A Debreceni Egyetemen tartott Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY - ÁLLAT - GAZDA Konferencia és Kiállításon a hazai agrárium jeles képviselői adtak elő, illetve hasznos tanácsokkal is ellátták a gazdálkodókat.

Hallgassák meg a Magro.hu Partnereit, mit gondolnak a mezőgazdasági stressz kezeléséről, és a Konferenciáról: Bódis Zoltán, a Limagrain Hungária Kft. kereskedelmi vezetője Kürthy-Molnár Zoltán, a TIMAC AGRO Hungária Kft. marketing vezetője Sipos Boglárka, MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág Északkelet-magyarországi Agrárrégió, régióvezető Hadászi László, KITE Zrt., innovációs főigazgató Berecz Sándor, Calmit Agrar/Calmit Hungária Kft. mezőgazdasági üzletágvezető Sándor Gergő, Pro-Feed Kft., ügyvezető Várjuk az érdeklődőket és Partnereinket a következő Magro.hu eseményre is! #stresszkezelés #Magro_konferencia #stresszkezelés_a_mezőgazdaságban, #abiotikus_stressz, #biotikus_stressz, #stresszhatás, #hőstressz, #szárazság, #fagy, #jégeső, #vízhiány, #gombakórokozók, #kártevők, #terméscsökkenés, #termésdepresszió, #stressztűrés, #növény_stressztűrése, #állattartás #stressztűrés #agriculture #agro

Megosztás

Kapcsolódó videók

Kapcsolódó hírek

Kiemelt ellenőrzést tart a távoli kontinensekről érkező konténereknél a Nébih

2024.06.25.

A távoli kontinensekről és országokból érkező tengeri szállítmányok fa csomagolóanyagai komoly, főként növényegészségügyi kockázatot jelenthetnek a környezetünk egészségére.

Partner

Nem Nagy Testvér a távsegítség - sokat várnak a szervizesek a precíziós mezőgazdasági szolgáltatástól az AGROTEC Magyarország Kft.-nél

2024.06.25.

A MyPLM Connect szolgáltatással ellátott New Holland traktorokhoz, kombájnokhoz már több mint egy éve elérhető Magyarországon az új gépállapot-felügyeleti rendszerként a Control Room szolgáltatás, ami újraírja az üzemben tartás szabályait. A hivatalos magyar márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. komáromi központjából munkaidőben felügyelt rendszerrel ugyanis számtalan bosszantó probléma, ami eddig külön kiszállást, EST diagnosztikai laptoppal traktorban töltött hosszú órákat igényelt a szervizesektől, mára távolról, online is orvosolhatóvá vált. Az olyan tapasztalt szakemberek, mint Szűr Gábor, a Komáromi Területi Központ területi műszaki vezetője szerint az előnyök már most is komolyak, pedig még csak belekóstoltunk a rendszer lehetőségeibe.

Még könnyebb lesz használni az elektronikus Gazdálkodási Naplót (eGN) - nézze meg, hogyan

2024.06.25.

Június 12-én élesedett az elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) legújabb fejlesztési csomagja. Ennek révén többek között lehetővé vált a termőhely helyazonosítójának szabad szerkesztése, a hozamadatok immár tonna/hektár formában adhatóak meg, valamint a talajvizsgálatok nem KET azonosítóval rendelkező termőhelyhez is hozzákapcsolhatóak.

Július 21-ig levegőből is kiszórható a gombaölő szer napraforgóban és szójában

2024.06.25.

A Gabonatermesztők Országos Szövetségének kezdeményezésére az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott boszkalid és piraklostrobin hatóanyag-tartalmú gombaölő szer légi kijuttatásra napraforgó és szója kultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig.

Díjat kaptak a GOSZ-VSZT-NAK fajtakísérletek legjobbjai

2024.06.25.

A fajtakísérletekben vizsgált kukorica, őszi búza és őszi káposztarepce meghatározó szántóföldi kultúrák a magyar agráriumban, ezért nagyon fontos, hogy a gazdák minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzenek a különböző fajták képességeiről.

Folytatódik: keddre, szerdára és csütörtökre is időjárási veszélyjelzés van érvényben az országban

2024.06.25.

Kedden általában sok napsütésre van kilátás, a felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, a csapadékgócok száma átmenetileg csökken. Főleg késő délutántól törhetnek egyre magasabbra a képződő gomolyfelhők, és előbb a déli országrészben valószínű zápor, zivatar, miközben nő a számosságuk. Néhol felhőszakadás is előfordulhat. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 27 és 33, a késő esti hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű. Az északi megyék kivételével elsőfokú riasztás van érvényben az országban.

Legújabb hirdetések

Hirdetésfeladás