A hőség áldozatai és nyertesei

A hetek óta tartó száraz, meleg időjárás – van olyan országrész, ahol több mint 40 napja nem esett semmilyen mennyiségű csapadék! -, ahogy az várható volt, erősen befolyásolja a terméshozamokat. Múlt héten írtunk arról, hogy az őszi vetésű gabonáknak kedvező ez az időjárás, de a kukorica látványos módon vesztese a természeti körülményeknek.

A gazdák arra panaszkodnak, hogy a legtöbb kukoricacső fele, vagy harmada a normál méretnek. A szőlőtermelők viszont örülhetnek, hiszen a szőlőnek jót tesz ez az időjárás – bár néhány szemet megaszal az erős nap. A borászok így is dörzsölhetik a kezüket, mivel tavaly is közel azonos időjárás közepette ért a szőlő, és kiváló ízű és minőségű borok születtek belőle.

Magro.hu ajánlatok
Magro.hu ajánlatok

A Magro.hu mezőgazdasági piactéren egyelőre nem érződik a probléma, sőt, az elmúlt napokban még nagyobb ütemben kerülnek fel az ajánlatok az oldalra, mint előtte. Ez napi legalább 15 újabb ajánlatot jelent, főként a gabonafélék és takarmánynövények kategóriájában.

Az elmúlt 7 napban 8319 tonnányi eladó gabonaajánlattal bővült piacterünk kínálata, ez több mint a duplája a múlt héten felkerült mennyiségnek. Főként kukoricát és búzát szeretnének eladni, de tritikálét, kölest, zabot és rozst is kínálnak eladásra. Újabb vételi ajánlataink kisebb mértékben nőttek az előző héthez képest, ez egy hét alatt most 4775 tonnányit jelent, ennyit keresnek megvételre összesen kukoricából, árpából és takarmány búzából.

A 31. hét a szarvasmarha hete volt a Magro-n, tehén és üsző kínálatokkal bővült ez a kategória, de fogoly tollazatú baromfiak is eladóak már a piactéren. Jelenleg 26 db aktuális állat ajánlat közül lehet válogatni, melyben majd 13 ezer darab élő állat és 312 ezer kg vágóállat kínálat is szerepel. Az összetétel rendkívül változatos, a szarvasmarha, sertés, tyúk, juh, ló mellett strucc, gímszarvas, nyúl, de még cukormókus ajánlatot is lehet találni a piactéren.

Kiválóan érzékelhető, hogy az aratás körül forog a gazdák és kereskedők gondolata, a zöldség és gyümölcs ajánlatok kicsit a háttérbe szorultak az elmúlt időszakban a Magro-n. Ennek ellenére fontos azt fejben tartani, hogy a kánikula meggyorsítja a nyár végén, kora ősszel élő zöldségek és gyümölcsök érését.

Piacterünkön továbbra is több mint 100 ezer mázsányi eladási és vételi ajánlat található.

Kevesebb tűzesetről hallani, mint a száraz időjárás kezdetén, azonban még mindig történnek sajnálatos esetek, és bálák ezrei égnek hamuvá. Érdemes tehát továbbra is odafigyelni „munkánk gyümölcsére”. A Magro.hu-n közel 9000 darab bálával, lucerna, rétiszéna és szalma, bővült az eladásra kínált mennyiség a takarmánynövények kategóriában mindösszesen 7 nap alatt. Újdonságként pedig már rozsszalmát is lehet kapni nálunk.

Bőséges a vételi és eladási ajánlatok kínálata a repcét és napraforgót tekintve, de továbbra is változatos a Magro.hu-n található egyéb termékek összetétele is. Így a kerti traktortól az állattartó telepen át a szántóföldig, a tojástól kezdve az etető tápokon át, a mézig számtalan lehetőség közül lehet választani. Emellett facsemeték, vetőmagok és szaporítóanyagok is megtalálhatóak a piactéren.

Ha a leírtak még nem győzték meg, nézze meg a saját szemével, milyen lehetőségeket rejt magában egy online mezőgazdasági piactér, a Magro.hu!

Forrás: orientpress.hu, Hírek – 2013.08.07.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Kukorica Termésverseny – 2013-ban már az ötödik!... Ha visszatekintek arra, hogyan is indult, nem mondhatom azt, hogy az ötlet kipattanásától a megvalósulásig minden magától értetődő volt. Még akkor sem...
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A kukorica átlagárának az idei év januárja óta tartó esése, bár lassuló ütemben, de tovább folytatódott: az elmúlt 4 hét alatt további 3%-ot csökkent....
Egy évesek lettünk! Nézze meg köszöntő videónkat!... Örömmel és büszkén tudatjuk, hogy egy évesek lettünk! :-) Eseménydús volt ez a 12 hónap. Sokat dolgoztunk a Magro.hu-n azért, hogy Önök egyre jobb sz...
Merre tart a búza ára? A májusi csapadékos időszak jó hatással volt a gabonákra, így a közepesnél jobb lehet az idei búzatermés. A várakozások szerint nem elképzelhetetlen, ...
Blog indult… A MHO cikke rólunk Blog indult a gazdák jó kereskedéséhez Magyar Hírlap Online - 2013. június 3., hétfő Hiánypótló mezőgazdasági blogot indított a Magro.hu, az onlin...
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A kukorica átlagárának esése, egy kis megtorpanás után, a 23. héten tovább folytatódott: február közepe óta 9%-ot csökkent. Úgy tűnik, a gazdák eltöké...