Miért a karintiás kalászosokat válasszam?

KÖZÖS A CÉL…

Közös cél vezérli Németh Lajos meteorológust és a Karintia Kft.-t. Felhívni a gazdák figyelmét az egyre szélsőségesebb időjárási körülményekre. Németh Lajos, a Karintia Kft. klímatanácsadójaként a közös szakmai rendezvényeinken kiemelte, hogy a legnagyobb gondot a klímaváltozás sebessége jelenti. A kockázatok csökkentése érdekében meg kell tanulnunk alkalmazkodni.

ELŐNY A NEMESÍTÉSBEN…

Mauthner cégcsoportunk egyértelmű törekvése, hogy a Pannon régióra nemesített BŐTERMŐ, STRESSZTŰRŐBB, átlag feletti tápanyaghasznosítású, betegségellenállóbb fajtákat nemesítsen. A magyar határ közeli, Pannon régióhoz tartozó Probstdorfban, ahonnan a Karintia Kft. genetikái is származnak ez már több évtizedes cél.

KORAI ÉRÉSSEL A SZÉLSŐSÉGEKKEL SZEMBEN

A sikerünk egyik kulcsa, hogy a Pannon Régióra nemesített, jellemzően korai kalászhányású és korai érésű KALÁSZOS genetikáink jó eséllyel kerülik el a nyári forróságot. A szemek kitelítődése eredményesebb lehet, így a stabilabb terméshez magasabb minőségű beltartalom (pl. HL-súly) párosul.

A korai érésű TAKARMÁNY ÁPRA genetikáink szintén jól teljesítenek a nyári hőségben. A szemek kitelítődése eredményesebb lehet, így a stabilabb terméshez magasabb HL-súly párosul. A Pannon régióra nemesített ADALINA (új), a CARIOCA és a FINOLA takarmányárpáink idei teljesítményükkel bizonyították ellenállóképességüket.

16 FAJTA, KÖZTÜK KITÜNTETETT GENETIKÁK…

A Karintia széles kalászos fajtakínálattal áll az Ön rendelkezésére. Büszkék vagyunk, hogy a bő termésre képes, stabilan teljesítő DURUM- és LÁGYBÚZA, TAKARMÁNY- és SÖRÁRPA-, és TRITIKÁLÉ fajtáink nem csupán a kisparcellás kísérletekben teljesítenek átlagon felül, hanem megtalálhatók köztük AGROmashEXPO termékfejlesztési díjas és többszörös NAK termésgyőztes fajták is.

HATÉKONYABB N-HASZNOSÍTÁS

Szélsőséges körülmények között, csapadékhiányos időkben a növény gyakran képtelen annyi nitrogént felvenni, amennyire szüksége lenne. A fajták ugyanakkor eltérő mértékben képesek hasznosítani a nitrogént. A fajtaportfóliónk összeállításakor a nitrogénhasznosító képesség kiemelt tényező számunkra.

Felértékelődik a TERMÉSBIZTONSÁG!

A Karintia Kft. számos modern genetikájú, Pannon régióra nemesített fajtát kínál, melyek termésstabilitásukban kiemelkedő teljesítményt mutatnak. A többszörös NAK termésverseny győztes BALATON, az új nemesítésű, kiemelkedő terméspotenciállal rendelkező, „szálkás Balatonként” is emlegetett GAUDIO bőtermő őszi búza, továbbá a hazai piacon új CHRISTOPH, MAURIZIO, BAROK és PEDRO bőtermő hatosfogatunkkal az idei évben is kimagasló termelői érdeklődésre számíthatunk.

MAGAS MINŐSÉGET adó, mégis BŐTERMŐ genetikák?

Az egyre szélsőségesebb negatív környezeti hatások gyakran bekorlátozzák a várható termésünket. A piac – a 2023-tól induló KAP miatt is - minden bizonnyal felértékeli, ismét fókuszba helyezi a prémium minőséget adó fajtákat. A Karintia Kft. legújabb genetikáját képviselő MONACO, CSIKO és CHRISTOPH fajtái magas termőképesség mellett a legmagasabb malmi elvárásoknak is képesek megfelelni. A MIDAS, ADESSO, TOPKAPI fajtáink pedig már évek óta bizonyítják tudásukat a prémium szegmensben.

A LEGJOBB MEGELŐZÉS A FAJTAVÁLASZTÁS…

Az biogazdaságokat támogató ÖMKi-kísérletekben szereplő fajtáink kiemelkedő betegségellenálló-képességükkel jelentősen csökkentik a jellemző kalászos betegségek okozta kockázatot. 2023-tól pedig a kevesebb növényvédőszer használat várhatóan előnyt fog jelenteni.

CSÁBÍTÓ a durumbúza terményár?

A prémium minőségű SAMBADUR fajtánkat az AGES (~ausztriai NEBIH) mind a száraz, mind pedig a nedvesebb régióban is a versenytársak közül a LEGMAGASABB termőképességi kategóriába sorolta. Kiemelkedő tudását az idei terméseredmények is visszaigazolják.  A SAMBADUR termésre szívesen adunk Önnek is vételi ajánlatot.

Mivel nyújt többet Önnek a „PLUSZ” technológiánk?

Technológiánk hatékonyabb gyökérfejlődési erélyt, gyorsabb és egyenletesebb kelést és fokozottabb fotoszintézist eredményeznek. A csírakori kockázatok csökkentése érdekében a mag felületére a gombaölőszeren túl egy egyedi bevonatot viszünk fel.

ALACSONYABB VETÉSNORMA = KEDVEZŐBB HEKTÁRKÖLTSÉG

Az alacsonyabb vetőmagnorma 20-30 százalékos vetőmagköltség-árelőnyt jelenthet. Számszerűsítve az eltérő fajták 10.000 – 15.000 Ft/ha ár eltérést mutatnak. A Karintia kalászos fajtákat a vetőmagparaméterek függvényében 170-200 kg/ha normával elegendő elvetni. A kedvezőbb hektárköltségű vetőmagot pedig akár 1 tonnás, akár pedig 40 kg-s egyedi papírzsákba csomagolva juttatjuk el Önhöz, az ország bármely szegletébe.

Országos integráció… NAPRAKÉSZ TERMÉNYPIACI INFORMÁCIÓK

A Karintia klasszikus integrátori tevékenységet folytat az ország teljes területén. Mi nem csupán értékesítjük Önnek a vetőmagot és egyéb inputanyagokat, hanem terményüzletágunk szívesen ad Önnek is ajánlatot a betakarított termésre. Szerezzen naprakész terménypiaci információt tőlünk és kamatoztassa azt a saját gazdaságában!

https://www.youtube.com/watch?v=U-VNAsaJKa4

Forduljon területi képviselőinkhez bizalommal az ország egész területén. Elérhetőségeinket megtalálja honlapunkon, a www.karintia.hu címen vagy keresse vetőmagüzletágunkat az alábbi telefonszámon:

06 94 572 054

(x)

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Reped a paradicsom! De mitől? Mit lehet tenni? Még ehető?

2024.06.21.

A paradicsom kedvelt alapanyag a kertekben szerte a világon, élénk íze és sokoldalúsága miatt szinte állandó helye van a konyhában. Gyakori probléma azonban, amellyel sok kertész szembesül, a paradicsom repedése. Ez a jelenség elkeserítő lehet, különösen akkor, ha időt és energiát fektetünk az egészséges növények termesztésébe. A garden-guide.com cikke azt vizsgálta meg, hogyan néz ki a paradicsomrepedés, milyen okok állnak mögötte, mikor fordul elő általában, milyen hatással van az ehetőségre, és hogyan lehet megelőzni.

A NAK-elnökkel erősödött a magyar küldöttség és a gazdák érdekképviselete az Európai Parlamentben

2024.06.21.

A legutóbbi Európa Parlamenti választás merősítette a gazdák érdekérvényesítését az EU központjában, és az agrárium is hangsúlyosabban jelenhet meg az Európai Parlament napirendjén – közölte Nagy István agrárminiszter.

Sivatagból az otthonainkba: 5 gyakorlati tipp a pozsgás növények beltéri gondozásához

2024.06.21.

Akinek volt valaha jáde növénye, és nem tudott rájönni, miért hullanak le folyamatosan a levelei, vagy miért zsugorodott össze váratlanul egy rutin öntözés után, akkor értékelni fogja a poszgás növények gondozására vonatkozó tanácsokat. Ezek a hasznos tippek mindent tartalmaznak, amit tudni kell a beltéri életben tartásukhoz, a megfelelő öntözéstől és fénytől a legjobb talajtípusig.

Ez már nem játék, két vármegyére harmadfokú riasztást adtak ki mára

2024.06.21.

Pénteken változó vastagságú és mennyiségű fátyolfelhőzet, illetve szaharai por szűri, zavarja a napsütést. Emellett az ország északi, északkeleti harmadán az alacsonyabb szintű felhőzet fokozatosan csökken, gomolyosodik. Csapadék estig általában nem lesz, de a nyugati, délnyugati határvidékre már estefele kis eséllyel besodródhat zápor, zivatar. A keleties irányú szél elkezd déli irányba fordulni és helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható. A déli országrészben lesz a legmelegebb. Késő estére 22 és 31 fok közé hűl le a levegő. Bács-Kiskun és Csongrád vármegyében harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Áder János szerint víztározók és csatornák kellenek az árvíz elleni védekezéshez

2024.06.21.

A következő generációnak alkalmazkodnia kell a megváltozott életkörülményekhez a mindennapi életben, és az energia- és vízgazdálkodás szempontjából is - mondta Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás