Magro Fizetési Garancia - 100%-os fizetési garancia

Biztos szeretne lenni abban, hogy a megkötött szerződés feltételeit a tranzakcióban érintett minden fél betartja és teljesíti? Előre meg akar bizonyosodni arról, hogy a szerződésben megállapított összeget a vevő a megállapodott módon és időben rendezi?

A szolgáltatás során egy ügyvédi iroda felügyeli és kezeli a vevő letétbe helyezett pénzét (azaz azt egy elkülönített letéti számlán kezeli), amíg a teljes tranzakció le nem zajlott, ezáltal a vevő biztos lehet abban, hogy a terméket megkapja és az eladó is meggyőződhet a vevő fizetési hajlandóságáról, így nyugodtan indíthatja a tranzakciót.Biztos lehet a tranzakció szerződés szerinti lebonyolításában, ha fizetési garancia szolgáltatásunkat igénybe veszi. Fontos számunkra, hogy aki a piacterünkön kereskedik, teljes biztonságban érezze magát. Ezért a magyar mezőgazdasági piacon egyedülálló módon, fizetési garanciát nyújtunk arra, hogy az eladó terményéért biztosan megkapja a pénzét, a vevő pedig garanciát kap, hogy nem szerződésszerű teljesítés esetén elállhat a szerződéstől és visszakapja kifizetett pénzét.

Mivel a vevő a szolgáltatást igénybe véve egy úgynevezett ügyvédi letétbe helyezi a vételárat, és nem az eladónak fizet közvetlenül, a résztvevő ügyvédi iroda visszatarthatja a fizetést az eladó felé, mindaddig, amíg a termék fizikai átadása meg nem történt.

A mezőgazdaságban gyakran találkozhatunk inkorrekt üzleti partnerekkel. Ezért fontos egy megbízható harmadik fél, mint a Magro és a résztvevő ügyvédi iroda, amely jogi garanciát nyújt az esetleges átverésekkel szemben, amelyekkel például egy termény vagy haszonállat adás-vétel során szembesülhet.

Mit tudunk tehát nyújtani, és hogyan?

  • A fizetési garanciával a megkötött szerződés feltételeit a tranzakcióban érintett minden fél betartja és teljesíti.
  • A tranzakció szerződés szerint bonyolódik le, a fizetés akkor és olyan módon történik, ahogy abban megállapodtak.
  • Jogi garanciát kap az ügyletben részt vevő mindkét fél egy széles körben elismert ügyvédi iroda által.
  • Az ügyvédi iroda felügyeli és kezeli a vevő letétbe helyezett pénzét (azaz azt egy elkülönített letéti számlán kezeli), amíg a teljes tranzakció a szerződésnek megfelelően le nem zajlott. Ezáltal a vevő biztos lehet abban, hogy nem megfelelő teljesítés esetén elállhat a fizetéstől és az eladó is meggyőződhet a vevő fizetési hajlandóságáról, így nyugodtan létrejöhet az üzlet.

 

Hogy néz ki a folyamat konkrétan?

  • Az eladó és a vevő megegyezik az adásvétel feltételeiben: a fizetési módban, a mennyiségben, illetve a vételárban.
  • A tranzakciót a Magro.hu felületén leütik.
  • A vevő fizet az ügyvédi iroda felé.
  • Az eladó leszállítja vagy leszállíttatja a kívánt terméket az eladónak.
  • A vevő a leszállított terméket átveszi, és azt, mint szerződés szerinti teljesítést visszaigazolja az ügyvédi irodának.
  • Az ügyvédi iroda kifizeti a vételárat az eladónak és lezárul a tranzakció.

 

A szolgáltatás díja nettó 5 millió Ft-os tranzakcióértékig ingyenes, 5 millió Ft felett az 5 millió Ft fölé eső nettó érték 1,5%-a plusz áfa.

A szolgáltatás igénybevételéhez regisztráljon a Magro.hu-ra itt (ha eddig még nem tette meg): //www.magro.hu/regisztracio/, majd válassza Prémium+ előfizetési csomagunkat.

Aktuális értéke12601,18
Eltérés százalékos értéke*+1,69%
Eltérés abszolút értéke*+212,88

* az előző naphoz képest

Részletes adatok

Aktuális értéke64000,00
Eltérés százalékos értéke*-8,57%
Eltérés abszolút értéke*-6000,00

* az előző naphoz képest

Részletes adatok

Aktuális értéke63000,00
Eltérés százalékos értéke*-5,97%
Eltérés abszolút értéke*-4000,00

* az előző naphoz képest

Részletes adatok