spin

Az oldal töltődik, kérjük, várjon.

Ön is több nyereséget szeretne?
5 termelőből 4 nem tud ezekről:
ismerje meg a legújabb technológiákat a

III. Kukorica és Búza Konferenciákon!

Kaposvár 2018.12.13.
Debrecen 2019.01.17.
Regisztráció

Miről lesz szó?

Miért termelnek nyugaton másfélszer annyi kukoricát vagy búzát hektáronként, mint itthon? Hogyan lehet elérni azt a hatékonyságot? Az előadások részletezik a legújabb tudnivalókat, a legfrissebb kutatások eredményeit a talajelőkészítéstől a betakarításig. Garantáljuk, hogy még az „öreg rókák” is sok újdonságot fognak hallani.

Kiknek szól?

Önnek. Illetve azoknak a fiatal gazdáknak és kezdő termelőknek, akik állandóan a legjobb megoldásokat keresik, okosabban, többet és hatékonyabban akarnak termeszteni, mint az elődeik. Azoknak is, akik nagyon tapasztaltak, de talán pont ezért a megszokásaik rabjai, ám nem mondtak le arról, hogy egyszer utolérjék termelékenységben a nyugatot.

Mitől különleges?

Itt nem egy-egy cég termékbemutatóját láthatja, hanem teljes körű képet kap a talajelőkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem legmodernebb és leghatékonyabb lehetőségeiről, hogy kiválaszthassa az optimális megoldást a problémájára.

Miért érdemes eljönnie?

A hallott gyakorlati tanácsokat és az információt a legfrissebb technológiai újdonságokról azonnal, már tavasszal alkalmazhatja, hogy 2019-ban még eredményesebben gazdálkodhasson. Ráadásul minden résztvevő garantált ajándékot kap és értékes nyereményeket is kisorsolunk közel 1 millió forint értékben.

Kiknek javasoljuk

 • • gazdálkodók, termelők
 • • családi gazdálkodók, őstermelők
 • • agrár vállalatok döntéshozói
 • • gépforgalmazók, inputgyártó vállalatok képviselői
 • • integrátorcégek képviselői
 • • szaktanácsadók
 • • agrárszervezetek képviselői számára.

PROGRAM

Részletesen végigvesszük mind a kukorica, mind a búza teljes termesztési ciklusát többféle nézőpontból. Piacvezető cégek és kisebb vállalkozások is bemutatják megoldásaikat, köztük olyan újdonságokat, amikről eddig szinte biztos, hogy nem hallott. Az egyetemi helyszínek pedig garantálják a szakmai hitelességet, minőséget, objektivitást és az elhangzottak megalapozottságát. Témáink:

 • Hogyan orvosolja az aszály okozta problémákat már a vetőmagválasztáskor és a vetés időzítésével?
 • Mit veszt, ha a lombtrágyát és a növénykondicionálót kihagyja a technológiából?
 • Hogyan optimalizálja a szerves trágya kijuttatását?
 • Egy vetőgép működésének költségelemzése és összehasonlítása a hagyományos, vagy minimum till művelési technológiák költségelemzésével
 • Milyen változások tapasztalhatók a kukorica kártevői között és hogyan védekezzünk ellene?
 • Hogyan nyerhet százezreket csupán csak az értékesítés jobb időzítésével?
 • Melyek a terménytárolásban elkövetett legnagyobb hibák?
 • Hogyan termeljen olyan gabonát, amit aztán könnyen el lehet adni?
 • Mit jelent, hogy a termény jó minőségű és hogyan tudja ezt biztosítani, valamint megőrizni?
 • Hogyan tudja kiválasztani a helyi adottságoknak leginkább megfelelő, energiatakarékos és a fenntarthatóságot szolgáló öntözési technológiát?

Olvassa el részletes programunkat!

Köszöntő és Megnyitó

Köszöntő és MegnyitóAz eseményt megnyitja: Bóné Tímea – főszervező, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapítója és Prof. Dr. Tossenberger János – házigazda, a Kaposvári Egyetem kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettese, az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánja.

Megváltozott klimatikus viszonyok – elvárások a kukoricahibridektől, és a Corteva megoldásai

Megváltozott klimatikus viszonyok – elvárások a kukoricahibridektől, és a Corteva megoldásaiNövénytermesztő-növényvédelmi mérnök, marketing és kereskedelmi szakmérnöki végzettséggel rendelkezik. Szakmai pályafutását 1989-ben a Pélpusztai Állami Gazdaságban kezdte, mint növénytermesztési ágazatvezető. A gyakorlatban eltöltött éveket követően került a Pioneer Csapatába, itt 8 éven keresztül agronómusi, majd 13 éven keresztül területi képviselői pozíciót töltött be Zala, Somogy és Baranya megyékben. Munkája során mindig a termelő sikerét, korrekt szakmai informálását tartotta a legfontosabbnak. Előadásában a termesztési körülményeket, majd a Corteva Agriscience kukoricahibrid ajánlatát mutatja be.

Kukorica termesztéstechnológia termelői szemmel

Kukorica termesztéstechnológia termelői szemmelA Maisadour képviselője 5 éve a régióban, előtte a Caussade-nál dolgozott. 1.000 ha-on végez szaktanácsadást, saját maga is mezőgazdasági termelő. 140 ha-on gazdálkodik, kukoricát, napraforgót és lucernát is termeszt a saját gazdaságában. Ezért jól érzékeli a termelőket érintő kihívásokat, ill. a mezőgazdasági termeléssel járó nehézségeket. Munkája során sok emberrel ismerkedik meg, és tartja a kapcsolatot velük. Igyekszik a felvetett kérdésekre, problémákra olyan megoldásokat találni, amelyek mindkét félnek hosszú távon is előnyösek. Szakmai válaszait a saját termelési tapasztalataiból tudja meríteni.

Mindent a vetés agrotechnológiájáról, költségelemzéssel és precíziós megoldásokkal

Mindent a vetés agrotechnológiájáról, költségelemzéssel és precíziós megoldásokkal
Agrármérnök, 2016-ban csatlakozott a Lakkos Kft-hez, ami MTZ traktorok vizsgáztatásával és nagykereskedelmével foglalkozott. Az ő érkezésével erősödött a cég nagyobb volumenű kiskereskedelmi gép értékesítése, valamint tovább erősödött az egyéb termékcsoportok eladása is, mint pl.: pótkocsik, vető- és permetező gépek, talajművelő berendezések. Lényeges kiemelni, hogy a Lakkos Kft. a kizárólagos importőre a Hattat traktoroknak Magyarországon és Lengyelországban egyaránt.

Talajközpontú tápanyag-ellátás kukoricában és búzában

Talajközpontú tápanyag-ellátás kukoricában és búzábanNövényvédelmi szakmérnökként 2011-ben végzett a Keszthelyi Egyetemen, a Timac AGRO növénytermesztési üzletágában Somogy megyei szaktanácsadóként 2012 óta dolgozik. Több, mint 5000 hektáron végez tápanyag-utánpótlási szaktanácsadást a Timac AGRO YIELD SERVICE szolgáltatásának keretein belül. Ahogy munkája során, úgy előadásában is a hatékonyabb, tudatos és talajközpontú tápanyagellátási technológiákról ad tájékoztatást.

Növénykondicionálás és növénytáplálás Huminisz Technológiával

Növénykondicionálás és növénytáplálás Huminisz TechnológiávalHuminisz Kft. 8 éve alakult, teljes egészében magyar tulajdonú, szakmai alapon szerveződött gyártó és forgalmazó vállalkozás. Azzal hoztuk létre, hogy természetes alapú, környezetbarát, mégis hatékony és versenyképes, a termelők igényeinek megfelelő, kiváló ár/érték aránnyal rendelkező növénykondicionálókat, valamint lombtrágyákat állítsunk elő. Cégünk szakmai vezetése mellett egy kis zalai településen gazdálkodom. Előadásomban a gazdaságomban is megtapasztalt ok-és szakszerű gazdálkodást mutatom be, úgy, hogy a költségek és a várható hozamok optimalizálását gyakorlati oldalról részletezem.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Termésbiztonság – Megújulás – Talaj

Termésbiztonság – Megújulás – TalajAgrármérnök, 4 év termelésben szerzett tapasztalat után fordult az agrárpiac felé, elsősorban az inputanyagok fejlesztésében és forgalmazásában töltött el több mint 10 évet, mielőtt a Carmeuse Hungária Kft. mezőgazdasági specialistájaként kifejezetten a talajsavanyodás orvoslását jelentő talajmeszezés elméleti és gyakorlati megoldásaival kezdett el foglalkozni. A hazai talajok kémhatásának savas irányba történő eltolódása valós trend, és jelentős termés korlátozó tényező. A vállalat célja, hogy globális mezőgazdasági tapasztalatait is integrálva, működő és eredményes, a mai gazdálkodók számára a termelési technológiába illeszthető megoldásokat biztosítson, a rövid és hosszú távú eredményesség és az egészséges talajállapot fenntartása érdekében.

Hogyan növelje a nitrogén hatékonyságát? Kontrollált átalakulású műtrágyákkal

Hogyan növelje a nitrogén hatékonyságát? Kontrollált átalakulású műtrágyákkal1978-ban végeztem a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem növényvédő üzemmérnöki szakán. Termelőszövetkezetben kezdtem dolgozni ugyanebben az évben. Mezőgazdasági növénytermesztésben 38 évet tevékenykedtem különböző beosztásokban. Jelenleg az Eurochem Agro Hungary Kft értékesítő szaktanácsadója vagyok. Az ország középső és nyugati megyéiben képviselem a céget. Ebben a minőségemben fogok néhány gondolatot megosztani a konferencián résztvevőkkel a stabilizált nitrogén hatóanyagot tartalmazó műtrágyákról.

Az idegen- és egyes őshonos kukorica kártevők hazai megjelenésének, felszaporodásának háttere

Az idegen- és egyes őshonos kukorica kártevők hazai megjelenésének, felszaporodásának háttereNövényvédelmi entomológus, családi gazdálkodó. Kutatási területe a szántóföldi növények, kiváltképp a kukorica ízeltlábú kártevőinek ökológiai sajátságai, ill. az ellenük irányuló védekezés lehetőségei. Az Agrofórum folyóirat szerkesztőbizottsági tagja, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Somogy megyei szervezetének alelnöke, a Dr. Szelényi Gusztáv Emlék Alapítvány kitüntetettje. A "Szántóföldi növények kártevői" (2016) és a "Kártevők elleni védekezés lehetőségei" (2017) című szakkönyvek, ill. számos hazai és nemzetközi publikáció szerzője. A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karán a növénytermesztés, a növényvédelem és a növényvédelmi állattan tárgyak felelős oktatója. Előadásában a magyarországi kukoricatermesztést veszélyeztető idegenhonos és újonnan felszaporodó őshonos kártevők biológiai és kártételváltozásának hátterében meghúzódó ökológiai és biogeográfiai jelenségekről fog beszámolni.

Az értékesítés koronázza meg az egész éves jó teljesítményt a földeken

Az értékesítés koronázza meg az egész éves jó teljesítményt a földekenKözgazdász, a Magro.hu mezőgazdasági piactér társalapítója és -tulajdonosa, valamint ügyvezetője. Élelmiszeripari és agrárkutatásokat vezetett 20 éven át. Fő elemzési területe a gabonapiac, azon belül a kukorica és a búza árváltozása. Előadásának témája a szabadpiaci gabonaértékesítés. Azt mutatja be, hogyan lehet az éves átlagár felelti áron értékesíteni egy olyan környezetben, amikor a gabonatermesztők tonnánként 5 ezer forint elmaradt hasznot produkálnak az értékesítéseik során. A titok a jó időzítésben rejlik. Ennek módját mindenki megtanulhatja az előadás végére.

Ebédszünet és kapcsolatépítés

Ebédszünet és kapcsolatépítés
 • Finom szendvicsekkel és frissítő üdítőkkel kínáljuk a résztvevőket.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • És lesz idő arra is, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

„Víz és energiatakarékosság”. Lehet valami gazdaságos ha környezetkímélő?

„Víz és energiatakarékosság”. Lehet valami gazdaságos ha környezetkímélő?
Gazdasági agrármérnök, mezőgazdasági vízgazdálkodási szakmérnök. 17 éve dolgozik együtt az öntözés és hígtrágyakezelés területén piacvezető osztrák BAUER céggel. Fontos számára a környezetkímélő technológiák alkalmazása, a víz- és energiatakarékos öntözési módszerek szélesökörű megismertetése valamint a hígtrágya öntözésben való felhasználásának lehetősége.Előadásában a helyi adottságoknak leginkább megfelelő, ezzel a fenntarthatóságot szolgáló öntözési technológia kiválasztásáról lesz szó gyakorlati példákon keresztül.

Termények mintavétele, minősége és a befolyásoló körülmények

Termények mintavétele, minősége és a befolyásoló körülményekAgrármérnök, közel 20 éve dolgozik az Agráriumban és több, mint 15 éve foglalkozik nemzetközi szinten is gabonák minőségellenőrzésével. Előadásában kiemeli a termények minőségellenőrzésének fontosságát, valamint a hazai élelmiszerbiztonság fenntartható fejlődését. Szívügyének tartja, hogy a boltok polcain jó minőségű, biztonságos élelmiszerekkel találkozzunk.

Gabonapiaci lehetőségek

Gabonapiaci lehetőségekKözgazdász, 7 év közigazgatásban eltöltött idő után (Agrárintervenciós Központ, MVH) 2008-ban csatlakozott a Cargill-hoz (akkor még Agrograin Zrt.) és egy kisebb kitérővel azóta ott dolgozik. 2005 óta foglalkozik gabonával. 1,5 évet Lengyelországban töltött az ottani Cargill ellátási lánc vezetőjeként, ahol sok tapasztalattal gazdagodott. Jelenlegi pozícióját 2 éve tölti be, Szlovákiától Moldáviáig felelős a Cargill gabona kereskedelmének irányításáért, amely közel 4 millió tonna gabona mennyiséget jelent. A Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége (Gabonaszövetség) kereskedelmi tagozatának elnökségi tagja közel 2 éve.

Okosfarm a gyakorlatban, okos megoldások a gabonatermesztésben

Okosfarm a gyakorlatban, okos megoldások a gabonatermesztésbenElőadásomban bemutatom az „Okosfarm – a precíziós telephely” rendszerét, amely a gazdák igényeire fejlesztett informatikai megoldásokkal segíti a farm hatékony üzemeltetését. Kiterjed a maghőmérséklet felügyeletére (magtárak, termény vagy szénabála maghőmérséklete), a folyadékszint felügyeletére tartályban vagy medencében (magtár), és minden egyéb, a kukorica- és búzatermesztéssel még összefüggő jelenleg elérhető termékeket. Érinteni fogom, milyen lehetőségek állnak előttünk a jövőben, és hogyan lehet használni az okos eszközöket egy farmon a gabonatermesztésben.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Hogyan csökkenthetők a kukoricabetakarítás veszteségei?

Hogyan csökkenthetők a kukoricabetakarítás veszteségei?

Helyspecifikus mezőgazdaság: a tervtől a megvalósításig

Helyspecifikus mezőgazdaság: a tervtől a megvalósításigMezőgazdasági GPS rendszerek értékesítésével, telepítésével foglalkozik lassan 15 éve. Elsők között hozta be az országba a Trimble és Ag Leader GPS eszközöket. Megszervezte, működteti az ország első és egyetlen közösségi RTK hálózatát az RTK-mindenkiNET-et. Profit optimalizált növénytermesztési szolgáltatás indított szaktanácsadó kollégáival együttműködésben a 2018 év elején a helyspecifikus gazdálkodás elterjesztésért. Jelenleg a MagtárGPS üzletágvezetője.

Gabonatárolás Frisomat csarnokokban

Gabonatárolás Frisomat csarnokokbanA BME-n végeztem villamosmérnökként, amely mellett később közgazdasági szakokleveles képzést is végeztem. A magyar Frisomat leányvállalatot 27 éve, megalakulása óta vezetem. Az elmúlt években több mint 1500 csarnokot építettünk, amelyek jelentős része mezőgazdasági céllal épült, így jelentős tapasztalattal bírunk a területen, amelyet a konferencia során részletesebben bemutatunk.

Magro.hu Nyereménysorsolás, a nyeremények átadása, fotózkodás

A nap végén a résztvevők között értékes nyereményeket sorsolunk ki:
 • 2-2 db 50.000 szemes MAS 43.P (FAO 380-400 közötti) szemes kukorica hibrid vetőmagot Kaposváron és Debrecenben a Maisadour Kft. jóvoltából, melynek összértéke: 135.000 Ft
 • 1-1 zsák Mv 204 kukorica vetőmagot (amely a Marton Genetics új hibridje!!), és 1-1 zsák Koregraf kukorica vetőmagot a Bázismag Kft. jóvoltából. A hibrid kukoricák összértéke 231.000 Ft.
 • Nettó 50.000 Ft értékű, kedvezményre feljogosító kupont, mely beváltható bármely minőség-ellenőrzés vagy analízis során az SGS Magyarország Kft. jóvoltából.
 • 100.000 Ft értékű NS420 kukorica vetőmagot az Alta Genetics Kft. jóvoltából, illetve a saját „regisztráljon-nyerjen” akciójukban 50.000 Ft értékű NS420 kukorica vetőmagot. Az NS420 kiemelkedő termőképességű, kettős hasznosítású hibrid. Hideg és hőségtűrő képessége, valamint korai vethetősége teszi széles körben kedveltté.
 • Okosfarm hatékonysági felmérést és szaktanácsadást. A cég helyszíni szemle során ajánlást készít, milyen informatikai és technikai eszközökkel lehet hatékonyabbá tenni a nyertes farmjának működését. Erről részletes jelentést készít, a felajánló: Okosfarm. A szolgáltatás értéke: 50.000 Ft
 • Mindkét egyetemen 3-3 db 20 literes Kondisol növénykondicionáló készítményt a Huminisz Kft. felajánlásával, melyek összértéke nettó 120 000 Ft.
 • Mindkét helyszínen egy-egy 25 kg-os ​PHYSIOSTART starter műtrágyát a ​Timac AGRO Hungária Kft. jóvoltából, melyek összértéke:55.000 Ft.
 • 2 db, értékes Bobcat relikviákból összeállított ajándékcsomagot. A "Business" csomag szolidan hímzett inget, Bobcat-vörös nyakkendőt és passtartót, a "Casual" csomag pedig piképólót, hozzáillő baseball-sapkát és logózott kulcstartót tartalmaz. A DM-Ker által felajánlott nyereménycsomagok összértéke: 35 000 Ft.
 • 2 db Vadalarm Pro vadriasztót összesen 59.800 Ft értékben, valamint 2 db Vadalarm Rágcsálóriasztót összesen 37.980 Ft értékben a Nowton Bt. jóvoltából. A Vadalarm Pro vadriasztó az ország legnépszerűbb ultrahangos vadriasztója, melyet már több ezer gazda használ eredményesen a vadkár megelőzésére. A Vadalarm Rágcsálóriasztóval pedig sok százezres károk, egészségügyi és higiéniai problémák előzhetők meg hatékonyan, gyorsan, és vegyszermentesen.
 • Helyszínenként 1-1 db ajándékcsomag a Frisomat Kft. jóvoltából, melyek tartalma: 1 üveg Sauska bor, 1 Vacu Vin boros szett, 6 db Daniella vörösboros pohár, 1 db Bahco metszőolló.
 • A két helyszínen 4-4 db 3 D-s szemüveget (ConCorde 03-03-300 VR BOX V2.0) a Swedsteel Metechno Kft. ajánlásával összesen 44.000 Ft értékben.

Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkal

Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkalHa a nap folyamán nem tudott kérdezni a szakemberektől, vagy a gazdákkal szeretne még beszélgetni a hallottakról, egy üdítő és a kisorsolt nyeremények társaságában ekkor még megteheti. Maradjon velünk, zárjuk együtt a napot!

Köszöntő és Megnyitó

Köszöntő és MegnyitóAz eseményt megnyitja: Bóné Tímea – főszervező, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapítója és Dr. Komlósi István - házigazda, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.

Megváltozott klimatikus viszonyok – elvárások a kukoricahibridektől, és a Corteva megoldásai

Megváltozott klimatikus viszonyok – elvárások a kukoricahibridektől, és a Corteva megoldásaiSzakmai tanulmányaimat az akkori nevén Debreceni Agrártudományi Egyetemen végeztem Általános Agrármérnökként. 1991-ben a Beregsurányi Mg.-i Szövetkezetben ágazatvezetőként dolgoztam 1994-ig. 1994–ben csatlakoztam a Pioneer csapatához, ahol Agronómusként dolgoztam 17 évig, majd 2011-ben Területi képviselő lettem Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyében, mely poziciót a mai napig betöltöm. Meggyőződésem, hogy mi csak akkor lehetünk sikeresek, ha a termelők is azok, ezért igyekszem minden szakmai segítséget megadni számukra az eredményes gazdálkodásuk érdekében.

Kukorica termesztéstechnológia termelői szemmel

Kukorica termesztéstechnológia termelői szemmelA Maisadour képviselője 5 éve a régióban, előtte a Caussade-nál dolgozott. 1.000 ha-on végez szaktanácsadást, saját maga is mezőgazdasági termelő. 140 ha-on gazdálkodik, kukoricát, napraforgót és lucernát is termeszt a saját gazdaságában. Ezért jól érzékeli a termelőket érintő kihívásokat, ill. a mezőgazdasági termeléssel járó nehézségeket. Munkája során sok emberrel ismerkedik meg, és tartja a kapcsolatot velük. Igyekszik a felvetett kérdésekre, problémákra olyan megoldásokat találni, amelyek mindkét félnek hosszú távon is előnyösek. Szakmai válaszait a saját termelési tapasztalataiból tudja meríteni.

Mindent a vetés agrotechnológiájáról, költségelemzéssel és precíziós megoldásokkal

Mindent a vetés agrotechnológiájáról, költségelemzéssel és precíziós megoldásokkal
Agrármérnök, 2016-ban csatlakozott a Lakkos Kft-hez, ami MTZ traktorok vizsgáztatásával és nagykereskedelmével foglalkozott. Az ő érkezésével erősödött a cég nagyobb volumenű kiskereskedelmi gép értékesítése, valamint tovább erősödött az egyéb termékcsoportok eladása is, mint pl.: pótkocsik, vető- és permetező gépek, talajművelő berendezések. Lényeges kiemelni, hogy a Lakkos Kft. a kizárólagos importőre a Hattat traktoroknak Magyarországon és Lengyelországban egyaránt.

Talajközpontú tápanyag-ellátás kukoricában és búzában

Talajközpontú tápanyag-ellátás kukoricában és búzábanAgrármérnökként 2010-ben végzett a Debreceni Egyetemen. A Timac AGRO növénytermesztési üzletágában Hajdú-Bihar megye szaktanácsadójaként 2013 óta dolgozik. Több, mint 5000 hektáron végez tápanyag-utánpótlási szaktanácsadást a Timac AGRO YIELD SERVICE szolgáltatásának keretein belül. Ahogy munkája során, úgy előadásában is a hatékonyabb, tudatos, talajközpontú tápanyag-ellátási technológiákról ad tájékoztatást.

Növénykondicionálás és növénytáplálás Huminisz Technológiával

Növénykondicionálás és növénytáplálás Huminisz TechnológiávalHuminisz Kft. 8 éve alakult, teljes egészében magyar tulajdonú, szakmai alapon szerveződött gyártó és forgalmazó vállalkozás. Azzal hoztuk létre, hogy természetes alapú, környezetbarát, mégis hatékony és versenyképes, a termelők igényeinek megfelelő, kiváló ár/érték aránnyal rendelkező növénykondicionálókat, valamint lombtrágyákat állítsunk elő. Cégünk szakmai vezetése mellett egy kis zalai településen gazdálkodom. Előadásomban a gazdaságomban is megtapasztalt ok-és szakszerű gazdálkodást mutatom be, úgy, hogy a költségek és a várható hozamok optimalizálását gyakorlati oldalról részletezem.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Termésbiztonság – Megújulás – Talaj

Termésbiztonság – Megújulás – TalajAgrármérnök, 4 év termelésben szerzett tapasztalat után fordult az agrárpiac felé, elsősorban az inputanyagok fejlesztésében és forgalmazásában töltött el több mint 10 évet, mielőtt a Carmeuse Hungária Kft. mezőgazdasági specialistájaként kifejezetten a talajsavanyodás orvoslását jelentő talajmeszezés elméleti és gyakorlati megoldásaival kezdett el foglalkozni. A hazai talajok kémhatásának savas irányba történő eltolódása valós trend, és jelentős termés korlátozó tényező. A vállalat célja, hogy globális mezőgazdasági tapasztalatait is integrálva, működő és eredményes, a mai gazdálkodók számára a termelési technológiába illeszthető megoldásokat biztosítson, a rövid és hosszú távú eredményesség és az egészséges talajállapot fenntartása érdekében.

Hogyan növelje a nitrogén hatékonyságát? Kontrollált átalakulású műtrágyákkal

Hogyan növelje a nitrogén hatékonyságát? Kontrollált átalakulású műtrágyákkal1978-ban végeztem a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem növényvédő üzemmérnöki szakán. Termelőszövetkezetben kezdtem dolgozni ugyanebben az évben. Mezőgazdasági növénytermesztésben 38 évet tevékenykedtem különböző beosztásokban. Jelenleg az Eurochem Agro Hungary Kft értékesítő szaktanácsadója vagyok. Az ország középső és nyugati megyéiben képviselem a céget. Ebben a minőségemben fogok néhány gondolatot megosztani a konferencián résztvevőkkel a stabilizált nitrogén hatóanyagot tartalmazó műtrágyákról.

Aktualitások a búza és a kukorica növényvédelmében

Aktualitások a búza és a kukorica növényvédelmébenEgyetemi tanulmányait 1990-ben fejezte be a DATE növényvédelmi szakirányán, Debrecenben. Mérnöktanári oklevelet szerzett 1996-ban a GATE-n. Kandidátusi fokozatát 1999-ben, habilitált doktori címét 2005-ben szerezte meg. Több jelentős kutatói ösztöndíj birtokosa: Fullbright- és OECD Scholarship, COST STSM, MTA Bólyai János kutató ösztöndíj, illetve hazai- és nemzetközi kutatási programok szakmai vezetője (COST, Interreg, GOP, GINOP, Magyar-Kínai TéT). Szakterületei: a környezetkímélő növényvédelmi technológiák fejlesztése, biológiai növényvédelmi alapkutatások és fejlesztések. A Hankóczy Jenő Doktori iskola alapító törzstagja a Debreceni Egyetemen. 2018-tól a Debreceni Egyetem MÉK Növényvédelmi Intézetének vezetője.

Az értékesítés koronázza meg az egész éves jó teljesítményt a földeken

Az értékesítés koronázza meg az egész éves jó teljesítményt a földekenKözgazdász, a Magro.hu mezőgazdasági piactér társalapítója és -tulajdonosa, valamint ügyvezetője. Élelmiszeripari és agrárkutatásokat vezetett 20 éven át. Fő elemzési területe a gabonapiac, azon belül a kukorica és a búza árváltozása. Előadásának témája a szabadpiaci gabonaértékesítés. Azt mutatja be, hogyan lehet az éves átlagár felelti áron értékesíteni egy olyan környezetben, amikor a gabonatermesztők tonnánként 5 ezer forint elmaradt hasznot produkálnak az értékesítéseik során. A titok a jó időzítésben rejlik. Ennek módját mindenki megtanulhatja az előadás végére.

Ebédszünet és kapcsolatépítés

Ebédszünet és kapcsolatépítés
 • Finom szendvicsekkel és frissítő üdítőkkel kínáljuk a résztvevőket.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • És lesz idő arra is, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

„Víz és energiatakarékosság”. Lehet valami gazdaságos ha környezetkímélő?

„Víz és energiatakarékosság”. Lehet valami gazdaságos ha környezetkímélő?
Gazdasági agrármérnök, mezőgazdasági vízgazdálkodási szakmérnök. 17 éve dolgozik együtt az öntözés és hígtrágyakezelés területén piacvezető osztrák BAUER céggel. Fontos számára a környezetkímélő technológiák alkalmazása, a víz- és energiatakarékos öntözési módszerek szélesökörű megismertetése valamint a hígtrágya öntözésben való felhasználásának lehetősége.Előadásában a helyi adottságoknak leginkább megfelelő, ezzel a fenntarthatóságot szolgáló öntözési technológia kiválasztásáról lesz szó gyakorlati példákon keresztül.

Termények mintavétele, minősége és a befolyásoló körülmények

Termények mintavétele, minősége és a befolyásoló körülményekAgrármérnök, közel 20 éve dolgozik az Agráriumban és több, mint 15 éve foglalkozik nemzetközi szinten is gabonák minőségellenőrzésével. Előadásában kiemeli a termények minőségellenőrzésének fontosságát, valamint a hazai élelmiszerbiztonság fenntartható fejlődését. Szívügyének tartja, hogy a boltok polcain jó minőségű, biztonságos élelmiszerekkel találkozzunk.

Gabonapiaci lehetőségek

Gabonapiaci lehetőségekKözgazdász, 7 év közigazgatásban eltöltött idő után (Agrárintervenciós Központ, MVH) 2008-ban csatlakozott a Cargill-hoz (akkor még Agrograin Zrt.) és egy kisebb kitérővel azóta ott dolgozik. 2005 óta foglalkozik gabonával. 1,5 évet Lengyelországban töltött az ottani Cargill ellátási lánc vezetőjeként, ahol sok tapasztalattal gazdagodott. Jelenlegi pozícióját 2 éve tölti be, Szlovákiától Moldáviáig felelős a Cargill gabona kereskedelmének irányításáért, amely közel 4 millió tonna gabona mennyiséget jelent. A Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége (Gabonaszövetség) kereskedelmi tagozatának elnökségi tagja közel 2 éve.

Helyspecifikus mezőgazdaság: a tervtől a megvalósításig

Helyspecifikus mezőgazdaság: a tervtől a megvalósításigMezőgazdasági GPS rendszerek értékesítésével, telepítésével foglalkozik lassan 15 éve. Elsők között hozta be az országba a Trimble és Ag Leader GPS eszközöket. Megszervezte, működteti az ország első és egyetlen közösségi RTK hálózatát az RTK-mindenkiNET-et. Profit optimalizált növénytermesztési szolgáltatás indított szaktanácsadó kollégáival együttműködésben a 2018 év elején a helyspecifikus gazdálkodás elterjesztésért. Jelenleg a MagtárGPS üzletágvezetője.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Hogyan csökkenthetők a kukoricabetakarítás veszteségei?

Hogyan csökkenthetők a kukoricabetakarítás veszteségei?

Okosfarm a gyakorlatban, okos megoldások a gabonatermesztésben

Okosfarm a gyakorlatban, okos megoldások a gabonatermesztésbenElőadásomban bemutatom az „Okosfarm – a precíziós telephely” rendszerét, amely a gazdák igényeire fejlesztett informatikai megoldásokkal segíti a farm hatékony üzemeltetését. Kiterjed a maghőmérséklet felügyeletére (magtárak, termény vagy szénabála maghőmérséklete), a folyadékszint felügyeletére tartályban vagy medencében (magtár), és minden egyéb, a kukorica- és búzatermesztéssel még összefüggő jelenleg elérhető termékeket. Érinteni fogom, milyen lehetőségek állnak előttünk a jövőben, és hogyan lehet használni az okos eszközöket egy farmon a gabonatermesztésben.

Gabonatárolás Frisomat csarnokokban

Gabonatárolás Frisomat csarnokokbanA BME-n végeztem villamosmérnökként, amely mellett később közgazdasági szakokleveles képzést is végeztem. A magyar Frisomat leányvállalatot 27 éve, megalakulása óta vezetem. Az elmúlt években több mint 1500 csarnokot építettünk, amelyek jelentős része mezőgazdasági céllal épült, így jelentős tapasztalattal bírunk a területen, amelyet a konferencia során részletesebben bemutatunk.

Magro.hu Nyereménysorsolás, a nyeremények átadása, fotózkodás

A nap végén a résztvevők között értékes nyereményeket sorsolunk ki:
 • Helyszínenként 2-2 db 50.000 szemes MAS 43.P (FAO 380-400 közötti) szemes kukorica hibrid vetőmagot Kaposváron és Debrecenben a Maisadour Kft. jóvoltából, melynek összértéke: 135.000 Ft
 • 1-1 zsák Mv 204 kukorica vetőmagot (amely a Marton Genetics új hibridje!!), és 1-1 zsák Koregraf kukorica vetőmagot a Bázismag Kft. jóvoltából. A hibrid kukoricák összértéke 231.000 Ft.
 • Nettó 50.000 Ft értékű, kedvezményre feljogosító kupont, mely beváltható bármely minőség-ellenőrzés vagy analízis során az SGS Magyarország Kft. jóvoltából.
 • Okosfarm hatékonysági felmérést és szaktanácsadást. A cég helyszíni szemle során ajánlást készít, milyen informatikai és technikai eszközökkel lehet hatékonyabbá tenni a nyertes farmjának működését. Erről részletes jelentést készít, a felajánló: Okosfarm. A szolgáltatás értéke: 50.000 Ft
 • Mindkét egyetemen 3-3 db 20 literes Kondisol növénykondicionáló készítményt a Huminisz Kft. felajánlásával, melyek összértéke nettó 120 000 Ft.
 • Mindkét helyszínen egy-egy 25 kg-os ​PHYSIOSTART starter műtrágyát a ​Timac AGRO Hungária Kft. jóvoltából, melyek összértéke: 55.000 Ft.
 • 2 db, értékes Bobcat relikviákból összeállított ajándékcsomagot. A "Business" csomag szolidan hímzett inget, Bobcat-vörös nyakkendőt és passtartót, a "Casual" csomag pedig piképólót, hozzáillő baseball-sapkát és logózott kulcstartót tartalmaz. A DM-Ker által felajánlott nyereménycsomagok összértéke: 35 000 Ft.
 • 2 db Vadalarm Pro vadriasztót összesen 59.800 Ft értékben, valamint 2 db Vadalarm Rágcsálóriasztót összesen 37.980 Ft értékben a Nowton Bt. jóvoltából. A Vadalarm Pro vadriasztó az ország legnépszerűbb ultrahangos vadriasztója, melyet már több ezer gazda használ eredményesen a vadkár megelőzésére. A Vadalarm Rágcsálóriasztóval pedig sok százezres károk, egészségügyi és higiéniai problémák előzhetők meg hatékonyan, gyorsan, és vegyszermentesen.
 • Helyszínenként 1-1 db ajándékcsomag a Frisomat Kft. jóvoltából, melyek tartalma: 1 üveg Sauska bor, 1 Vacu Vin boros szett, 6 db Daniella vörösboros pohár, 1 db Bahco metszőolló.
 • A két helyszínen 4-4 db 3 D-s szemüveget (ConCorde 03-03-300 VR BOX V2.0) a Swedsteel Metechno Kft. ajánlásával összesen 44.000 Ft értékben.

Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkal

Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkalHa a nap folyamán nem tudott kérdezni a szakemberektől, vagy a gazdákkal szeretne még beszélgetni a hallottakról, egy üdítő és a kisorsolt nyeremények társaságában ekkor még megteheti. Maradjon velünk, zárjuk együtt a napot!

Mit mondtak a résztvevők az előző Konferenciákon?

A RÉSZVÉTELLEL NYERHET IS!A konferencia partnereinek jóvoltából a nap végén minden helyszínen több százezer forint értékű input anyagot és tárgynyereményeket sorsolunk ki.

 • Helyszínenként 2 db 50.000 szemes MAS 43.P (FAO száma: 380-400 közötti) szemes kukorica hibrid vetőmagot a Maisadour Kft. jóvoltából, melyek összértéke: 135.000 Ft
 • 2 zsák Mv 204 kukorica vetőmagot (amely a Marton Genetics új hibridje!!), és 2 zsák Koregraf kukorica vetőmagot a Marton Genetics jóvoltából. A hibrid kukoricák összértéke 231.000 Ft.
 • Mindkét egyetemen 3-3 db 20 literes Kondisol növénykondicionáló készítményt a Huminisz Kft. felajánlásával, melyek összértéke nettó 120 000 Ft.
 • Mindkét helyszínen egy-egy 25 kg-os ​PHYSIOSTART starter műtrágyát a ​Timac AGRO Hungária Kft. jóvoltából, melyek összértéke: 55.000 Ft
 • Helyszínenként nettó 50.000 Ft értékű, kedvezményre feljogosító kupont, mely beváltható bármely minőség-ellenőrzés vagy analízis során az SGS Magyarország Kft. jóvoltából.
 • Helyszínenként 2-2 db Vadalarm Pro vadriasztót összesen 119.600 Ft értékben, és 2-2 db Vadalarm Rágcsálóriasztót összesen 75.960 Ft értékben a Nowton Bt. jóvoltából. A Vadalarm Pro vadriasztó az ország legnépszerűbb ultrahangos vadriasztója, melyet már több ezer gazda használ eredményesen a vadkár megelőzésére. A Vadalarm Rágcsálóriasztóval pedig sok százezres károk, egészségügyi és higiéniai problémák előzhetők meg hatékonyan, gyorsan, és vegyszermentesen.
 • Okosfarm hatékonysági felmérést és szaktanácsadást. A cég helyszíni szemle során ajánlást készít, milyen informatikai és technikai eszközökkel lehet hatékonyabbá tenni a nyertes farmjának működését. Erről részletes jelentést készít, a felajánló: Okosfarm. A szolgáltatás értéke: 50.000 Ft
 • 100.000 Ft értékű NS420 kukorica vetőmagot az Alta Genetics Kft. jóvoltából, illetve a saját „regisztráljon-nyerjen” akciójukban 50.000 Ft értékű NS420 kukorica vetőmagot. Az NS420 kiemelkedő termőképességű, kettős hasznosítású hibrid. Hideg és hőségtűrő képessége, valamint korai vethetősége teszi széles körben kedveltté.
 • A két helyszínen összesen 8 db 3 D-s szemüveg (ConCorde 03-03-300 VR BOX V2.0) a Swedsteel-Metechno Kft. felajánlásával.
 • Helyszínenként 1-1 db ajándékcsomag a Frisomat Kft. jóvoltából, melyek tartalma: 1 üveg Sauska bor, 1 Vacu Vin boros szett, 6 db Daniella vörösboros pohár, 1 db Bahco metszőolló.
 • Helyszínenként 2-2, értékes Bobcat relikviákból összeállított ajándékcsomagot. A "Business" csomag szolidan hímzett inget, Bobcat-vörös nyakkendőt és passtartót, a "Casual" csomag pedig piképólót, hozzáillő baseball-sapkát és logózott kulcstartót tartalmaz. A DM-Ker Kft. által felajánlott nyereménycsomagok összértéke: 70 000 Ft.

JELENTKEZÉS

Figyelem! A szakmai rendezvény nem csupán új ismeretek megszerzésére nyújt lehetőséget, de kitűnő alkalmat teremt szakmai és termelői kapcsolatok kialakítására. Az egész napos esemény részvételi díja 5500 Ft, amely tartalmazza a szendvicsebédet, kávé-és üdítő fogyasztását, az elhangzott előadások anyagait, partneri ajándékokat a helyszínen átadott táskákban, a kisorsolt input anyagokat és a különböző tárgyi nyereményeket, szolgáltatásokat. Az online regisztráció Kaposvárra 2018. december 12., 12.00 óráig, Debrecenbe pedig 2019. január 16., 12.00 óráig tart, ezután leállítjuk az online jelentkezési felületet. Tartson velünk!

2018.december 13.
5.500 Ft- áfával

Kaposvári Egyetem

Guba Sándor u. 40.

2019.január 17.
5.500 Ft- áfával

Debreceni Egyetem

Böszörményi út 138.

Az esemény szervezője a magro_logo_jpg, ahol eddig 5 millió tonna gabona fordult meg, és ahol napi szinten nyomon tudják követni a gabonák árának alakulását.


Miért lehet biztos benne, hogy Önnek is tetszeni fog ez a konferencia? • GYAKORLATIASSÁG - A kukorica- és búzatermesztők nehéz időszakot élnek át. Világszinten sok a termény és nagyon alacsony az ára. Ezt a krízist az "éli túl", aki a mostaninál hatékonyabban termel és értékesíteni is tud. A kérdés már csak az, hogy mindezt hogyan? Ezt mutatjuk be életszerű, azonnal használható példákon keresztül. Akár már másnap elkezdheti alkalmazni.

 • ÉRTHETŐSÉG - Minden előadónk azt szeretné, hogy a mondanivalója lényege eljusson a hallgatósághoz, és ez a résztvevők érdeke is. Ez csak úgy érhető el, ha az egyszerűségre törekszünk.

 • INFORMÁCIÓ MENNYISÉGE - Nagyon sok információt sűrítettünk egy napba. Mind a kukorica-, mind és búzatermesztést részletesen bemutatjuk a talajelőkészítéstől a raktározásig és értékesítésig. Annyi információt hallhat majd nálunk, amit máskülönben hosszú hónapok alatt tudna csak összegyűjteni.
Kiemelt támogatóink

Szakmai Partnereink

Előadó és kiállító partnereink

Médiapartnereink

Tekintse meg képeinket és felvételünket a III. Kukorica és Búza Konferenciasorozatról

Tekintse meg képeinket és felvételünket a II. Kukorica és Búza Konferenciasorozatról

Németh István, a Magro.hu ügyvezetője nyilatkozott a Soroló című agrár műsornak a konferenciáról.

Tekintse meg képeinket és felvételünket az I. Kukorica és Búza Konferenciasorozatról


A konferencia szervezőjéről, a Magro.hu-ról


A Magro.hu mezőgazdasági piactér egy kereskedelmi felület, ahol mindenféle mezőgazdasági terményt és terméket hirdetnek a gazdálkodók. Ezen belül hangsúlyos a gabonakereskedelem, főként a kukorica és búza értékesítése, hiszen az elmúlt 5 évben több mint 5 millió tonna fordult meg belőlük a piactéren. A portál erősségei a gabona árinformációs rendszere (MGX), és az Agrárhírek oldal. A portál havi látogatottsága 208.450 (Similarweb, 2018. októberi adat), az oldalra látogatók gazdálkodók és döntéshozók a beruházásaikban. Látogatói mennyiségét és összetételét tekintve az egyik vezető agrár portál a Magro, az ide látogató gazdálkodók pedig átlagosan 200 ha területen dolgoznak, de vannak kisebb és nagyobb termelők is, akik meghirdetik terményeiket. A Magro-nak jelenleg 16.450 regisztrált partnere van.
A piactér profiljába tartozik még szakmai rendezvénye, a KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat, amely a két fő szántóföldi növény termesztéstechnológiai újdonságait mutatja be évről évre, és amely nagy népszerűségnek örvend a gazdák és az előadó, kiállító cégek körében.

További információért látogasson el www.magro.hu oldalra! Jelentkezzen aktuális konferenciánkra, és legyen sikeresebb gazdálkodó az új ismeretek birtokában!


Jelentkezési feltételek
A konferencia előzetes jelentkezéshez és regisztrációs díjhoz kötött, melynek menete a következő:
1. Regisztrációs gomb megnyomása után megjelenő Jelentkezési lap kitöltése.
2. A befogadott regisztrációt követően, a regisztrációs űrlapon megadott adatok alapján díjbekérőt küldünk.
3. A díjbekérőn szereplő összeg banki jóváírást követően érvényesül végleges regisztrációnak. A banki jóváírás tényéről e-mail-ben vagy telefonon értesítjük.
A részvételi díj a következőket foglalja magában: a III. Kukorica és Búza Konferenciasorozaton való részvételt, az előadásanyagokat elektronikus formában, az esemény támogatóinak különböző ajándékait, kávé, üdítő, szendvicsebéd fogyasztást, valamint részvételt az esemény nyereménysorsolásán.*
A rendezvényre való regisztráció és a részvételi díj elfogadása a szolgáltatás megrendelésének minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után. Kérjük, a regisztráció visszaigazolásától számított 48 órán belül utalja el a részvételi díjat. Lemondásra nincs lehetőség.
A rendezvényt megelőző 1-2 munkanapon történő regisztrációnál elképzelhető, hogy a részvételi díj átutalása nem érkezik meg számlánkra, ekkor elfogadjuk az átutalás megtörténtéről szóló banki igazolást is.
Amennyiben egy cégtől többen részt kívánnak venni, egyéni kedvezményeket tudunk nyújtani. Kérjük, írja meg ilyen irányú igényét az alábbi címre:
A jelentkezők részvételükkel hozzájárulnak, hogy a konferencia egyes állomásain videó és/vagy képi felvételek készülhetnek róluk, amit később, a szervező és partnerei szabadon felhasználhat.

*A cégek által felajánlott nyereményeket az adott állomáson megjelent résztvevők között sorsoljuk ki a helyszínen, a nap végén. Ha a sorsolás során olyan személy neve kerül kihúzásra, aki már nem tartózkodik a helyszínen, másik nevet húzunk. Az aktuálisan felajánlott nyereményeket feljebb, a "Részvétellel nyerhet is!" elnevezésű részben találja részletezve.

Adatvédelmi nyilatkozat

A MagroPontHu Kft., a konferencia szervezője tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden természetes személy személyiségi jogait. A honlapon keresztül gyűjtött adatokat elsősorban a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban cégünk általános tevékenységének fejlesztéséhez használja fel, tájékoztatás, reklám, információnyújtás céljából írásbeli és szóbeli kapcsolatfelvétel formájában. Amennyiben felhasználó ezen felhatalmazását meg kívánja tagadni, vagy vissza kívánja vonni, abban az esetben ezt az üzemeltető elérhetőségeinek igénybevétele útján tudja kifejezett, írásbeli formában megtenni.

Kapcsolat
MagroPontHu Kft.
1136 Budapest,
Pannónia utca 43. II/1.
Mobil: 06-20-529-0690
E-mail:


@ 2018-2019 Magro.hu
A szervező a programváltozás jogát fenntartja magának.