A Tadus német startup cég az Agritechnica kiállításon bemutatott egy lítium-ion akkumulátorral és 160 lóerős maximális teljesítménnyel rendelkező elektromos traktort. A traktor 130 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral működik. Névleges teljesítménye 110 lóerő, a csúcsteljesítménye pedig 160 lóerő lehet. Két villanymotor hajtja a tengelyeket, így a traktor maximális sebessége 40 km/h.

A fiatal német Tadus cég új elektromos traktort fejlesztett ki. A traktor 130 kWh-s lítium-ion akkumulátorral van felszerelve. Névleges teljesítménye 110 lóerő, csúcsteljesítménye pedig eléri a 160 lóerőt. Súlya 5 tonna. Két villanymotor hajtja a tengelyeket, így a traktor maximális sebessége 40 km/h.

A traktor 400 voltos háromfázisú csatlakozással vagy gyorstöltőállomáson keresztül tölthető. Az akkumulátor várhatóan elég nagy lesz ahhoz, hogy négy órán át kaszáljon vagy hat órán át gereblyézzen folyamatosa (Forrás: Tadus)

A traktor fokozatmentes mellékhajtással (PTO) van felszerelve, és opcionálisan első mellékhajtás is rendelhető hozzá. A Tadus hibrid megoldásokon is dolgozik, például elektromos és üzemanyagcellás technológiákon.

Puffertárolóként használható

A traktor 400 voltos háromfázisú csatlakozással vagy gyorstöltőállomáson keresztül tölthető. Az akkumulátor várhatóan elég nagy lesz ahhoz, hogy négy órán át kaszáljon vagy hat órán át gereblyézzen folyamatosan. A regeneratív fékezés energiát termel, amelyet visszatáplál az akkumulátorba.

Az akkumulátort gyors akkumulátorcserére is tervezték, így egy hosszú munkanap is teljesen feltöltött akkumulátorral fejezhető be. Amikor nincs használatban, az akkumulátor puffertárolóként is működhet, lehetővé téve olyan tevékenységeket, mint például a fejés napenergiával előállított energiával, amikor nem süt a nap.

Bemutatásra kerül az Agritechnica kiállításon

A Tadus elektromos traktor árát még nem határozták meg, de valószínűleg drágább lesz, mint egy hagyományos dízel traktor. A Tadus szerint a traktor az alacsonyabb üzemeltetési költségek miatt gyorsabban megtérül, a várható megtérülési idő két-négy év. A traktor a hannoveri Agritechnica kiállításon lesz látható.

(Forrás: futurefarming.com)

Megosztás

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás