Az új és a használt eladó kistraktorpiac mára akkora, hogy bárki könnyedén elveszhet benne. Az új modellek teljesítmény/ár-értékarányban sokszor nem a realitás talaján mozognak. Ezek mellett a jó minőségű használt traktorok ára is az egeket veri, ráadásul ezeknél a gépeknél a hosszútávú szerviz- és alkatrésztámogatás is a bizonytalanság kérdéskörét feszegeti.

Új traktor, használt áron

Hosszabb elemzést szentelünk az új Solis és a használt eladó kistraktoroknak. A vásárlások jelentős részében az ár az egyik legmeghatározóbb kérdés.

A új Solis traktorok elsőként ezt a problémakört küzdik le, hiszen a belépő modellek ára alig magasabb egy-egy kategória azonos használt traktoráéval. Ha ezek mellé állítjuk a haszonérvek sorát, mely az új Solis traktor mellett szól, körvonalazódik az a kép, hogy a tavalyi évben miért is talált több mint 100 Solis traktor gazdára Magyarországon.

Használt vs. új Solis kistraktor

Igyekeztünk sok oldalról megvizsgálni az előnyeit és hátrányait az új Solis kistraktor vásárlásának egy használt eszköz vásárlásával szemben. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a kardinális pontokat, melyeket minden vásárlás előtt figyelembe kell venni.

Új Solis kistraktorHasznált kistraktor
újakár 30 éves
3 év garancianincs garancia
0 üzemórabizonytalan üzemóra
stabil alkatrészellátásbizonytalan alkatrészellátás
európai alkatrész központelfekvő alkatrészkészletek
napra kész technikai megoldásokkorábbi, mára nem korszerű technikai megoldások
Európai Uniós megfelelősségkorszerűtlen konstrukció
újonnan forgalomba helyezhetőha nincs forgalomban, bizonytalan
környezetvédelmi előírásoknak megfelelő károsanyag-kibocsátáskorszerűtlen motor, magasabb ökológiai lábnyommal
országos aktív szervizhálózatbizonytalan technikai támogatás
pályázatokba részt vehetnem vehet részt pályázatban
2 750 000 Ft + áfátólkategóriájában 2 000 000 Ft ártól a megfelelő minőség
a gyártó folyamatos fejlődése a terméktámogatásbanesetenként már nem létező vagy nem elérhető támogatás

Új kis traktor, egyenesen a futószalagról

Mindig törekedtünk arra és tartottuk magunkat az üzletpolitikánkhoz, hogy az ODISYS Bt. kínálatában csak olyan műszaki tartalommal és támogatással rendelkező gyártók termékei kerüljenek, akik elérik az általunk standardnak tartott minőséget.

Az elmúlt öt év tapasztalata boldogan mondatja, hogy a Solis kistraktorok nem csak a kezdetektől hozzák az elvárt minőséget, hanem a gyártó az európai piacra történő betörésével egy időben olyan mértékű fejlődésen ment keresztül, melyekre mi magunk sem számítottunk.

Solis kistraktor, biztonság és nyugalom

Az eladó használt kistraktor hordoz magában egy kis bizonytalanságot, működésével, javításával és alkatrészellátásával. Bárhonnan is veszünk használt járművet, a bizonytalanság ott leng felettünk, Damoklész kardjaként felettünk, hogy belefutunk-e olyan nem várt eseménybe, mely anyagilag vagy a gép működése szempontjából válik katasztrófává.

A Solis 3 év vagy 1500 óra garanciát vállal gépeire, melyet a magyarországi szervizhálózat biztosít. Az ODISYS Bt. mellett az ország egyre több pontján juthat hozzá a műszaki segítségnyújtáshoz és szervizhez az újdonsült Solis tulajdonos.

Hosszas előkészületet követően az európai piac alkatrészellátását is sikerült igazán stabillá és minden igényt kielégítővé tenni. Ebben a logisztikai hátteret a Yanmar, a németországi Rothenburgban nemrégiben duplájára bővített alkatrészraktára nyújtja. Köszönhetően a már évtizedek óta tökéletesen működő rendszernek, akár már másnap kézhez kaphatja a szükséges alkatrészeket a szerviz, ha az a magyarországi készleten pillanatnyilag nem elérhető.

Univerzális

A Solis kistraktorok igazi előnye, hogy méretüknek és erejüknek köszönhetően könnyedén válhatnak univerzális eszközökké, bárhol is vegyük használatba. Kompaktsága és teljesítőképessége mellett jól átgondolt és megbízható műszaki megoldásokat vonultat fel.

Kimagasló műszaki tartalom

A Solis gyártója, az ITL határozottan kiáll a minőségi eredeti alkatrészek és komponensek mellett. Számukra egyértelmű, hogy gépeikbe nem kerülhet be licenc alapján gyártott alkatrész. Például vegyük a Solis kistraktorokat működtető Mitsubishi motorokat, melyek nem licenc és engedélyek alapján gyártott erőforrások, hanem a japán gyártó saját gyárában készült és összerakott motorok. A szántóföldi modellek esetén ugyanezt az elvet alkalmazta a gyártó a Carraro váltó és lehajtások esetén is.

Kereshetünk, de nem fogunk a közép és kelet-ázsiai gyártók által használt bóvli megoldásokat találni a Solis traktorokon, mint például egy külső elvezetésű kormány-összekötő rúd. Összességében egy jól megtervezett és kiválóan kivitelezett mechanikus traktorcsalád az, amit a Solis nyújt a magyar gazdáknak.

Már hidrosztatikus hajtással is!

Az idei AGROmashEXPO-n debütált Magyarországon a Solis 26 újdonsága, a a hidrosztatikus hajtással ellátott HST modell. Az első modellek már a gazdájukra várnak. Az eddigi megszokott kiváló műszaki tartalom tovább bővült a has alatti 2100 percenkénti fordulatra képes TLT-vel és az újragondolt, átépített “pilótafülkével”. A több szögben állítható és kényelmesebb ülés mellé a burkolatba integrált, esztétikusan elhelyezett vezérlő karokat is kapunk.

Még több eladó kistraktor:

 

Solis 20 Solis 26 Solis 26 HST
20 LE
Mitsubishi motor
26 LE
Mitsubishi motor
26 LE
Mitsubishi motor
hidrosztatikus hajtás
2 200 000 Ft + áfától 2 750 000 Ft + áfától 3 250 000 Ft + áfától

Amit az ODISYS javasol Önnek:

Engedje el a használt eladó kistraktor vásárlásának gondolatát és nézzen meg élőben egy Solis kistraktort kecskeméti telephelyünkönújfehértói telephelyünkön, vagy partnereink egyikénél!

(x)

További híreink

Hasznos hulladékeltakarító munkát végeznek a verőköltő bodobácsok

2024.06.24.

A verőköltő bodobácsok nem kártékonyak, sőt, hasznosak azzal, hogy eltakarítják a hulladékokat.

Meleg lesz a héten, záporokkal és riasztásokkal - mutatjuk hol várhatók

2024.06.24.

Hétfőn a felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés - a délnyugati tájakon kissé több - felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé ismét megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Közel 4 hektár gabonát égettek el a lángok Egyházashollós határában - videóval és fotókkal

2024.06.24.

Betakarítási munkálatok közben keletkezett tűz Vas vármegyében, az Egyházashollós község melletti mezőgazdasági területen.

Szárazság van, öntözni kell – de nem mindegy, mikor és hogyan!

2024.06.23.

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nemcsak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Lakhatatlanná vált házak maradtak a tegnapi ítéletidő nyomán

2024.06.23.

Pontos volt az előrejelzés a várható ítéletidővel kapcsolatban, ennek megfelelően több ház is lakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Terjed a madárinfluenza a tehenekben

2024.06.23.

A madárinfluenza terjedése az Egyesült Államok tejelőtehén-állományában az emberi fertőzések további veszélyeit rejti magában – közölték szövetségi tisztviselők, miközben fokozott biológiai biztonsági intézkedések megtételére szólították fel a gazdaságokat a vírus megfékezése érdekében.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus CBK szárzúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus CBK szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Graecus BLD6 Rakodógép
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BLD6 Rakodógép

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás