A One Smart Spray bejelentette, hogy a Stara Latin-Amerikában piacra dobta az első olyan permetezőt, amely precíziós gyomirtó rendszerrel rendelkezik. A rendszert a közelmúltban, a brazíliai Ribeirao Pretóban rendezett Agrishow-n mutatták be a Stara Imperador 4000 Eco Spray növényvédő permetezőgépén.

A Stara Imperador 4000 Eco Spray a hét minden napján, 24 órában üzemelhet a One Smart Spray technológiájával, amely LED világítási rendszert is tartalmaz. (Forrás Stara)

Integrált One Smart Spray

Az új Stara permetezőgép teljes mértékben integrálja a One Smart Spray technológiát. Ez a Bosch által kifejlesztett kameraalapú rendszert és mesterséges intelligenciát alkalmazva teszi lehetővé a gyomok valós idejű észlelését és permetezését. Ugyanazon áthaladás során, szelektíven permetezve gyomirtó szereket csak ott, ahol a gyomok jelen vannak, valamennyi gyomra kiterjedően.A One Smart Spray precíziós gyomirtó rendszere lehetővé teszi a Stara Imperador 4000 Eco Spray számára, hogy preemergens és posztemergens körülmények között is alkalmazzon gyomirtó szert.

Digitális és agronómiai

A rendszer tartalmazza a xarvio® Digital Farming Solutions digitális és agronómiai intelligenciáját. Beleértve a gyomok elterjedését és az alkalmazott területtérképeket, a gyomirtó-programokra vonatkozó ajánlásokat és az alkalmazási ablakokat, az automatizált dokumentációt, az intelligens érzékenységi szinteket. Az Imperador 4000 Eco Spray lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy éjjel-nappal permetezzenek a LED-es világítási rendszernek köszönhetően, és kiváló teljesítményt nyújt kikelés előtti (zöld-barnán) és posztemergens (zöld-zölden) alkalmazásban egyaránt. .

A One Smart Spray – a Bosch és a BASF vegyes vállalata – 2021-ben jött létre, egyesítve a Bosch hardver-, szoftver- és csatlakozási képességeit, valamint a BASF digitális és agronómiai szakértelmét. Az Imperador 4000 Eco Spray kereskedelmi forgalomba hozatala a Bosch, a BASF Digital Farming és a Stara 2019-ig tartó együttműködésének csúcspontja. Az együttműködés a One Smart Spray gyomirtó technológia fejlesztésére és integrálására összpontosított.

A Stara betakarításhoz, szóráshoz, permetezéshez a mezőgazdasági eszközök széles választékát kínálja. Jelenleg a Stara Brazília minden régiójában és mind az öt kontinensen jelen van, és több mint 35 országba exportál.

(Forrás: futurefarming.com

Megosztás

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás