Új John Deere kombájn debütált a piacon. Egy olyan gép, amelyet úgy terveztek, hogy a legújabb motorokkal nagyobb hatékonyságot és magasabb termelékenységet biztosítson a fejlett betakarítási automatizálás révén. Az S7 új fülkével, stílusával és elnevezésével, valamint integrált fejlett precíziós mezőgazdasági jellemzőkkel rendelkezik, amelyek a John Deere X9 kombájnokban már kipróbált és megbízható vezetői technológia széles skáláját kínálják.

A búza betakarítása a John Deere kombájn (S7 900) közreműködésével (Forrás: John Deere)

Minden betakarítási körülmény között kiváló eredmények

Az új S7 kombájnokat a legújabb generációs JDX motorokkal szerelték fel. A 9 literes JD9X motor hajtja az S7 700-at, míg az S7 800, S7 850 és S7 900 motorja a 13,6 literes JD14X. 

A szántóföldön bevált John Deere motorok minden betakarítási körülmény között kiváló eredményeket biztosítanak. Nevezetesen, a JD14X motor HarvestMotion TM- mel maximális teljesítményt ér el csökkentett, mindössze 2000 ford./perc fordulatszámon. Ezenkívül az új S7 az X9 maradékanyag-kezelő rendszert alkalmazza az általános hatékonyság további növelése érdekében. Az S7 kirakodócsiga állítható kifolyóval is rendelkezik, amely a fülkéből vezérelhető a pótkocsi könnyebb és pontosabb feltöltése érdekében.

Fejlett betakarítási automatizálás

Az S7 kombájnok fejlett betakarítási automatizálást kínálnak. Opcionális technológiai csomagokon keresztül, amelyek olyan automatizálási megoldásokat tartalmaznak, mint például a Harvest Settings Automation. Itt a betakarítás során öt belső automatikus beállítás hajtódik végre; szemveszteség, idegen anyag és törött szemcsehatárok alapján. 

Szintén újdonság az S7-ben a Prediktív menetsebesség-automatizálás. Ez a prediktív rendszer számos különböző forráson keresztül érzékeli a termést, beleértve a műholdas biomassza-térképeket és az automatika kameráinak visszajelzéseit élőben. Az S7 ezt az élő kamera-visszajelzést használja a vágás magasságának és/vagy levágásának érzékelésére, hogy valós időben tovább állítsa a haladási sebességet.

Új fülke és integrált precíziós ag-képességek

Az új fülke – ugyanaz, mint a zászlóshajó X9-ben – a G5 Plus CommandCenter ™ funkcióval rendelkezik. Ez lehetővé teszi az olyan intelligens gazdálkodási funkciókat, mint az AutoTrac TM , az AutoTrac TM fordulóautomatizálás, a dokumentáció és a DataSync. 

Ezenkívül az új, nagy felbontású sarokoszlopos kijelző felhasználóbarát felülettel és a kombájn teljesítményének digitális kijelzéseivel javítja a kezelői élményt. Az integrált StarFire™ vevő kivételes jelstabilitást és 2,5 cm-es átadási pontosságot biztosít. 

Az integrált precíziós mezőgazdasági képességeket a JDLink™ egészíti ki, amely kétirányú kapcsolatot biztosít a termény- és gépadatok automatikus feltöltéséhez a John Deere Operations Center™-be, valamint valós idejű távfelügyelethez. Ez a csatlakozás elengedhetetlen az üzemidő maximalizálásához a betakarítás során.

Új stílus és elnevezés

Az S7 kombájnok új stílusa kiemeli a John Deere X9 zászlóshajójához fűződő családi kapcsolatokat, például a kombájn oldalpaneleinek dinamikus stílusát, amelyet a vásárlók az X9-ből ismernek. Az új elnevezési stílus az elválasztó technológiát, a modellcsaládot, a teljes kapacitást és a jövőben a sorozat főbb frissítéseit jelzi az egyes modellnevekben.

25. modellévi frissítések az X9 kombájnokhoz

A Commodity Classic rendezvényen bemutatták az X9 kombájnok frissítéseit is. A 2025-ös modellévtől a John Deere zászlóshajó kombájnjai az S7 modellekhez bevezetett összes betakarításautomatizálási funkciót is kínálják. Ezenkívül az S7 és T sorozatból már ismert gabonaérzékelő technológia mostantól minden X9 kombájnhoz elérhető lesz.

(Forrás: futurefarming.com)

Megosztás

További híreink

Szárazság van, öntözni kell – de nem mindegy, mikor és hogyan!

2024.06.23.

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nemcsak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Lakhatatlanná vált házak maradtak a tegnapi ítéletidő nyomán

2024.06.23.

Pontos volt az előrejelzés a várható ítéletidővel kapcsolatban, ennek megfelelően több ház is lakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Terjed a madárinfluenza a tehenekben

2024.06.23.

A madárinfluenza terjedése az Egyesült Államok tejelőtehén-állományában az emberi fertőzések további veszélyeit rejti magában – közölték szövetségi tisztviselők, miközben fokozott biológiai biztonsági intézkedések megtételére szólították fel a gazdaságokat a vírus megfékezése érdekében.

7 tipp ahhoz, hogy a kertünk könnyebben átvészelje a forró, száraz nyarakat

2024.06.23.

Úgy tűnik, egyre inkább meg kell szoknunk a forró, száraz nyarakat. Az elmúlt években sok mérsékelt égövi országban az afrikaihoz hasonló időjárás vált az új normálissá. A kerti szezon most tavasszal korábban kezdődik, és még novemberben is bőven van tennivaló, „hála” a klímaválságnak.

Mit ehet a lovunk és mit nem? Zöldségek és gyümölcsök veszélyei

2024.06.23.

Szinte mindenki szeret jutalomfalatokkal kedveskedni a lovának, akár természetes finomságokkal, mint amilyen a sárgarépa vagy az alma. Sokan rost- és vitaminforrást látnak a lovuknak adott zöldségekben és gyümölcsökben. A lovasok.hu oldalon megjelent cikkben megtalálható a TOP 10 zöldség, gyümölcs, olajos mag és gyógynövény. Ezeket kis mennyiségben biztonságosan lehet a lovakkal etetni, de olvasható figyelmeztetés a veszélyeikről is.

Mit kell tenni, ha „valami por” borítja be növényeinket?

2024.06.23.

A növekedési időszak előrehaladtával ügyelni kell arra, hogy ne jelenjen meg a növényeken fehér vagy szürkésfehér por. Ez ugyanis a lisztharmat. Egy gomba, amely a gyümölcsök, zöldségek és virágok széles skáláját érinti, és bevonja leveleiket, szárukat, virágaikat és súlyos esetekben az egész növényt. Nem szép. És ártalmas.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás