Fontos forintok járnak a KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program szereplőinek, ezek lehívásához érkeztek friss információk a változásokról. 2023. január 13-án módosult a Pályázati felhívás, több ponton eltér a korábban leírtaktól a program tartalma. Többek között a benyújtási határidő, a név és a regisztráció ideje is módosult. Érdemes átnézni a megváltozott feltételeket tartalmazó új szövegrészeket.

Az NFFKÜ- Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. felhívta az érintettek figyelmét, hogy változott az egyik támogatási program. A „Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022” című Pályázati felhívást a Támogató több ponton módosította.

Változott a KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program több részlete 2023. januártól - Fotó: Magro.hu, CSZS, Budapest

A módosított tartalmak a következőek:

  • a Pályázati felhívás címe „KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022-2023” címre módosult;
  • a regisztráció benyújtási határideje 2023. április 30. 19:00 órára módosult;
  • a támogatási kérelem benyújtásának végső határideje az „A” komponens esetében 2023. június 30. napjára módosult;
  • a támogatási kérelem benyújtásának végső határideje az „B” komponens esetében 2023. december 15. napjára módosult;
  • feldolgozóipari vállalkozások esetében az „A” komponens támogatási időszaka meghosszabbításra került három hónappal, ebből következően igényelhető támogatás a 2023. január, február, március havi, számlával igazolható földgáz-, villamosenergia-, illetve távhőköltségek vonatkozásában is;

egyéb, tartalmi változtatást nem jelentő pontosítások kerültek a Felhívás szövegébe.

A módosított dokumentum fontos dátumai:

A Támogató a korrektúrával ellátott dokumentumot is közzéteszi a változások nyomonkövethetősége érdekében. A költségeket enyhítő pályázat információs oldalát itt lehet elérni.

Azok a feldolgozóipari vállalkozások, amelyek 2022. október, november december és 2023. január, február, március hónapokra egyaránt szeretnének támogatást igényelni, a regisztrációt már megtehetik a 2021. október, november, december havi bázisadatok rögzítésével, majd 2023. január 30-tól lehetőségük lesz a 2022. január, február, március havi bázisadatok rögzítésére is.

Azon feldolgozóipari vállalkozásoknak, amelyek már korábban regisztráltak és akár a 2022. október, november december hónapok valamelyike tekintetében már támogatási okirattal is rendelkeznek, a 2022. január, február, március hónapokra vonatkozó adatok megadására, továbbá a 2023-ra vonatkozó támogatási kérelmek benyújtására január 30-át követően lesz lehetőségük.

Azon feldolgozóipari vállalkozások számára, amelyek kizárólag 2023. január, február, március hónapokra szeretnének támogatást igényelni, a regisztrációs felület 2023. január 30-án nyílik meg.

További híreink

Segítséget kapnak a magyar burgonyatermesztők

2024.06.19.

Kiemelt feladat, hogy versenyképes legyen a hazai burgonyatermesztés és a gazdálkodók megfelelő árualappal rendelkezzenek.

Egész héten hőségriasztás van érvényben, de néhány megye fellélegezhet

2024.06.19.

Szerdán napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem várható. A délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között alakul. Késő estére 21 és 28 fok közé hűl le a levegő. Főként a déli megyékre másodfokú hőségriasztás van érvényben.

Tudjon róla és védekezzen: támad a peronoszpóra a szőlőben

2024.06.19.

A folyamatos csapadék és magas páratartalom a rendkívül gyors vegetatív- és generatív fejlődés mellett a gombák, így a peronoszpóra számára is kedvező helyzetet teremt.

Tilos a séta: erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt.

2024.06.19.

A Gemenc Zrt. a 2024. június 14. és 30. közötti időszakban minden nap erdőlátogatási tilalmat rendelt el a vagyonkezelésében lévő területeken a rendeletet kiegészítő térkép megjelölt részein.

Debrecenben gyűltek össze a halas szakemberek

2024.06.19.

A XX. Magyar Haltani Konferencián a Tisza-tó, a Holt-Tisza, a Hortobágy-Berettyó és a Közép-Tisza-vidéki holtmedrek halfaunájának helyzetéről is szó volt.

Rajt! Július 1-jétől indul a várva várt otthonfelújítási program

2024.06.18.

Július 1-jétől nyújtható be kölcsönkérelem az otthonfelújítási programra az MFB Pont Plusz lakossági hálózat fiókjaiban. A végleges felhívás június 17-én délután jelenik meg a palyazat.gov.hu oldalon. Az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítésére a kormány döntése alapján még kedvezőbb feltételekkel igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes kölcsön. A társadalmi egyeztetésen beérkezett rekordszámú észrevételen alapuló módosítások szélesebb kör számára teszik elérhetővé a programot, amely így még jobban illeszkedik az otthonuk felújítását tervező családok igényeihez.

Partnerhírek
Partner

Szendvicspanel, egy okos építőanyag

2024.06.18.

A szendvicspanel nem más, mint egy könnyen szerelhető, táblás, többrétegű építőelem, amelynek hozzáadott értéke a hőszigetelés. A termék két felületkezelt acéllemezből és a közöttük elhelyezkedő szigetelő magból áll. Számos területen felhasználható, nemcsak gyárakat, raktárakat és csarnoképületeket építhetünk belőlük, hanem garázsunkat, melléképületünket vagy akár házunkat is. Kizárólag a képzeletünk szabhat határt a szendvicspanelek felhasználásának, hiszen az ilyen könnyűszerkezetes épületekbe egyszerűen beépíthetők a nyílászárók, a riasztórendszer és megoldható a vízelvezetés is. A burkolat pedig bármely élelmiszeripari követelménynek megfeleltethető.

Partner

Ha nem felejtünk el vetni, már nem elég a boldoguláshoz

2024.06.11.

Izgalmas kerekasztal-beszélgetésre került sor 2024. június 5-én a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow nevű rendezvényén, Mezőfalván, ahol Németh István, a Magro.hu portálvezetője, a gabonapiac 2024. évi kilátásairól kérdezte Fórián Zoltánt az Erste Bank, Zábrák Gergelyt, a Hungrana és Zsarnóci Csabát az OTP Agrár képviselőjét. Szóba került Ukrajna, Oroszország és az EU jövőbeni szerepe, a spekuláció hatása az árakra, de a Magyarország számára javasolt út is.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás