A Corteva Agriscience™ széles termékpalettáján megoldást talál a kukorica gyommentesen tartására.

A tavalyi év során a kukoricát ugyan csökkent vetésterületről, de viszonylag magas termésátlaggal (8,2 t/ha; AKI Agrárstatisztikai Osztály) sikerült betakarítani, ami az emlékezetes 2022-es aszályos év után újra visszahozhatja a termelők kedvét a kukorica vetéséhez. A magas termések részben a kedvező, csapadékos időjárásnak, részben az eredményes gyomirtásnak voltak köszönhetőek. A Corteva ehhez a sikerhez magas hatékonyságú készítményeivel és széles termékpalettájával járult hozzá, ami a termelők termékfelhasználási adatai alapján egy növekvő piaci részesedést eredményezett a vállalat számára (Kynetec 2023. évi adatai alapján).

Az idei évtől megújul a Principal® termékcsalád: az új Principal® Forte már elérhető a kukoricatermelők számára. Az új termékben a jól bevált hatóanyagok (nikoszulfuron, rimszulfuron és dikamba) a korábbitól eltérő arányban vannak jelen, annak érdekében, hogy az új készítmény megfeleljen a legújabb kihívásoknak is. Széfener (másnéven antidótum) tartalmának köszönhetően a kijuttatás időzítése teljes mértékben a gyomnövények fejlettségéhez igazítható. A kukoricában a legnagyobb gondot a különböző egyszikűek okozzák, terjedésükkel és újabb fajok megjelenésével nehezítik a gyomirtást. A Principal® Forte-t ennek megfelelően 50%-kal magasabb rimszulfurontartalommal láttuk el, aminek köszönhetően markánsabb hatás érvényesül az egyszikűek (pl. kakaslábfű, fenyércirok, muharfajok és tarackbúza) ellen. Ezt egészíti ki a nikoszulfuron (valamint a dikamba), így a Principal® Forte nagyon széles gyomnövényspektrumot fed le, ami a hatóanyagok szinergista hatásának is köszönhető. A Principal® Forte az egyik legjobb széfenert (antidótumot), az izoxadifen-etilt kapta, ami kukoricában a gyomirtó szer hatóanyagok gyors lebontásáért felel. Ennek köszönhetően a Principal® Forte a kukorica 2-leveles állapotától akár 8-leveles állapotáig is bevethető, ha a gyomviszonyok ezt indokolják. A gyomirtás így a gyomfejlettséghez igazítható és akkor végezhető el, amikor a gyomnövények érzékeny fenológiai stádiumban vannak.

Erős selyemmályva, csattanó maszlag, libatop, keserűfű-félék, napraforgó árvakelés, szerbtövis fajok fertőzése esetén a Principal® Plus Python™-t ajánljuk, a kukorica kelése után kijuttatva. Széles hatásspektrumú, több hatóanyagot tartalmazó gyomirtó szer kereskedelmi csomag, ami hosszan tartó talajon keresztüli hatásával a később csírázó gyomnövények ellen is megfelelő védelmet ad. Összetétele: 440 g/ha Principal® Plus és 0,3 l/ha Python™ 280 SC. Hatóanyagai elsősorban a gyomnövények levelein keresztül felszívódva fejtik ki hatásukat, de jelentős tartamhatással rendelkeznek a később kelő kétszikű gyomnövények ellen is. A fejlettebb egyedek ellen is jó hatékonysággal alkalmazható. Mezotrion, dikamba és floraszulám-tartalmának köszönhetően mezei acat, sövényszulák vagy fekete üröm által fertőzött területeken is látványos hatás érhető el.

A kukorica kelésétől hatleveles fejlettségig kijuttatható gyomirtó szer kereskedelmi csomagunk egy költséghatékony megoldás magról kelő és évelő, kétszikű és egyszikű gyomnövényekkel vegyesen fertőzött kukoricaállományban. A készítmény hosszú tartamhatással rendelkezik a kétszikűek ellen, amely akár a tenyészidőszak végéig tart.

Prémium gyomirtó szer a magról kelő és évelő kétszikű gyomnövények ellen kukoricában és kalászos kultúrákban. Három hatóanyagának köszönhetően (floraszulám, fluroxipir, klopiralid) a fejlettebb, nehezen irtható gyomnövényekkel is elbánik. Egyszikűirtó készítményekkel (pl. Victus® 40 OD), folyékon műtrágyákkal, lombtrágyákkal tankkeverékben is kijuttatható, a kultúrnövény 4-6-leveles korában.

Az eddig felsorolt készítményeink nem tartalmaznak terbutilazint, így azokon a területeken is alkalmazhatóak, amelyeken a hatóanyag használata nem megengedett. A Principal® Plus Gold terbutilazint tartalmaz, az egyik legnépszerűbb csomagunk a gazdálkodók körében. Magas hatékonyság jellemzi vegyes gyomosodás és erős fertőzöttség esetén is. Széles hatásspektrummal rendelkező, posztemergens készítmény, amellyel jól irthatóak a kukorica legfontosabb egy- és kétszikű, magról kelő és évelő gyomnövényei egyaránt.

A Corteva Agriscience™ kínálatában elérhető gyomirtó szerek a gyomfajok széles spektruma ellen hatékonyak, így minden gyomosodási szituációra kellően hatékony megoldást tudnak biztosítani a gazdálkodóknak.

További információkért keresse területi képviselőinket és látogasson el honlapunkra!

Dr. Lukács Domonkos
Gyomirtószer-termékmenedzser
Corteva Agriscience™

(x)

További híreink

Zümmögés: a méhlegelők jelentősége és szépsége

2024.06.14.

A kertészkedés nyugodt világában létezik egy olyan kifejezés, amely már első előfordulásakot is nagy feltűnést keltett – „méhlegelők”. De mi is pontosan a méhlegelő, és miért hallunk róla egyre gyakrabban? A garden-guide.com írása ennek az elbűvölő koncepciónak az eredetére, jelentőségére és gyakorlati vonatkozásaira fókuszál. Amely nemcsak szeretett beporzóink számára előnyös, hanem színt és életet ad kertjeinknek.

Biodiverzitás a középpontban: elindult "A mi sokszínű kertünk” kampány

2024.06.14.

Családok, iskolák és munkahelyek csatlakozását is várja “A mi sokszínű kertünk” kampány, a résztvevők között 3 millió forint értékben sorsolnak ki ajándékokat.

Partner

Folyékony, szerves (melasz–vinasz alapú) alaptrágyázás - jobb a növénynek, jobb a talajnak

2024.06.14.

Ma már elmondhatjuk, hogy jól működnek a folyékony és szervesanyag-alapú alaptrágyák. Hektáronként pár száz literes dózis nem okoz gondot a permetezőnek. A bedolgozással nem kell kapkodni. A technológia pedig lehet szilárd és folyékony kombinációja. Mutatunk erre példákat.

Megvan, hogy alakult a szójabab, a repce és a napraforgó termelése az év első felében

2024.06.14.

Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon május első hetében az ipari napraforgómag termelői ára 141,9 ezer forint/tonna (–7 százalék), a repcemagé 160,5 ezer forint/tonna (+2 százalék) volt.

Megvannak a húsmarhatartásra vonatkozó állatjóléti támogatás részletei, 10 milliárd forintra lehet pályázni

2024.06.14.

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága közzé tette az „Állatjóléti támogatás a húshasznú szarvasmarha ágazatban” című (KAP-RD31-1-24 kódszámú) pályázati felhívást

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

Partnerhírek
Partner

Folyékony, szerves (melasz–vinasz alapú) alaptrágyázás - jobb a növénynek, jobb a talajnak

2024.06.14.

Ma már elmondhatjuk, hogy jól működnek a folyékony és szervesanyag-alapú alaptrágyák. Hektáronként pár száz literes dózis nem okoz gondot a permetezőnek. A bedolgozással nem kell kapkodni. A technológia pedig lehet szilárd és folyékony kombinációja. Mutatunk erre példákat.

Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás