Kedden napközben a felhősáv és a csapadékzóna kelet felé vonul, fokozatosan szakadozik a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap, de északnyugaton és északkeleten helyenként tartósan felhős marad az ég. A napos tájakon erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyből keleten, nagyobb számban északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket néhol felhőszakadás kísérhet. Az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután általában 22 és 28 fok között, a Nyugat-Dunántúlon 19, 20 fok körül alakul. Késő estére 17, 22 fok közé hűl le a levegő.

Estétől az ország déli felén derült vagy kissé felhős lesz az ég. Az északi megyékben lehet több a felhő, majd az éjszaka második felében délnyugat felől újra erősen megnövekszik a felhőzet. Késő estig északkeleten egyre kevesebb helyen fordulhat elő záporos csapadék, majd hajnaltól délnyugaton és a Duna-Tisza köze déli részén ismét elered az eső. Az északias szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

Szerdán a vastagabb felhőtömb fokozatosan kelet felé halad. Mögötte egyre többfelé kisüt a nap, és erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyekből főleg a Dunától keletre szórványosan várható zápor, zivatar. Estére átmenetileg csökken a felhőzet. Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok körül erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél hűvösebb is lehet - írta előrejelzésében a HungaroMet.

maximum hőmérsékletek június 12-én
Várható maximumhőmérsékletek június 12-én

Csütörtökön erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, de a nap első felében keleten lesznek erősen felhős tájak is. Többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, viszont északnyugaton kisebb a csapadék esélye, délután pedig már a Dél-Dunántúlon sem fog esni. Az északnyugati szél csak az Észak-Dunántúlon és zivatarok körül erősödhet meg. Hajnalban 8 és 15 fok között alakul a hőmérséklet. Délután többnyire 20 és 25 fok közötti hőmérsékleti értékekre számíthatunk, de az Alpokalján néhány fokkal hűvösebb, délkeleten pedig kissé melegebb is lehet.

Pénteken napos idő várható gomolyfelhőkkel, délutántól emellett magasszintű felhőzet is érkezik. Általában nem lesz csapadék, csak néhány zápor fordulhat elő. Az északi szél a Tiszántúlon megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

Szombaton a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csapadék nem lesz. A déli szél csak az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg. Hajnalra 8 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 24, 29 fok várható.

Vasárnap a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Csak az Északnyugat-Dunántúlon lehet néhol zápor, zivatar. A déli szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Hétfőn a jellemzően kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Helyenként, főként északon lehet zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Reped a paradicsom! De mitől? Mit lehet tenni? Még ehető?

2024.06.21.

A paradicsom kedvelt alapanyag a kertekben szerte a világon, élénk íze és sokoldalúsága miatt szinte állandó helye van a konyhában. Gyakori probléma azonban, amellyel sok kertész szembesül, a paradicsom repedése. Ez a jelenség elkeserítő lehet, különösen akkor, ha időt és energiát fektetünk az egészséges növények termesztésébe. A garden-guide.com cikke azt vizsgálta meg, hogyan néz ki a paradicsomrepedés, milyen okok állnak mögötte, mikor fordul elő általában, milyen hatással van az ehetőségre, és hogyan lehet megelőzni.

A NAK-elnökkel erősödött a magyar küldöttség és a gazdák érdekképviselete az Európai Parlamentben

2024.06.21.

A legutóbbi Európa Parlamenti választás merősítette a gazdák érdekérvényesítését az EU központjában, és az agrárium is hangsúlyosabban jelenhet meg az Európai Parlament napirendjén – közölte Nagy István agrárminiszter.

Sivatagból az otthonainkba: 5 gyakorlati tipp a pozsgás növények beltéri gondozásához

2024.06.21.

Akinek volt valaha jáde növénye, és nem tudott rájönni, miért hullanak le folyamatosan a levelei, vagy miért zsugorodott össze váratlanul egy rutin öntözés után, akkor értékelni fogja a poszgás növények gondozására vonatkozó tanácsokat. Ezek a hasznos tippek mindent tartalmaznak, amit tudni kell a beltéri életben tartásukhoz, a megfelelő öntözéstől és fénytől a legjobb talajtípusig.

Ez már nem játék, két vármegyére harmadfokú riasztást adtak ki mára

2024.06.21.

Pénteken változó vastagságú és mennyiségű fátyolfelhőzet, illetve szaharai por szűri, zavarja a napsütést. Emellett az ország északi, északkeleti harmadán az alacsonyabb szintű felhőzet fokozatosan csökken, gomolyosodik. Csapadék estig általában nem lesz, de a nyugati, délnyugati határvidékre már estefele kis eséllyel besodródhat zápor, zivatar. A keleties irányú szél elkezd déli irányba fordulni és helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható. A déli országrészben lesz a legmelegebb. Késő estére 22 és 31 fok közé hűl le a levegő. Bács-Kiskun és Csongrád vármegyében harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Áder János szerint víztározók és csatornák kellenek az árvíz elleni védekezéshez

2024.06.21.

A következő generációnak alkalmazkodnia kell a megváltozott életkörülményekhez a mindennapi életben, és az energia- és vízgazdálkodás szempontjából is - mondta Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás