Befejezte az átállást az új színkombinációs megjelenésre a minszki traktorgyár, amely így egységessé vált a teljes BELARUS traktorcsaládra nézve. A folyamat 2019-ben kezdődött el az új típusok bemutatkozásával, amely februárban, a már csak belföldi, illetve orosz piacra gyártott, Magyarországon is jól ismert MTZ-82.1 traktor átöltöztetésével fejeződött be. A BELARUS traktorok hosszú ideig két színűek voltak a 82.1 típusú erőgépeknél. Most már minden sorozatmodellt túlnyomórészt piros színnel fényeznek a gyárban.

A Gépmax írt róla, hogy az új színkombinációs megjelenésre való átállás 2019-ben kezdődött el az új típusok bemutatkozásával. Ez februárban, a már csak belföldi, illetve orosz piacra gyártott MTZ-82.1 traktor átöltöztetésével fejeződött be. A BELARUS traktorok hosszú ideig két színűek voltak: piros motorháztető, sárvédők, fekete váz, szürke kerékfelnik, valamint a kék burkolat, fekete váz és fekete, illetve szürke keréktárcsás a belpiacos 82.1 típusú erőgépeknél. Most már minden sorozatmodellt túlnyomórészt piros színnel fényeznek – írták.

Befejezte az átállást az új színkombinációs megjelenésre a minszki traktorgyár, amely így egységessé vált a BELARUS traktorcsaládra nézve: piros lett az uralkodó szín - Fotó: FB, Belarus traktor

A piros szín túlsúlyával azt sugallják, hogy a traktor könnyen kezelhető - közölték.

Fehéroroszország és Üzbegisztán közös traktorgyártásba kezd

Közben az MTZ OJSC vezérigazgatója bejelentette, hogy Fehéroroszország és Üzbegisztán közös traktorgyártást kívánnak fejleszteni. Ez idén egy kísérleti projekttel indul – Fehéroroszország és Üzbegisztán az MTZ-80H gyapottermesztő traktorokat kibocsátó, összeszerelő üzemet hoz létre. Az elmúlt évben több mint 4 ezer traktort szállítottak ide, ami értékesítési rekord a régióban.

Vitalij Vovk, a Minszki Traktorgyár vezérigazgatója szerint az első szakaszban 500 traktor összeszereléséhez szükséges készlet kerül leszállításra. 

„Nagyon fontos számunkra, hogy olyan közös terméket készítsünk, amelyre Üzbegisztánban és azt körülvevő térségben is kereslet lesz” – tette hozzá.

Megosztás

További híreink

Gyakori kérdések a termeléshez kötött támogatás (CIS) témájában

2024.06.19.

A termeléshez kötött támogatás egy olyan mezőgazdasági támogatási forma Magyarországon (és az Európai Unióban), amely közvetlenül a mezőgazdasági termelés volumenéhez kötődik. Ez a támogatás célzottan olyan ágazatokban vagy termékek esetében nyújtható, amelyek különös gazdasági vagy társadalmi jelentőséggel bírnak, vagy ahol a termelés fenntartása különösen fontos.

Segítséget kapnak a magyar burgonyatermesztők

2024.06.19.

Kiemelt feladat, hogy versenyképes legyen a hazai burgonyatermesztés és a gazdálkodók megfelelő árualappal rendelkezzenek.

Egész héten hőségriasztás van érvényben, de néhány megye fellélegezhet

2024.06.19.

Szerdán napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem várható. A délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között alakul. Késő estére 21 és 28 fok közé hűl le a levegő. Főként a déli megyékre másodfokú hőségriasztás van érvényben.

Tudjon róla és védekezzen: támad a peronoszpóra a szőlőben

2024.06.19.

A folyamatos csapadék és magas páratartalom a rendkívül gyors vegetatív- és generatív fejlődés mellett a gombák, így a peronoszpóra számára is kedvező helyzetet teremt.

Tilos a séta: erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt.

2024.06.19.

A Gemenc Zrt. a 2024. június 14. és 30. közötti időszakban minden nap erdőlátogatási tilalmat rendelt el a vagyonkezelésében lévő területeken a rendeletet kiegészítő térkép megjelölt részein.

Debrecenben gyűltek össze a halas szakemberek

2024.06.19.

A XX. Magyar Haltani Konferencián a Tisza-tó, a Holt-Tisza, a Hortobágy-Berettyó és a Közép-Tisza-vidéki holtmedrek halfaunájának helyzetéről is szó volt.

Partnerhírek
Partner

Szendvicspanel, egy okos építőanyag

2024.06.18.

A szendvicspanel nem más, mint egy könnyen szerelhető, táblás, többrétegű építőelem, amelynek hozzáadott értéke a hőszigetelés. A termék két felületkezelt acéllemezből és a közöttük elhelyezkedő szigetelő magból áll. Számos területen felhasználható, nemcsak gyárakat, raktárakat és csarnoképületeket építhetünk belőlük, hanem garázsunkat, melléképületünket vagy akár házunkat is. Kizárólag a képzeletünk szabhat határt a szendvicspanelek felhasználásának, hiszen az ilyen könnyűszerkezetes épületekbe egyszerűen beépíthetők a nyílászárók, a riasztórendszer és megoldható a vízelvezetés is. A burkolat pedig bármely élelmiszeripari követelménynek megfeleltethető.

Partner

Ha nem felejtünk el vetni, már nem elég a boldoguláshoz

2024.06.11.

Izgalmas kerekasztal-beszélgetésre került sor 2024. június 5-én a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow nevű rendezvényén, Mezőfalván, ahol Németh István, a Magro.hu portálvezetője, a gabonapiac 2024. évi kilátásairól kérdezte Fórián Zoltánt az Erste Bank, Zábrák Gergelyt, a Hungrana és Zsarnóci Csabát az OTP Agrár képviselőjét. Szóba került Ukrajna, Oroszország és az EU jövőbeni szerepe, a spekuláció hatása az árakra, de a Magyarország számára javasolt út is.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás