MegnyitóAz eseményt megnyitja: Bóné Tímea – főszervező, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapítója, Prof. Dr. Tossenberger János – házigazda, a Kaposvári Egyetem mb. kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettese, az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánja, és a Nitrogénművek Zrt. egyik vezető szaktanácsadója - az esemény főtámogatója

Mi történik akkor, ha a hőség és a szárazság szinte minden szezonban előfordul?

Mi történik akkor, ha a hőség és a szárazság szinte minden szezonban előfordul?A Debreceni Agrártudományi Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási Karon végzett agrármérnök szakon, majd pár évvel később elvégezte a növényorvosi mesterképzést is. Közel 20 éve a kutatás-fejlesztés területén dolgozik. A mezőgazdaság számára fontos növényekkel foglalkozik (kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce, ciroknövény). Pályája kezdetén a szülővonalak nemesítésében és szelekciójában dolgozott. A nemesítési munkát követően figyelme a végtermékre irányult, ezért a termékfejlesztésben folytatta pályafutását. Előadásában bemutatja a gazdálkodók számára az egyik legnagyobb jelenkori kihívást jelentő hőség- és szárazságstressztűrés témakörét a kukorica esetében, valamint ismerteti az erre kidolgozott megoldási javaslatot.

A növénytermesztés eredményességének növelése a genetika és az informatika segítségével

A növénytermesztés eredményességének növelése a genetika és az informatika segítségévelGödöllői Agráregyetemen végtett agrármérnök, termékfejlesztő mérnök, 20 éve dolgozik a vetőmag kereskedelemben. Értékesítőként a legfontosabb szempont az volt számára, hogy olyan fajtákat ajánljon partnereinek, amelyek a nagyobb haszon lehetőségét biztosítják számukra. A termékfejlesztés területén 5 éve azon munkálkodik, hogy a kísérleteikből származó széleskörű információkra alapozva, a hazai éghajlati adottságoknak és termelői elvárásoknak legjobban megfelelő hibrideket ajánlhassák értékesítő kollégái a saját partnereiknek. Az előadásában néhány példán bemutatja a genetikai innovációk terméseredményekre gyakorolt hatását. Kitér arra is, hogy a hibridekről rendelkezésre álló információk a digitális technológia használatával kiegészülve, hogyan segíthetik a hatékonyabb kukorica termesztést.

A Genezis technológia finomhangolása

A Genezis technológia finomhangolásaNövénytermesztő mérnök, mérnöktanár. 12 év oktatás után, 20 éve került az agrokémia szakmába. Értékesítési területen is dolgozott, de 8 éve tápanyag utánpótlási szakértéssel, szaktanácsadással foglalkozik. Szakterülete a szántóföldi növények növény és táj specifikus táplálása. Feladata szántóföldi kísérletek beállítása, felügyelete, technológia és termék fejlesztés, valamint szaktanácsadás. Előadásában kísérleti tapasztalatait osztja meg. Terméseredmények és ezzel párhuzamosan a tápanyag utánpótlási trendek összehasonlítása a fejlett európai országok gyakorlatával. Hol és miért éppen itt tartunk ma? Mik a korlátaink? (éghajlat-változás, nitrát rendelet, szakmai szokások stb.) Milyen lehetőségek rejlenek a növény és táj specifikus tápanyag utánpótlási technológiákban? Mire érdemes különösen odafigyelni őszi búza és kukorica termesztésekor? Mi az, hogy „nem szokványos technológia”?

Organikus készítmények jelentősége a kukorica tápanyag utánpótlásában

Organikus készítmények jelentősége a kukorica tápanyag utánpótlásábanAgrármérnök, szaktanácsadó, közel 20 éve kiemelt figyelmet fordít a szántóföldi és kertészeti kultúrák korszerű tápanyag utánpótlási technológiáinak feltérképezésére, honi adaptációjára. A fenntartható gazdálkodás alapelveit szem előtt tartva, munkája során a talajok termőképességének fokozására helyezi a hangsúlyt. Partnereivel hosszú távú szakmai alapú együttműködésre törekszik. Előadásában a legmodernebb szerves alapú növényi tápanyagok felhasználásában rejlő lehetőségeket mutatja be.

3D talajnedvesség monitoring rendszer fejlesztése a víztakarékos agrotechnika és a termésbiztonság fokozása érdekében

3D talajnedvesség monitoring rendszer fejlesztése a víztakarékos agrotechnika és a termésbiztonság fokozása érdekébenAz Elcom Kft., több mint 5 éve foglalkozik talajnedvesség monitorozással. Az emberiség élelmezése szempontjából döntő fontosságú és sérülékeny vízbázisok egyike a talajnedvesség. Előrejelzések alapján a jövőben egyre több embert kell élelmiszerrel ellátni, szélsőséges időjárási feltételek, romló talajtermékenység, és csökkenő termőterületek mellett. A csapadékhiány mérsékelhető öntözéssel, de az édesvíz készletek szennyeződése és fogyása a takarékos vízgazdálkodásra int. A talajnedvesség jobb ismerete, monitorozása megteremtheti az alapot a fenntartható és kevésbé vízpazarló gazdálkodási módok megválasztásához, ami által fokozható a termésbiztonság és biztosabbá válhat az árbevétel. Az előadásban bemutatásra kerülnek a jelenleg elért eredmények és az a modell kísérlet, amely megalapozza a további fejlesztéseket.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatás

Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatásA távérzékelés és a szántóföldi kultúrák tápanyagutánpótlásának kapcsolatával foglalkozó agrármérnök. Tapasztalatait Franciaországban egy a fejtrágyázást optimalizáló, preciziós szolgáltatás működtetése és értékesítése során szerezte. Diplomamunkájában a rendszer technológiai hátterének hazai hasznosíthatóságát vizsgálta. Magyarországon 3 éve foglalkozik a termelők számára is elérhető precíziós megoldások fejlesztésével. Előadásában a távérzékelés, valamint az őszi kalászosok és a repce fejtrágyázásának összekapcsolását mutatja be.

A kukorica kártevő-spektrumának és az ellenük irányuló védekezés technológiák változása napjainkban

A kukorica kártevő-spektrumának és az ellenük irányuló védekezés technológiák változása napjainkbanNövényvédelmi entomológus, családi gazdálkodó. Kutatási területe a szántóföldi növények, kiváltképp a kukorica ízeltlábú kártevőinek ökológiai sajátságai, ill. az ellenük irányuló védekezés lehetőségei. Az Agrofórum folyóirat szerkesztőbizottsági tagja, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Somogy megyei szervezetének alelnöke, a Dr. Szelényi Gusztáv Emlék Alapítvány kitüntetettje. A "Szántóföldi növények kártevői" (2016) és a "Kártevők elleni védekezés lehetőségei" (2017) című szakkönyvek, ill. számos hazai és nemzetközi publikáció szerzője. A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karán a növénytermesztés, a növényvédelem és a növényvédelmi állattan tárgyak felelős oktatója. Előadásában a magyarországi kukoricatermesztés állati károsító helyzetéről és a fellépésükre adható védekezés-technológiai lehetőségekről fog beszámolni.  

Egyedi problémákra egyedi megoldások a Belchim-től

Egyedi problémákra egyedi megoldások a Belchim-tőlAgrárkémikus-agrármérnök végzetséggel és 16 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. Munkáim során jelentős ismereteket szereztem a mezőgazdasági termelésben, kereskedelemben és multinacionális vállalatoknál. A megszerzett tapasztalatokkal segítem a termelésben dolgozó partnereimet a növényvédelmi problémáik megoldásában. Fontosnak tartom, hogy a növényvédelmet komplex rendszerként kezeljük, hogy a mezőgazdasági termelés hosszútávon fenntartható maradjon.

Gabonaértékesítések optimális időzítése, azaz hogyan győzzük le a piacot

Gabonaértékesítések optimális időzítése, azaz hogyan győzzük le a piacotKözgazdász, a Magro.hu mezőgazdasági piactér társalapítója és -tulajdonosa, valamint ügyvezetője. Élelmiszeripari és agrárkutatásokat vezetett 20 éven át. Fő elemzési területe a gabonapiac, azon belül a kukorica és a búza árváltozása. Előadásának témája a szabadpiaci gabonaértékesítés. Azt mutatja be, hogyan lehet az éves átlagár felelti áron értékesíteni egy olyan környezetben, amikor a gabonatermesztők tonnánként 5 ezer forint elmaradt hasznot produkálnak az értékesítéseik során. A titok a jó időzítésben rejlik. Ennek módját mindenki megtanulhatja az előadás végére.

Ebédszünet és kapcsolatépítés

Ebédszünet és kapcsolatépítés
 • Finom szendvicsekkel és frissítő üdítőkkel kínáljuk a résztvevőket.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • És lesz idő arra is, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Hogyan válik pénzügyi haszonná az információ?

Hogyan válik pénzügyi haszonná az információ?Agrármérnök, agrárközgazdász, agrár és élelmiszeripari vállalkozások finanszírozási szakértője. 20 éves pályafutását a takarékszövetkezeti szektorban kezdte, ezt követően Európai Uniós forrásból finanszírozott mezőgazdasági beruházásokkal foglalkozott. Alapító tagja, vezetője volt az Erste Bank agrárközpontjának, ahol feladata a bank agrárfinanszírozási koncepciójának kiépítése és a piaci részesedés megduplázása volt. Ez évtől irányítja a Takarékszövetkezeti integráció Agrár Igazgatóságát, amely egy szakmai műhelyt, agrárgazdasági termékfejlesztést és értékesítési hálózatot foglal magába. Az ágazat pénzügyi versenyképességének elkötelezett támogatója.

Miért válasszunk acél könnyűszerkezetet a biztonságos terménytároláshoz?

Miért válasszunk acél könnyűszerkezetet a biztonságos terménytároláshoz?Okl. építőmérnök, tartószerkezeti tervező, a könnyűszerkezetes acél termékek és épületrendszerek területén 20 év szakmai tapasztalattal rendelkezik. A Swedsteel cég hazai gyártósorain a legfejlettebb technológiával állítja elő könnyűszerkezetes acél termékeit, és biztosít hozzá magas színvonalú vevői támogatást. Az acél, mint építési termék előnyös műszaki tulajdonságai az agráriumban, így a terménytárolásban is kiemelkedő szerepet kapnak. De pontosan melyek ezek?

A szántóföldi kultivátorokra alapozott talajművelés lehetőségei és korlátai

A szántóföldi kultivátorokra alapozott talajművelés lehetőségei és korlátaiAgrármérnök, tápanyaggazdálkodási és növényvédelmi szakmérnök. Doktori fokozatát 2016-ban szerezte, kutatási területe a tarlógondozás, valamint a talajtakarás és a takarónövények alkalmazása volt. 2001 óta vezeti a Vaderstad magyarországi leányvállalatát. Kollégáival együtt szerepe volt a talajkímélő és klímakár-csökkentő talajművelési és vetési technológia hazai gyakorlati adaptációjában.  

A csúcstechnika szerepe és alkalmazásának előnyei a szántóföldi növénytermesztésben

A csúcstechnika szerepe és alkalmazásának előnyei a szántóföldi növénytermesztésbenAgrármérnök, precíziós növénytermesztési szakember, a Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi docense. 1998 óta foglalkozik a helyspecifikus növénytermesztéssel. Az Axiál Kft.-ben a precíziós gazdálkodási csoport tevékenységének szakmai és operatív koordinálását végzi. Előadásában a csúcstechnikában – műholdas navigáció, távérzékelés, térinformatika – rejlő lehetőségeket, illetve azok szántóföldi növénytermesztésben való használatával járó előnyöket ismerteti.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Riela – anyagmozgatás, szárítás és tisztítás egy kézből

Riela – anyagmozgatás, szárítás és tisztítás egy kézből

Az öntözés, mint fejlesztési irány, agronómiai, gazdasági és üzemeltetési kérdések áttekintése

Az öntözés, mint fejlesztési irány, agronómiai, gazdasági és üzemeltetési kérdések áttekintéseAgrármérnök és vízgazdálkodási szakmérnök. Az agráriumban, a vízügyi hivatalban valamint a szántóföldi öntözőrendszerek kereskedelmében eltöltött több mint 10 év során közelről megismerhette az ágazat működését, problémáit illetve az abban rejlő lehetőségeket. Előadásának célja, hogy az öntözésfejlesztést tervező, vagy annak gondolatával egyelőre csak kacérkodó gazdálkodók átfogó képet kapjanak az öntözés előnyeiről, a legfontosabb tervezési szempontokról illetve általában az ágazat aktualitásairól és jövőjéről.

Magro.hu Nyereménysorsolás, a nyeremények átadása, fotózkodás

A helyszíneken, a nap végén kisorsoljuk a résztvevők között a következő értékes nyereményeket:
 • Egy értékes ajándékcsomagot a Nitrogénművek Zrt. felajánlásából. Tartalma: helyszínenként 3-3 ajándékcsomag, benne nagyobb értékű ajándékokkal, pl: powerbank, pendrive, kerámia termosz, könyv, gumicsizmatartó.
 • 3 zsák CLIMACONTROL3 (KWS 4484, KAMPARIS, KONFITES) szemes hibridkukorica vetőmagot, 120.000 Ft értékben a KWS Magyarország Kft. felajánlásával.
 • 5 zsák (5 hektár) DCM Startec (7,5-22-4+ 10 SO3+1,5 Zn+0,5Fe+0,5 Mn) szerves trágyát (mikrogranulátumot), 100.000.-Ft értékben a Grámen Kft. jóvoltából, melynek segítségével erősebb gyökérképződés és ezzel együtt a növény gyorsabb fejlődése érhető el.
 • 2 zsák (50e szemes) LG 30.369 – LIMANOVA szemes kukorica hibrid vetőmagot 80.000 Ft értékben a Limagrain CE SE Magyarországi Fióktelepének jóvoltából. Az alábbi vetőmag az elmúlt három évben a legnagyobb területen vetett LG kukorica hibrid Magyarországon! Termőképessége, tenyészideje és alkalmazkodó képessége lehetővé teszi, hogy bármely gazdaságban gerincét képezze a kukorica vetésszerkezetnek. Stressztűrő képességét aszályos években, kiváló termőképességét kedvező évjáratokban bizonyította.
 • 100.000 Ft értékű NS420 kukorica vetőmagot az Alta Genetics Kft. jóvoltából, illetve a saját „regisztráljon-nyerjen” akciójukban 50.000 Ft értékű NS420 kukorica vetőmagot. Az NS420 kiemelkedő termőképességű, kettős hasznosítású hibrid. Hideg és hőségtűrő képessége, valamint korai vethetősége teszi széles körben kedveltté.
 • Pintér Csaba – Kazinczi Gabriella: Gyommagfotók c. könyvéből 10 db –ot a Kaposvári Egyetem jóvoltából. A kiadvány Pintér Csaba fotóival és Kazinczi Gabriella szakmai szövegével, szakszerű gyomfaj ismeretével ellátott dekoratív fotóalbum. A könyvben 172 gyomnövényfaj szaporító készlete, 58 színes fotótáblán kerül bemutatásra. Az album a laikusok számára is szemet gyönyörködtető, a szakemberek számára pedig fontos ismereteket adó munka.
 • Egy értékes ajándékcsomagot az AXIÁL Kft. felajánlásából, amelynek a tartalma a következő: 1 db limitált példányszámú AXIÁL szakácskönyv, melyben a bajai vállalkozás kollégáinak jól bevált receptjei találhatók meg. A leírások között Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének bajai halászlé receptje is megtalálható. 1 db AXIÁL logózott termosz, amely jó szolgálatot tehet az egész napos munka, kirándulás vagy épp vadászat során is. 1 db Axiálos szervizszerelőt ábrázoló 16 Gb-os pendrive, hogy a legfontosabb dokumentumok mindig kéznél legyenek. 1 db „Szívvel, lélekkel” feliratos Axiálos, nyakba akasztható kulcstartó, mely a cég 25 éves jubileuma alkalmából készült, korlátozott darabszámban.

Köszöntő és Megnyitó

Köszöntő és MegnyitóAz eseményt megnyitja: Bóné Tímea – főszervező, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapítója, Dr. Komlósi István - házigazda, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja, valamint Kotormán István, a Swedsteel-Metechno Kft. fejlesztési vezetője, egyben a debreceni esemény főtámogatója.

A magyar kukoricatermesztés eredményei európai összehasonlításban

A magyar kukoricatermesztés eredményei európai összehasonlításbanAlapítója a debreceni – Európában egyedülálló – szántóföldi komplex tartamkísérletnek. Több külföldi és hazai egyetem díszdoktora, az Ukrán Tudományos Akadémia külső tagja. MTA-díjas „Kukoricatermesztés” c. könyvét angol, spanyol, orosz és ukrán nyelven tankönyvként is használják. Előadásában a növénytermesztési tényezők kölcsönhatásairól, a kutatások legújabb eredményeiről, a precíziós kukoricatermesztésről számol be.

Mi történik akkor, ha a hőség és a szárazság szinte minden szezonban előfordul?

Mi történik akkor, ha a hőség és a szárazság szinte minden szezonban előfordul?A Debreceni Agrártudományi Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási Karon végzett agrármérnök szakon, majd pár évvel később elvégezte a növényorvosi mesterképzést is. Közel 20 éve a kutatás-fejlesztés területén dolgozik. A mezőgazdaság számára fontos növényekkel foglalkozik (kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce, ciroknövény). Pályája kezdetén a szülővonalak nemesítésében és szelekciójában dolgozott. A nemesítési munkát követően figyelme a végtermékre irányult, ezért a termékfejlesztésben folytatta pályafutását. Előadásában bemutatja a gazdálkodók számára az egyik legnagyobb jelenkori kihívást jelentő hőség- és szárazságstressztűrés témakörét a kukorica esetében, valamint ismerteti az erre kidolgozott megoldási javaslatot.

A növénytermesztés eredményességének növelése a genetika és az informatika segítségével

A növénytermesztés eredményességének növelése a genetika és az informatika segítségévelGödöllői Agráregyetemen végtett agrármérnök, termékfejlesztő mérnök, 20 éve dolgozik a vetőmag kereskedelemben. Értékesítőként a legfontosabb szempont az volt számára, hogy olyan fajtákat ajánljon partnereinek, amelyek a nagyobb haszon lehetőségét biztosítják számukra. A termékfejlesztés területén 5 éve azon munkálkodik, hogy a kísérleteikből származó széleskörű információkra alapozva, a hazai éghajlati adottságoknak és termelői elvárásoknak legjobban megfelelő hibrideket ajánlhassák értékesítő kollégái a saját partnereiknek. Az előadásában néhány példán bemutatja a genetikai innovációk terméseredményekre gyakorolt hatását. Kitér arra is, hogy a hibridekről rendelkezésre álló információk a digitális technológia használatával kiegészülve, hogyan segíthetik a hatékonyabb kukorica termesztést.

Őszi búza és kukorica Genezis technológiája és eredményessége

Őszi búza és kukorica Genezis technológiája és eredményességeOkleveles agrármérnök, 2004 óta dolgozik szaktanácsadóként a Nitrogénművek Zrt. szaktanácsadási csoportjában, de több évet üzletkötőként is dolgozott a Genezis Partnerhálózatban. Gazdaságok számára sok ezer hektáron adott és ad szaktanácsot, nyújt terméktámogatást, valamint számtalan tápanyag-utánpótlási kísérlet beállítását, felügyeletét is végzi. Az elmúlt évek őszi búza és kukorica Genezis kísérleti eredmények tükrében tartja meg előadását. Genezis technológiával elért eredmények elemzése és összehasonlítása hazai üzemi technológiák eredményeivel, valamint néhány európai ország tápanyag-utánpótlási és termés eredményével, gyakorlatával. Tennivalók, lehetőségek és műtrágya ajánlat a még eredményesebb őszi búza és kukorica termesztésért.

Alternatív tápanyag-utánpótlás szélsőséges időjárási körülmények között

Alternatív tápanyag-utánpótlás szélsőséges időjárási körülmények között2002-ben végzett Keszthelyen agrármérnökként, majd másoddiplomáját is a Balaton parti városban szerezte minőségügyi szakmérnökként. 16. éve dolgozik a Natur Agro Hungária Kft. keretein belül, ahol az első években a Dél-Dunántúli régióban, mint a cég szaktanácsadója dolgozott, majd az évek előre haladtával a marketing és szakmai feladatok koordinálása is feladatai közé tartozik. Legnagyobb szakmai sikerének a levél analízis szolgáltatás bevezetését, annak újbeli megismertetését tartja. Ma már több ezer ilyen vizsgálatot végeznek és értékelik ki ezeket annak érdekében, hogy a legjobb technológiai megoldásokat tudják javasolni a több mint 1500 partnerüknek.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatás

Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatásA távérzékelés és a szántóföldi kultúrák tápanyagutánpótlásának kapcsolatával foglalkozó agrármérnök. Tapasztalatait Franciaországban egy a fejtrágyázást optimalizáló, preciziós szolgáltatás működtetése és értékesítése során szerezte. Diplomamunkájában a rendszer technológiai hátterének hazai hasznosíthatóságát vizsgálta. Magyarországon 3 éve foglalkozik a termelők számára is elérhető precíziós megoldások fejlesztésével. Előadásában a távérzékelés, valamint az őszi kalászosok és a repce fejtrágyázásának összekapcsolását mutatja be.

A nitrogén tápanyag-utánpótlás múltja, jelene és jövője

A nitrogén tápanyag-utánpótlás múltja, jelene és jövője2 éve kezdte meg pályafutását a családi vállalkozásban. Mindig is érdekelte a növénytermesztés. Nővére, Gabriella és menedzsmentje több mint 10 éve vezeti a Polgári Agrokémia Kft.-t. A tapasztalati tudást és háttértámogatást ők biztosítják. Rengeteg külföldi szakirodalmat olvas és célul tűzte ki, hogy a leghatékonyabb módszereket eljuttatja a hazai termelőkhöz.

Egyedi problémákra egyedi megoldások a Belchim-től

Egyedi problémákra egyedi megoldások a Belchim-tőlAgrárkémikus-agrármérnök végzetséggel és 16 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. Munkáim során jelentős ismereteket szereztem a mezőgazdasági termelésben, kereskedelemben és multinacionális vállalatoknál. A megszerzett tapasztalatokkal segítem a termelésben dolgozó partnereimet a növényvédelmi problémáik megoldásában. Fontosnak tartom, hogy a növényvédelmet komplex rendszerként kezeljük, hogy a mezőgazdasági termelés hosszútávon fenntartható maradjon.

Gabonaértékesítések optimális időzítése, azaz hogyan győzzük le a piacot

Gabonaértékesítések optimális időzítése, azaz hogyan győzzük le a piacotÉlelmiszeripari és agrárkutatásokat vezetett 20 éven át. Fő elemzési területe a gabonapiac, azon belül a kukorica és a búza árváltozása. Előadásának témája a szabadpiaci gabonaértékesítés. Azt mutatja be, hogyan lehet az éves átlagár felelti áron értékesíteni egy olyan környezetben, amikor a gabonatermesztők tonnánként 5 ezer forint elmaradt hasznot produkálnak az értékesítéseik során. A titok a jó időzítésben rejlik. Ennek módját mindenki megtanulhatja az előadás végére.

Ebédszünet és kapcsolatépítés

Ebédszünet és kapcsolatépítés
 • Finom szendvicsekkel és frissítő üdítőkkel kínáljuk a résztvevőket.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • És lesz idő arra is, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Hogyan válik pénzügyi haszonná az információ?

Hogyan válik pénzügyi haszonná az információ?Agrármérnök, agrárközgazdász, agrár és élelmiszeripari vállalkozások finanszírozási szakértője. 20 éves pályafutását a takarékszövetkezeti szektorban kezdte, ezt követően Európai Uniós forrásból finanszírozott mezőgazdasági beruházásokkal foglalkozott. Alapító tagja, vezetője volt az Erste Bank agrárközpontjának, ahol feladata a bank agrárfinanszírozási koncepciójának kiépítése és a piaci részesedés megduplázása volt. Ez évtől irányítja a Takarékszövetkezeti integráció Agrár Igazgatóságát, amely egy szakmai műhelyt, agrárgazdasági termékfejlesztést és értékesítési hálózatot foglal magába. Az ágazat pénzügyi versenyképességének elkötelezett támogatója.

Miért válasszunk acél könnyűszerkezetet a biztonságos terménytároláshoz?

Miért válasszunk acél könnyűszerkezetet a biztonságos terménytároláshoz?Okl. építőmérnök, tartószerkezeti tervező, a könnyűszerkezetes acél termékek és épületrendszerek területén 20 év szakmai tapasztalattal rendelkezik. A Swedsteel cég hazai gyártósorain a legfejlettebb technológiával állítja elő könnyűszerkezetes acél termékeit, és biztosít hozzá magas színvonalú vevői támogatást. Az acél, mint építési termék előnyös műszaki tulajdonságai az agráriumban, így a terménytárolásban is kiemelkedő szerepet kapnak. De pontosan melyek ezek?

A szántóföldi kultivátorokra alapozott talajművelés lehetőségei és korlátai

A szántóföldi kultivátorokra alapozott talajművelés lehetőségei és korlátaiAgrármérnök, tápanyaggazdálkodási és növényvédelmi szakmérnök. Doktori fokozatát 2016-ban szerezte, kutatási területe a tarlógondozás, valamint a talajtakarás és a takarónövények alkalmazása volt. 2001 óta vezeti a Vaderstad magyarországi leányvállalatát. Kollégáival együtt szerepe volt a talajkímélő és klímakár-csökkentő talajművelési és vetési technológia hazai gyakorlati adaptációjában.   

A csúcstechnika szerepe és alkalmazásának előnyei a szántóföldi növénytermesztésben

A csúcstechnika szerepe és alkalmazásának előnyei a szántóföldi növénytermesztésbenAgrármérnök, precíziós növénytermesztési szakember, a Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi docense. 1998 óta foglalkozik a helyspecifikus növénytermesztéssel. Az Axiál Kft.-ben a precíziós gazdálkodási csoport tevékenységének szakmai és operatív koordinálását végzi. Előadásában a csúcstechnikában – műholdas navigáció, távérzékelés, térinformatika – rejlő lehetőségeket, illetve azok szántóföldi növénytermesztésben való használatával járó előnyöket ismerteti.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Riela – anyagmozgatás, szárítás és tisztítás egy kézből

Riela – anyagmozgatás, szárítás és tisztítás egy kézből

Az öntözés, mint fejlesztési irány, agronómiai, gazdasági és üzemeltetési kérdések áttekintése

Az öntözés, mint fejlesztési irány, agronómiai, gazdasági és üzemeltetési kérdések áttekintéseAgrármérnök és vízgazdálkodási szakmérnök. Az agráriumban, a vízügyi hivatalban valamint a szántóföldi öntözőrendszerek kereskedelmében eltöltött több mint 10 év során közelről megismerhette az ágazat működését, problémáit illetve az abban rejlő lehetőségeket. Előadásának célja, hogy az öntözésfejlesztést tervező, vagy annak gondolatával egyelőre csak kacérkodó gazdálkodók átfogó képet kapjanak az öntözés előnyeiről, a legfontosabb tervezési szempontokról illetve általában az ágazat aktualitásairól és jövőjéről.

3D talajnedvesség monitoring rendszer fejlesztése a víztakarékos agrotechnika és a termésbiztonság fokozása érdekében

3D talajnedvesség monitoring rendszer fejlesztése a víztakarékos agrotechnika és a termésbiztonság fokozása érdekébenAz Elcom Kft., több mint 5 éve foglalkozik talajnedvesség monitorozással. Az emberiség élelmezése szempontjából döntő fontosságú és sérülékeny vízbázisok egyike a talajnedvesség. Előrejelzések alapján a jövőben egyre több embert kell élelmiszerrel ellátni, szélsőséges időjárási feltételek, romló talajtermékenység, és csökkenő termőterületek mellett. A csapadékhiány mérsékelhető öntözéssel, de az édesvíz készletek szennyeződése és fogyása a takarékos vízgazdálkodásra int. A talajnedvesség jobb ismerete, monitorozása megteremtheti az alapot a fenntartható és kevésbé vízpazarló gazdálkodási módok megválasztásához, ami által fokozható a termésbiztonság és biztosabbá válhat az árbevétel. Az előadásban bemutatásra kerülnek a jelenleg elért eredmények és az a modell kísérlet, amely megalapozza a további fejlesztéseket.

Magro.hu Nyereménysorsolás, a nyeremények átadása, fotózkodás

A helyszíneken, a nap végén kisorsoljuk a résztvevők között a következő értékes nyereményeket:
 • 3 ajándékcsomagot a Nitrogénművek Zrt. felajánlásából, benne nagyobb értékű ajándékokkal, pl: powerbank, pendrive, kerámia termosz, könyv, gumicsizmatartó.
 • 3 zsák CLIMACONTROL3 (KWS 4484, KAMPARIS, KONFITES) szemes hibridkukorica vetőmagot, 120.000 Ft értékben a KWS Magyarország Kft. felajánlásával.
 • 2 zsák (50e szemes) LG 30.369 – LIMANOVA szemes kukorica hibrid vetőmagot 80.000 Ft értékben a Limagrain CE SE Magyarországi Fióktelepének jóvoltából. Az alábbi vetőmag az elmúlt három évben a legnagyobb területen vetett LG kukorica hibrid Magyarországon! Termőképessége, tenyészideje és alkalmazkodó képessége lehetővé teszi, hogy bármely gazdaságban gerincét képezze a kukorica vetésszerkezetnek. Stressztűrő képességét aszályos években, kiváló termőképességét kedvező évjáratokban bizonyította.
 • 500 kg ammóniát – 100.000 ft értékben a Polgári Agrokémia Kft. jóvoltából. Sorsolási kritérium: Polgár 60 km-es körzete. A termék ismertetése: a cseppfolyós ammónia a piacon kapható legmagasabb nitrogén hatóanyag tartalmú műtrágya 82,3 % nitrogén tartalmával. Az ammóniát közvetlen a gyökérzónába juttatjuk ki, így a nitrogén ott és akkor áll rendelkezésre, amikor a növénynek leginkább szüksége van rá. Az injektálást GPS technológiával végezzük. A zárt rendszernek köszönhetően a hatóanyag tartalom biztosított.
 • 5 példányt a debreceni kötődésű könyvészeti kincsből a Debreceni Egyetem jóvoltából, amelynek címe: Földi János: A magyar füvésztudományok, 1793, Bécs, reprint kiadás
 • Egy értékes ajándékcsomagot az AXIÁL Kft. felajánlásából, amelynek a tartalma a következő: 1 db limitált példányszámú AXIÁL szakácskönyv, melyben a bajai vállalkozás kollégáinak jól bevált receptjei találhatók meg. A leírások között Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének bajai halászlé receptje is megtalálható. 1 db AXIÁL logózott termosz, amely jó szolgálatot tehet az egész napos munka, kirándulás vagy épp vadászat során is. 1 db Axiálos szervizszerelőt ábrázoló 16 Gb-os pendrive, hogy a legfontosabb dokumentumok mindig kéznél legyenek. 1 db „Szívvel, lélekkel” feliratos Axiálos, nyakba akasztható kulcstartó, mely a cég 25 éves jubileuma alkalmából készült, korlátozott darabszámban.

Mit mondtak a résztvevők az előző Konferenciákon?

A RÉSZVÉTELLEL NYERHET IS!A konferencia partnereinek jóvoltából a nap végén minden helyszínen több százezer forint értékű input anyagot és tárgynyereményeket sorsolunk ki.

 • Egy értékes ajándékcsomagot a Nitrogénművek Zrt. felajánlásából. Tartalma: helyszínenként 3-3 ajándékcsomag, benne nagyobb értékű ajándékokkal, pl: powerbank, pendrive, kerámia termosz, könyv, gumicsizmatartó.
 • 6 zsák CLIMACONTROL3 (KWS 4484, KAMPARIS, KONFITES) szemes hibridkukorica vetőmagot, 240.000 Ft értékben a KWS Magyarország Kft. felajánlásával.
 • 4 zsák (50e szemes) LG 30.369 – LIMANOVA szemes kukorica hibrid vetőmagot 160.000 Ft értékben a Limagrain CE SE Magyarországi Fióktelepének jóvoltából. Az alábbi vetőmag az elmúlt három évben a legnagyobb területen vetett LG kukorica hibrid Magyarországon! Termőképessége, tenyészideje és alkalmazkodó képessége lehetővé teszi, hogy bármely gazdaságban gerincét képezze a kukorica vetésszerkezetnek. Stressztűrő képességét aszályos években, kiváló termőképességét kedvező évjáratokban bizonyította.
 • 100.000Ft értékű NS420 kukorica vetőmagot az Alta Genetics Kft. jóvoltából, illetve a saját „regisztráljon-nyerjen” akciójukban 50.000 Ft értékű NS420 kukorica vetőmagot. Az NS420 kiemelkedő termőképességű, kettős hasznosítású hibrid. Hideg és hőségtűrő képessége, valamint korai vethetősége teszi széles körben kedveltté.
 • 5 zsák (5 hektár) DCM Startec (7,5-22-4+ 10 SO3+1,5 Zn+0,5Fe+0,5 Mn) szerves trágyát (mikrogranulátumot), 100.000.-Ft értékben a Grámen Kft. felajánlásából, amelynek segítségével erősebb gyökérképződés és ezzel együtt a növény gyorsabb fejlődése érhető el.
 • 500 kg ammóniát – 100.000 ft értékben a Polgári Agrokémia Kft. jóvoltából. Sorsolási kritérium: Polgár 60 km-es körzete. A termék ismertetése: a cseppfolyós ammónia a piacon kapható legmagasabb nitrogén hatóanyag tartalmú műtrágya 82,3 % nitrogén tartalmával. Az ammóniát közvetlen a gyökérzónába juttatjuk ki, így a nitrogén ott és akkor áll rendelkezésre, amikor a növénynek leginkább szüksége van rá. Az injektálást GPS technológiával végezzük. A zárt rendszernek köszönhetően a hatóanyag tartalom biztosított.
 • Pintér Csaba – Kazinczi Gabriella: Gyommagfotók c. könyvéből 10 db –ot a Kaposvári Egyetem jóvoltából. A kiadvány Pintér Csaba fotóival és Kazinczi Gabriella szakmai szövegével, szakszerű gyomfaj ismeretével ellátott dekoratív fotóalbum. A könyvben 172 gyomnövényfaj szaporító készlete, 58 színes fotótáblán kerül bemutatásra. Az album a laikusok számára is szemet gyönyörködtető, a szakemberek számára pedig fontos ismereteket adó munka.
 • 5 példányt a debreceni kötődésű könyvészeti kincsből a Debreceni Egyetem jóvoltából, melynek címe: Földi János: A magyar füvésztudományok, 1793, Bécs, reprint kiadás
 • 2 db értékes ajándékcsomagot az AXIÁL Kft. felajánlásából, amelynek tartalma: 1 db limitált példányszámú AXIÁL szakácskönyv, melyben a bajai vállalkozás kollégáinak jól bevált receptjei találhatók meg. A leírások között Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének bajai halászlé receptje is megtalálható. 1 db AXIÁL logózott termosz, amely jó szolgálatot tehet az egész napos munka, kirándulás vagy épp vadászat során is. 1 db Axiálos szervizszerelőt ábrázoló 16 Gb-os pendrive, hogy a legfontosabb dokumentumok mindig kéznél legyenek. 1 db „Szívvel, lélekkel” feliratos Axiálos, nyakba akasztható kulcstartó, mely a cég 25 éves jubileuma alkalmából készült, korlátozott darabszámban.

JELENTKEZÉS

Figyelem! A szakmai rendezvény nem csupán új ismeretek megszerzésére nyújt lehetőséget, de kitűnő alkalmat teremt szakmai és termelői kapcsolatok kialakítására. Az egész napos esemény részvételi díja 5500 Ft, amely tartalmazza a szendvicsebédet, kávé-és üdítő fogyasztását, az elhangzott előadások anyagait, partneri ajándékokat a helyszínen átadott táskákban, a kisorsolt input anyagokat és nyereményeket. Az online regisztrációs 2018. 01.17., 12.00 óráig tart, utána a Debreceni Egyetemen helyszíni regisztrációra és helyszíni fizetésre van lehetőség. Tartson velünk!

 
2017.december 14.
5.500 Ft- áfával

Kaposvári Egyetem

Guba Sándor u. 40.

2018.január 18.
5.500 Ft- áfával

Debreceni Egyetem

Böszörményi út 138.

 

Az esemény szervezője a magro_logo_jpg, ahol eddig 5 millió tonna gabona fordult meg, és ahol napi szinten nyomon tudják követni a gabonák árának alakulását.


Miért lehet biztos benne, hogy Önnek is tetszeni fog ez a konferencia? • GYAKORLATIASSÁG - A kukorica- és búzatermesztők nehéz időszakot élnek át. Világszinten sok a termény és nagyon alacsony az ára. Ezt a krízist az "éli túl", aki a mostaninál hatékonyabban termel és értékesíteni is tud. A kérdés már csak az, hogy mindezt hogyan? Ezt mutatjuk be életszerű, azonnal használható példákon keresztül. Akár már másnap elkezdheti alkalmazni.

 • ÉRTHETŐSÉG - Minden előadónk azt szeretné, hogy a mondanivalója lényege eljusson a hallgatósághoz, és ez a résztvevők érdeke is. Ez csak úgy érhető el, ha az egyszerűségre törekszünk.

 • INFORMÁCIÓ MENNYISÉGE - Nagyon sok információt sűrítettünk egy napba. Mind a kukorica-, mind és búzatermesztést részletesen bemutatjuk a talajelőkészítéstől a raktározásig és értékesítésig. Annyi információt hallhat majd nálunk, amit máskülönben hosszú hónapok alatt tudna csak összegyűjteni.


Főtámogatók

A kaposvári rendezvényé a Nitrogénművek Zrt. A debreceni rendezvényé a Swedsteel-Metechno Kft.

Szakmai Partnereink

Előadó és kiállító partnereink

Médiapartnereink

Tekintse meg képeinket és felvételünket az idei, II. Kukorica és Búza Konferenciasorozatról

Németh István, a Magro.hu ügyvezetője nyilatkozott a Soroló című agrár műsornak a konferenciáról.

Tekintse meg képeinket és felvételünket az előző évi, I. Kukorica és Búza Konferenciasorozatról


A konferencia szervezőjéről, a Magro.hu-ról


A Magro.hu mezőgazdasági piactér egy kereskedelmi felület, ahol mindenféle mezőgazdasági terményt és terméket hirdetnek a gazdálkodók. Ezen belül hangsúlyos a gabonakereskedelem, főként a kukorica és búza értékesítése, hiszen az elmúlt 5 évben közel 5 millió tonna fordult meg belőlük a piactéren. A portál erősségei a gabona árinformációs rendszere (MGX), és az Agrárhírek oldal. A portál havi átlagos látogatottsága 200.060-an (Similarweb, 2017. decemberi adat), az oldalra látogatók gazdálkodók és döntéshozók a beruházásaikban. Látogatói mennyiségét és összetételét tekintve az egyik vezető agrár portál a Magro, az ide látogató gazdálkodók pedig átlagosan 200 ha területen dolgoznak, de vannak kisebb és nagyobb termelők is, akik meghirdetik terményeiket. A Magro-nak jelenleg 13.340 regisztrált partnere van.
A piactér profiljába tartozik még szakmai rendezvénye, a KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat, amely a két fő szántóföldi növény termesztéstechnológiai újdonságait mutatja be évről évre, és amely nagy népszerűségnek örvend a gazdák és az előadó, kiállító cégek körében.
További információért látogasson el www.magro.hu oldalra, hirdesse meg terményét, termékét, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken.


További információért látogasson el www.magro.hu oldalra! Jelentkezzen aktuális konferenciánkra, és legyen sikeresebb gazdálkodó az új ismeretek birtokában!


Jelentkezési feltételek
A konferencia előzetes jelentkezéshez és regisztrációs díjhoz kötött, melynek menete a következő:
1. Regisztrációs gomb megnyomása után megjelenő Jelentkezési lap kitöltése.
2. A befogadott regisztrációt követően, a regisztrációs űrlapon megadott adatok alapján díjbekérőt küldünk.
3. A díjbekérőn szereplő összeg banki jóváírást követően érvényesül végleges regisztrációnak. A banki jóváírás tényéről e-mail-ben vagy telefonon értesítjük.
A részvételi díj a következőket foglalja magában: a II. Kukorica és Búza Konferenciasorozaton való részvételt, az előadásanyagokat elektronikus formában, az esemény támogatóinak különböző ajándékait, kávé, üdítő, szendvicsebéd fogyasztást, valamint részvételt az esemény nyereménysorsolásán.*
A rendezvényre való regisztráció és a részvételi díj elfogadása a szolgáltatás megrendelésének minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után. Kérjük, a regisztráció visszaigazolásától számított 48 órán belül utalja el a részvételi díjat. Lemondásra nincs lehetőség.
A rendezvényt megelőző 1-2 munkanapon történő regisztrációnál elképzelhető, hogy a részvételi díj átutalása nem érkezik meg számlánkra, ekkor elfogadjuk az átutalás megtörténtéről szóló banki igazolást is.
Amennyiben egy cégtől többen részt kívánnak venni, egyéni kedvezményeket tudunk nyújtani. Kérjük, írja meg ilyen irányú igényét az alábbi címre:
A jelentkezők részvételükkel hozzájárulnak, hogy a konferencia egyes állomásain videó és/vagy képi felvételek készülhetnek róluk, amit később, a szervező és partnerei szabadon felhasználhat.

*A cégek által felajánlott nyereményeket az adott állomáson megjelent résztvevők között sorsoljuk ki a helyszínen, a nap végén. Ha a sorsolás során olyan személy neve kerül kihúzásra, aki már nem tartózkodik a helyszínen, másik nevet húzunk. Az aktuálisan felajánlott nyereményeket feljebb, a "Részvétellel nyerhet is!" elnevezésű részben találja részletezve.

Adatvédelmi nyilatkozat

A MagroPontHu Kft., a konferencia szervezője tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden természetes személy személyiségi jogait. A honlapon keresztül gyűjtött adatokat elsősorban a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban cégünk általános tevékenységének fejlesztéséhez használja fel, tájékoztatás, reklám, információnyújtás céljából írásbeli és szóbeli kapcsolatfelvétel formájában. Amennyiben felhasználó ezen felhatalmazását meg kívánja tagadni, vagy vissza kívánja vonni, abban az esetben ezt az üzemeltető elérhetőségeinek igénybevétele útján tudja kifejezett, írásbeli formában megtenni.

Kapcsolat
MagroPontHu Kft.
1136 Budapest,
Pannónia utca 43. II/1.
Mobil: 06-20-529-0690
E-mail:


@ 2016-2017 Magro.hu
A szervező a programváltozás jogát fenntartja magának.