Ha már talajon keresztül nem adtunk ki nagyobb mennyiségben ként, akkor ezt tegyük meg állományban. Ma már a kén szükségességéről nem kell oldalakat írni. De vajon lombon keresztül megéri a pótlása?

Ne a virágzásban használjunk kénes lombtrágyákat

Mit vesz fel lombon keresztül?

A növények a gyökéren keresztül veszik fel a szükséges kén mennyiségének több mint 90%-át. Lombon keresztül – bár kisebb mennyiséget tudnak felvenni –, mégis látványos eredményt mutat a kénes nitrogénlombtrágyázás.

Vulcan Profi S35-Extra

A Vulcan Profi S35-Extra nem más, mint az ammónium-tioszulfát (ATS: NS13-26) mikroelemekkel dúsított változata. Nagy mennyiségben használjuk az UAN-oldathoz kénpótlónak, de egyre több helyen hozott szép eredményt lombtrágyaként is. A nitrogéntartalma meghaladja a 180 gramm/litert, a szulfát–kén tartalma pedig az 1000 gramm/litert. Kis mennyiséget szabad csak használni belőle (állományba 3–6 liter/ha), de akár 2–3 alkalommal is kijuttatható.  Vásároljunk belőle IBC-s kiszerelést, és tegyük az UAN-oldatba vagy a permetezőbe, ha növényvédelmi kezelést végzünk.

Gabonáknál a zászlóslevél megjelenése után, adjunk még ként és nitrogént a növényeknek.

Vulcan RapidNS

A Vulcan RapidNS nitrogéntúlsúlyos oldat, amelyben a szulfát–kén tartalom meghaladja a 100 g/liter értéket. A nitrogént a növény tökéletesen tudja hasznosítani, a kén pedig segíti a nitrogénfelvételt. A RapidNS oldatot nagyobb mennyiségben használhatjuk (10–20 liter/ha), és keverhetünk mellé akár magnézium- vagy mikroelem-koncentrátumot. A RapidNS általános lombtrágya, amely az összes növénykultúrában alkalmazható.

Kannában és IBC-ben is elérhetőek?

Mindkét termék folyamatosan elérhető 20 literes kannában, de olcsóbban, 600 vagy 1000 literes IBC-tartályban. Nitrogén–kén alapú lombtrágyákat érdemes használni egy-egy biostimulátor vagy növénykondicionáló készítmény mellett is.

Akció kannában, akció IBC-ben

A VulcanAgro Kft. a kannás vásárlásoknál minden 10. kanna után 1 kannát ad ajándékba, amely lehet NS-lombtrágya, de akár egy másik termék (pl. magnéziumoldat is). Az IBC-s vásárlásnál pedig a már egy ideje jól működő 2+1 akciót is választhatják. Ebben az esetben 2 IBC NS lombtrágya vásárlása után 1 IBC Vulcan Power vagy 100 liter elemi kén alapú terméket adunk ajándékba.

Az akciók pontos menetéről érdeklődjenek a legközelebbi viszonteladónál vagy a VulcanAgro Kft. területileg illetékes szaktanácsadóinál, amihez kattintson ide!

info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu

(x)

További híreink

Felfrissülő zöld mezőkön – a regeneratív legeltetésről Szarvasfarmon

2024.06.22.

Legelők állapotfelmérése címmel hirdettek műhelymunkát a bőszénfai Szarvasfarmon, hogy az érdeklődők mélyrehatóbban megismerjék a holisztikus menedzsmentre épülő regeneratív legeltetést és legelőhasználatot. Hogy a regeneratív szó jelentése – újraképződő; felfrissítő – valódi értelmet nyerjen.

Újabb kombájnokat mutat be a John Deere

2024.06.22.

A John Deere két új kombájnsorozatot mutatott be: a T5-öt és a T6-ot. A számok a kombájnban lévő szalmajárók számát jelzik, mégpedig 5-öt és 6-ot. Ezen a két sorozaton belül összesen nyolc új modell közül lehet választani, amelyek számos teljesítménylehetőséget kínálnak. A T5 sorozat legkisebb modellje, a T5 400 305 LE-t ad le a JD PowerTech PSS 6,8 literes hathengeres motorjával. A T6 sorozat legnagyobb modelljét, a T6 800-at 9 literes JD9X motor hajtja, 466 lóerővel.

Csökken a forróság, záporok jönnek

2024.06.22.

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, bár a jelenlegi forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót. A kukorica és napraforgó állományok viszont mostantól igényelnék a legtöbb csapadékot, az Alföldön azonban kezd ismét nagyon kiszáradni a talaj. A hétvégén csak szórványosan lehetnek záporok, zivatarok, nagyobb területen öntöző csapadékra a jövő hét közepén van esély.

Szakmai előadásokkal egybekötött búza fajtabemutató volt Vasszilvágyon - fotókkal

2024.06.22.

Magyarországon 4,3 millió hektáron folyik szántóföldi növénytermesztés, ahol a hozamelvárások mellett a gazdálkodóknak a magasabb beltartalmi értékek és minőség szempontjait érdemes beemelniük a kalászosok esetében a fajtaválasztásnál.

Mit legyen az építési-bontási törmelékkel? – ingyenes tájékoztató kiadvány jött ki

2024.06.22.

Lakásfelújítás során elkerülhetetlen, hogy építési-bontási hulladék (sitt) keletkezzen. Ezt nem lehet egyszerűen háztartási hulladékként gyűjteni, és az ilyen típusú hulladékot a rendszeres lomtalanítás során sem szállítják el.

Reped a paradicsom! De mitől? Mit lehet tenni? Még ehető?

2024.06.21.

A paradicsom kedvelt alapanyag a kertekben szerte a világon, élénk íze és sokoldalúsága miatt szinte állandó helye van a konyhában. Gyakori probléma azonban, amellyel sok kertész szembesül, a paradicsom repedése. Ez a jelenség elkeserítő lehet, különösen akkor, ha időt és energiát fektetünk az egészséges növények termesztésébe. A garden-guide.com cikke azt vizsgálta meg, hogyan néz ki a paradicsomrepedés, milyen okok állnak mögötte, mikor fordul elő általában, milyen hatással van az ehetőségre, és hogyan lehet megelőzni.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás