A One Smart Spray bejelentette, hogy a Stara Latin-Amerikában piacra dobta az első olyan permetezőt, amely precíziós gyomirtó rendszerrel rendelkezik. A rendszert a közelmúltban, a brazíliai Ribeirao Pretóban rendezett Agrishow-n mutatták be a Stara Imperador 4000 Eco Spray növényvédő permetezőgépén.

A Stara Imperador 4000 Eco Spray a hét minden napján, 24 órában üzemelhet a One Smart Spray technológiájával, amely LED világítási rendszert is tartalmaz. (Forrás Stara)

Integrált One Smart Spray

Az új Stara permetezőgép teljes mértékben integrálja a One Smart Spray technológiát. Ez a Bosch által kifejlesztett kameraalapú rendszert és mesterséges intelligenciát alkalmazva teszi lehetővé a gyomok valós idejű észlelését és permetezését. Ugyanazon áthaladás során, szelektíven permetezve gyomirtó szereket csak ott, ahol a gyomok jelen vannak, valamennyi gyomra kiterjedően.A One Smart Spray precíziós gyomirtó rendszere lehetővé teszi a Stara Imperador 4000 Eco Spray számára, hogy preemergens és posztemergens körülmények között is alkalmazzon gyomirtó szert.

Digitális és agronómiai

A rendszer tartalmazza a xarvio® Digital Farming Solutions digitális és agronómiai intelligenciáját. Beleértve a gyomok elterjedését és az alkalmazott területtérképeket, a gyomirtó-programokra vonatkozó ajánlásokat és az alkalmazási ablakokat, az automatizált dokumentációt, az intelligens érzékenységi szinteket. Az Imperador 4000 Eco Spray lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy éjjel-nappal permetezzenek a LED-es világítási rendszernek köszönhetően, és kiváló teljesítményt nyújt kikelés előtti (zöld-barnán) és posztemergens (zöld-zölden) alkalmazásban egyaránt. .

A One Smart Spray – a Bosch és a BASF vegyes vállalata – 2021-ben jött létre, egyesítve a Bosch hardver-, szoftver- és csatlakozási képességeit, valamint a BASF digitális és agronómiai szakértelmét. Az Imperador 4000 Eco Spray kereskedelmi forgalomba hozatala a Bosch, a BASF Digital Farming és a Stara 2019-ig tartó együttműködésének csúcspontja. Az együttműködés a One Smart Spray gyomirtó technológia fejlesztésére és integrálására összpontosított.

A Stara betakarításhoz, szóráshoz, permetezéshez a mezőgazdasági eszközök széles választékát kínálja. Jelenleg a Stara Brazília minden régiójában és mind az öt kontinensen jelen van, és több mint 35 országba exportál.

(Forrás: futurefarming.com

Megosztás

További híreink

Szárazság van, öntözni kell – de nem mindegy, mikor és hogyan!

2024.06.23.

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nemcsak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Lakhatatlanná vált házak maradtak a tegnapi ítéletidő nyomán

2024.06.23.

Pontos volt az előrejelzés a várható ítéletidővel kapcsolatban, ennek megfelelően több ház is lakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Terjed a madárinfluenza a tehenekben

2024.06.23.

A madárinfluenza terjedése az Egyesült Államok tejelőtehén-állományában az emberi fertőzések további veszélyeit rejti magában – közölték szövetségi tisztviselők, miközben fokozott biológiai biztonsági intézkedések megtételére szólították fel a gazdaságokat a vírus megfékezése érdekében.

7 tipp ahhoz, hogy a kertünk könnyebben átvészelje a forró, száraz nyarakat

2024.06.23.

Úgy tűnik, egyre inkább meg kell szoknunk a forró, száraz nyarakat. Az elmúlt években sok mérsékelt égövi országban az afrikaihoz hasonló időjárás vált az új normálissá. A kerti szezon most tavasszal korábban kezdődik, és még novemberben is bőven van tennivaló, „hála” a klímaválságnak.

Mit ehet a lovunk és mit nem? Zöldségek és gyümölcsök veszélyei

2024.06.23.

Szinte mindenki szeret jutalomfalatokkal kedveskedni a lovának, akár természetes finomságokkal, mint amilyen a sárgarépa vagy az alma. Sokan rost- és vitaminforrást látnak a lovuknak adott zöldségekben és gyümölcsökben. A lovasok.hu oldalon megjelent cikkben megtalálható a TOP 10 zöldség, gyümölcs, olajos mag és gyógynövény. Ezeket kis mennyiségben biztonságosan lehet a lovakkal etetni, de olvasható figyelmeztetés a veszélyeikről is.

Mit kell tenni, ha „valami por” borítja be növényeinket?

2024.06.23.

A növekedési időszak előrehaladtával ügyelni kell arra, hogy ne jelenjen meg a növényeken fehér vagy szürkésfehér por. Ez ugyanis a lisztharmat. Egy gomba, amely a gyümölcsök, zöldségek és virágok széles skáláját érinti, és bevonja leveleiket, szárukat, virágaikat és súlyos esetekben az egész növényt. Nem szép. És ártalmas.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás