Idén sem maradhat el a nehéz helyzetben lévő családok megsegítése Nyíregyházán. Az ételosztás december 22. és 31. között történik az Otthon Étterem START vendéglátó egységében és a Bujtosi Bujdosó Étteremben, ahol összesen 10.000 adag ételt nyújtanak a nehéz helyzetben lévő családok és egyedül élők számára.

A Bige Holding Csoport idén is ételosztást szervez, hogy azok a Nyíregyháza és környékén lakók is meleg ételhez jussanak a téli időszakban, akik számára ez nehézséget jelentene. „Mint a térség meghatározó vállalata, kiemelt figyelmet fordítunk a térség nehezebb körülmények között élő embereire. Ehhez hozzátartozik a karácsonyi ételosztás, ami, nyugodtan mondhatom, ma már hagyománynak számít nálunk, hiszen idén nyolcadik alkalommal szervezzük meg itt Nyíregyházán. Ennek megfelelően a környéken élő rászoruló családok és egyedülállók számára ételt biztosítunk a teljes karácsonyi időszakban” – mondta el a rendezvény főszervezője.

Az ételosztás során december 22. és 31. között naponta ezer, összesen 10.000 adag ételt osztanak szét a rászorulóknak. Az ételosztást hagyományosan a START Nonprofit Kft. bonyolítja, akik a menüsor összeállítása és az ízletes, magyaros fogások elkészítése mellett az ételek gördülékeny szétosztásában is segítséget nyújtanak. Az ételek kifejezetten olyan tápláló ételek, amelyek a téli időszakban megfelelő tápanyagot tartalmaznak, és természetesen idén sem maradhat el a nyírségi töltött káposzta sem.

„Ahogy a karácsony közeledtével szeretteink ajándékait tervezzük, ugyanolyan természetességgel készülünk ma már az ételosztásra is, hiszen közel egy évtizede ez is hozzátartozik számunkra az ünnepekhez. Büszkék vagyunk rá, hogy ebben részt vehetünk, ugyanakkor az is ugyanennyire fontos számunkra, hogy a hétköznapok során lehetőséget biztosítsunk a legnehezebb sorsú emberek számára, hogy dolgozhassanak, értéket teremthessenek” – hangsúlyozta ki Balogh Zoltán.

Az ételosztás pontos helyszínei:

- Otthon Étterem START vendéglátó egysége (Nyíregyháza, Fazekas J. tér 9/A.) - Bujtosi Bujdosó Étterem (Nyíregyháza, Bujtos u. 34.)

Nyíregyháza mellett Szolnokon is támogatják a rászorulók étkeztetését, ahol szintén ezekben a napokban kezdődik az ételosztás. A város Polgármesteri Hivatala által szervezett programban  3000 adag ételt biztosítanak az ünnepi időszakban a rászorulóknak.

Megosztás

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Partner

Önjáró hígtrágya-kijuttató gépek a speciális betakarítógépek vezéralakjától

2024.06.07.

Az Oxbo „AT” önjáró kijuttató gépcsalád 2024-től a KITE-nél is elérhető, kiváló megoldást nyújtva azon állattartók számára, akiknek fontos a gyors és pontos hígtrágya-kijuttatás kiemelkedő komfort és teljesítmény mellett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás